Подготвя се въвеждането на задължителни общи критерии за детските бази за отдих

Снимка: Петко Котларски

"С промени в Закона за туризма ще бъдат изработени задължителни общи критерии, на които да отговарят детските бази за отдих, за да сме сигурни и в бъдеще, че ще бъде гарантирано спокойствието на децата, а и на техните родители", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при визитата си в Международния детски комплекс "Албатрос" в курорта "Св. Константин и Елена".

Министърът на туризма Николина Ангелкова и посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров посетиха два детски лагера по Северното Черноморие, където за ваканцията си в България идват основно подрастващи от Русия, съобщиха от Министерството.
Министърът е припомнила, че българското Черноморие предлага традиционно много добри условия за настаняване на руски детски групи. Около 3-4 000 деца посещават само лагер "Албатрос" през летния сезон, предимно от Русия и Украйна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

153 училища в страната затвориха заради грипа

Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма да има учебни занятия. В 116 училища в област Пазарджик е преустановен учебният процес и на 23 януари 2018 г. поради обявена грипна епидемия. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ „Васил..

публикувано на 23.01.18 в 15:20

15 години затвор за бившия директор на разузнаването Кирчо Киров

Втора, още по-тежка присъда от 15 г. лишаване от свобода получи бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че срещу Кирчо Киров има общо четири дела. Освен това за разгласяване на държавна тайна, едното от делата е във Военно-апелативния съд, след като ВКС го върна през ноември миналата година...

публикувано на 23.01.18 в 11:13

Дебатират вота на недоверие към кабинета "Борисов 3"

На извънредно заседание в парламента ще започне дебат по внесения от „БСП за България“ вот на недоверие към третия кабинет с премиер Бойко Борисов. Мотивът за вота на недоверие е провал в политиката за борба с корупцията. Дколадът засяга сферите здравеопазване, обществени поръчки, строителство и саниране”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова..

публикувано на 23.01.18 в 06:34

Клаус Шваб: Идва краят на икономическия подем

Световният икономически форум ще бъде официално открит с реч на Нарендра Моди, премиер на една от най-бързо развиващите се икономики – Индия. Сред ключовите оратори са британският министър-председател Тереза Мей, която ще се фокусира върху Брекзит и канадският й колега Джъстин Трюдо, чиято страна тази година е председател на групата на седемте..

публикувано на 23.01.18 в 06:25

Девет чуждоезични филма в надпревара за Оскар

Номинациите за деветдесетите награди "Оскар" ще бъдат обявени днес от Американската академия за кинематографично изкуство и наука. Церемонията за връчването ще се състои на 4 март 2017 г. в Лос Анджелис. Краткият списък с девет чуждоезични филма, които си оспорват номинациите за "Оскар" са потбрани от 92 представени кинотворби. Това са..

публикувано на 23.01.18 в 06:10

Грипът повали Димитровград, Трявна и Дряново

От вторник грипна епидемия е обявена на територията на общините Димитровград, Трявна и Дряново. РЗИ – Габрово обявява грипна епидемия на територията на общините Трявна и Дряново от вторник, 23.01.2018г. От утре до 26.01.2018 дните са обявени и за неучебни в общините Трявна и Дряново...

публикувано на 22.01.18 в 16:49

Омбудсманът ще открие гореща телефонна линия срещу некоректни работодатели

Експерти на институцията ще консултират какви стъпки трябва да предприеме обърналия се за помощ работник, за да си получи парите от Фонда за гарантиране на вземанията от фалиращи предприятия. Това стана ясно днес по време на съвместна пресконференция с президента на Конфедерацията на независимите..

публикувано на 22.01.18 в 16:23