Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пьотр Нестеров бе обявен за „Спортист на Варна“

Пьотр Нестеров, състезател по тенис на ТК „Ч.море Елит“, бе обявен за „Спортист на Варна“ за месец май в традиционната месечна анкета. Пьотр е двоен шампион -на сингъл и двойки на турнир в Свиленград, 14 г. Има спечелени два златни медала-сингъл и  двойки на турнир в Сливен. Негов личен треньор е Кристиан Илиев. Пьотр Нестеров стана и №1 на варненското спортно училище за май.
Категорично за отбор на май бе определен хандбалният "Локомотив“. Отборът спечели девета титла в родното първенство. Наставник на отбора е Никола Карастоянов.
Победител в онлайн анкетата стана лекоатлетката Елена Георгиева от СКЛА „Черно море Атлетик“ с личен треньор Иванка Тихова. Тя спечели 2 златни и 2 сребърни медала и покри норматив за световно първенство в Найроби (Кения). Георгиева взе също квота за участие на балканскко първенство в Турция и покри втори норматив на 200 м за балканско. Има също златен и сребърен медал на турнир в Русе от държавното първенство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дончич напусна Локомотив /София/, Балъков го наследява

Локомотив София освободи Данило Дончич.Ръководството на клуба взе решение да се раздели с досегашния старши треньор на клуба. С него си тръгват още помощник-треньорът и главен анализатор на тима Ивайло Захариев, треньорът на вратарите Владимир Манолков, както и кондиционният специалист Николай Георгиев.Начело на тима застава легендата на българския..

публикувано на 23.04.24 в 10:24

Спартак /Варна/ приема Монтана

ФК Спартак Варна приема Монтана в 30-ия кръг на Втора лига. Двубоят е в събота, 27-и април от 13:15 ч. Двата тима ще се срещнат за 44-и път. Във всички 43 официални мача до сега, Спартак има 23 победи, 10 равни и 10 загуби, и голова разлика 66:40. В Б група / ВПЛ / Втора лига са 36 мача, в които Спартак има 19 победи, 7 равни и 10 загуби. В..

публикувано на 23.04.24 в 10:22

Българските боксьори блестят на ринга

Един полуфинал и още 11 четвъртфинала. Такава е равносметката за България след приключване на първите два кръга на Европейското първенство по бокс за мъже и жени в Белград. Аслъхан Мехмедова стана поредната родна участничка, която достигна до Топ 8 на Стария континент в сръбската столица. Под наставленията на треньорите Борислав Георгиев и Роман..

публикувано на 23.04.24 в 10:21

Великденски турнир по баскетбол

Повече от 150 деца играха във Великденския турнир "Шоутайм". Във Варна се проведе великденски турнир организиран от баскетболен клуб "Шоутайм" в партньорство с Община Варна, отдел "Спорт" и "Декатлон". За втора година, младият клуб събира всички деца от школата си покрай великденските празници. Участниците в тазгодишния турнир надхвърлиха 150..

публикувано на 23.04.24 в 10:20

ВИДЕО: Успехи за варненските отбори по водна топка

Ватерполистите на КПС Варна записаха две убедителни победи в мачове от шампионата по водна топка. Те се наложиха първо над Комодор-Варна с 18-8 при 15-годишните. В рамките на същия ден КПС се поздрави с втори успех срещу Комодор, но при мъжете с 12-7. Състезателите по водна топка на Черно море също нямаха никакви проблеми и спечелиха   мача си..

публикувано на 22.04.24 в 11:50

Победа за "икономистите" от Варна

Футболистите на Икономически университет Варна записаха победа с 8-5 в мач от шампионата по футзал. Те се наложиха като домакини срещу състава на Русе.

публикувано на 22.04.24 в 11:42

"Марица" спечели десета поредна титла

Марица (Пловдив) за 10-ти пореден път е шампион на България. Маричанки победиха ЦСКА (София) с 3:0 (25:17, 25:20, 25:15) гейма в третата решителна среща от финала на Националната волейболна лига Демакс. Марица спечели серията с 3:0 победи и за рекорден 10-ти път е шампион. Финалът се игра в зала Христо Ботев в София и завърши за малко повече от..

публикувано на 22.04.24 в 10:36