Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Емилова: "Храненето в детските градини предразполага към болести в бъдеще"

| обновено на 25.06.17 в 20:04

На 27 юни за поред път в Народното събрание ще се срещнат лекарите с доверие от българите. Инициативата за това е на национален ежедневник,  който вече няколко години обобщава мнението на своите читатели. Д-р Емилова има вече няколко дипломи за лекар, на когото българите вярват.

Ще обърна отново внимание, както и миналия път, на детското здравеопазване, на опазване здравето на децата и по-специално – храненето на децата в детските градини и училище, което е на ниво преди средата на миналия век. Менютата не са променяни повече от 30-40 години. Това е пълно безобразие, тъй като в периода след средата на миналия век излязоха изключително много научни изследвания, които доказват, че прекаленият прием на животински храни не води до нищо добро за здравето на децата, а ги прави потенциални бъдещи хипертоници, диабетици, хора с инфаркт, инсулт...

Да не говорим за акселерацията, която все повече се наблюдава.

Така е. Все повече момичета имат мензис, момчетата узряват като мъже по-рано и това води до редица тежки последствия. Колкото по-рано е дошъл мензиса на едно момиче, толкова по-голям риск има от развитие на рак на гърдата, рак на шийката на матката, на матката, на яйчниците... При мъжете това води до рак на простатата.

Ние още от деца ги храним по начин, който ги предразполага към болести в бъдеще. Защото  голяма част от животинските храни съдържат изкуствен женски полов хормон, изкуствен растежен хормон и много други вещества, които водят до ранно съзряване, което има своите лоши последствия.

СнимкаКакво е мястото за консумация на плодовете? Доскоро те се препоръчваха за десерт?

Това бе опровергано от много научни изследвания. Плодовете се приемат преди храна поне 30 минути, за да може всички полезни вещества да се приемат от организма.

Другата важна тема е - до обяд трябва да се приема вода, чай с мед или без мед, плодове, сокове, смути, но в никакъв случай не трябва да се приема концентрирана храна, защото това е време за чистене на организма от токсините и това е доказано от изключително много научни изследвания. Българските лекари, които отговорят за храненето на децата, трябва да прочетат тези научни изследвания и да вкарат това в практиката. Това, което се случва- децата да бъдат принуждавани да приемат храна до обяд, това е безобразие и безотговорност и води до заболявания след това на децата.

Като родители – какво трябва да променим в храненето на децата?

В практиката си съм разбрала, че  ако посъветвам родителите да водят децата си на градина след като другите са закусили, а през това време детето е изпило чай и след 20-тина минути – плод или сок, това води до доста добри резултати при децата, особено такива, които често боледуват, а те боледуват, защото често ядат мляко и млечни продукти като цяло, и особено – на закуска.

На обяд родителите обикновено казват, че децата са алергични към животинската храна и носят приготвена от дома храна, а след това прибират децата преди следобедната закуска – това е спасило много деца от често боледуване, от чести бронхити и пневмонии, от чести гнойни ангини, синузити и така нататък. 

Когато с нашата програма сме успели да спасим децата от тези болести, съветвам родителите стриктно да спазват тези правила и децата за известно време да не консумират мляко и млечни продукти, а след това да ги включат по малко и с добро качество, и така предпазваме децата от развиването на тежки хронични заболявания.

Клиниката на д-р Емилова през лятото приема пациенти на Боровец.  Телефонът за  информация е  0888 951 288.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27