Йордан Йовчев подготвя Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Йордан Йовчев
Снимка: БОК

Йордан Йовчев е често във Варна напоследък. Това се налага заради голямата подготовка на Световната купа по спортна гимнастика, която ще се проведе от 1-ви до 3-ти септември в морската ни столица. Именитият ни гимнастик е част и от кампанията "Живей Активно!", която днес ще се проведе във Варна.

В 11:00ч. Йордан Йовчев ще се изправи срещу Кристиан Димитров, директор на Дирекция „Спорт“ към Община Варна в тенис мач. Сблъсъкът между двамата на корта ще отбележи старта на тенис локацията, където всеки желаещ може да поиграе с единствения гимнастик участвал на шест поредни олимпийски игри.


През септември Световната купа ще е най-голямото спортно събитие в календара на Дирекция "Спорт" в Община Варна. Оттам отново напомнят, че се набират доброволци, които да помагат около реализацията на събитието. Повече за мащабите на купата по спортна гимнастика и за това какво може да очаква публиката, разказва златният ни гимнастик, Йордан Йовчев:


Йордан Йовчев и Нина Милошевич

Звуковият файл може да чуете тук:
Цялото интервю очаквайте в спортното предаване на Радио Варна следващата седмица.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Основно млади семейства търсят жилища във Варна

Бяла спретната къщурка с две липи отпред- от детството си знаем тези строфи, които остават дълбоко в съзнанието ни. В родопските песни се казва, че мъжът трябва да съгради къща, а жената да роди деца. От край време в народопсихологията ни е заложена представата за дом. И в най-големия палат човек може да е нещастен, и в най-малката колиба –..

публикувано на 19.09.17 в 11:57
mihail_nedelchev

Михаил Неделчев: "Яворов е моята позиция не спрямо литературата, а спрямо света"

Най новата книга на писателя и критик Михаил Неделчев е посветена на житейския път на Яворов в годините от 1910 до 1914. Това са новонаписани интерпретации и драматически разкази за   единствената  поетическа книга „Подир сенките на облаците“, за трагическия финал на любовта към Мина и за представянето на този интимен сюжет във..

публикувано на 18.09.17 в 12:34

Модна библиотека ни "подарява" време и възможност за нови запознанства

Модна библиотека, в която можем да оставим свои дрехи, аксесоари, та дори и предмети за дома, ни помага да продадем ненужните вещи. Хрумването е на Надя Илиева, която обикаля света и се среща с много различни хора, за да стигне до тази идея тук във Варна. Мястото е вдъхновено от идеята за социални срещи и разговори с хора, които се занимават с различни..

обновено на 18.09.17 в 09:13

Любов извън времето ( по действителен случай )

Във времената, в които бракът е отживелица и рядко съществува повече от 6 години, а според Фр. Бегбеде любовта трае само три години, семейство Шокови ни шокират със своя 60-годишен семеен съюз, започнал ненадейно за леля Денка. Пила съм горчиво кафе на брифинга на един бивш кмет. Наскоро хапнах от сладоледа на друг варненски политик, но като..

публикувано на 17.09.17 в 09:43

За по-уютна Варна...

Да превърнеш части от локомотив в части от архитектурната среда на Варна – това предлага Георги Найденов, студент по архитектура 5 курс във Варненския свободен университет. Неговият дизайнерски подход е представен в проекта на учебното заведение  „Варна –град за хората”. Неговият прадядо е бил киномеханик в Лятно кино „Тракия” и още през 40-те..

обновено на 16.09.17 в 21:32

Трепетът на последния първи учебен ден

Дванайсетокласничката Александра Стефанова от ІV Езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри“ във Варна днес ще посрещне своя последен първи учебен ден. Броени минути преди откриването на новата учебна година Алекс разказа в ефира на Радио Варна с какви емоции ще прекрачи прага на гимназията си днес, за първите й спомени, свързани с училище и за..

публикувано на 15.09.17 в 11:00

21 студентски идеи могат да направят Варна по-достъпна смята арх. Цвета Жекова

Над 100 идейни проекта за различни публични зони във Варна, от които 21 са селектирани и представени на Община Варна за одобрение. Това е равносметката след първия етап на студентската лаборатория към ВСУ "Черноризец Храбър", която цели разработка на по-достъпна градска среда. По този повод разговаряме с координатора на студентската лаборатория арх...

публикувано на 14.09.17 в 11:56