Двама чужденци задържани край Силистра

Снимка: Анжела Каменова

Двама мъже - турски гражданин и сириец - са задържани, след като преминали границата на Република България и Румъния в района на Силистра "без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.
В следобедните часове на 14 юли румънските гранични власти са върнали в България четирийсет и шест годишен турски гражданин без документ за самоличност. В България е върнат и двайсет и шест годишен сириец с карта на чужденец в производство по молба за международна закрила.
Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа, срещу тях са започнати бързи производства.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приеха програма за проектиране на обекти по бюджета на община Варна за 2018-2020 г.

Съветниците от постоянната комисия “Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места” приеха приложение №23 по проекто-бюджета на Варна – Програма за проектиране на обекти за 2018 – 2020 г. Той е на стойност 3 671 491 лв. и включва преходни и нови обекти. По време на задседанието стана..

публикувано на 23.01.18 в 16:54

Общински съвет – Варна ще заседава извънредно по казуса "Спартак"

Общински съвет – Варна се събира на извънредно заседание, на което ще реши дали да започне процедура по преобразуване на Спортен комплекс „Спартак“. Сесията е насрочена за 25 януари 2018 г. от 9:00 часа в зала „Пленарна“. Съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ и ВрК „Правна комисия“ днес дадоха съгласието си за стартиране на..

публикувано на 23.01.18 в 16:19

Siemens открива инженерингов хъб във Варна

Два нови хъба ще открие Siemens в България до пролетта на тази година. Хъбовете ще бъдат разположени във Варна и София, съобщиха от компанията. Инженеринговият хъб във Варна ще обслужва автомобилната индустрия, като в него ще се разработват и внедряват системи за производство и автоматизация. За Варна се търсят инженери в сферата на..

публикувано на 23.01.18 в 16:13

Д-р Милен Врабевски: Европа има бъдеще и се движи напред

Среща на министрите на образованието от страните-членки на Европейския съюз ще се проведе на 1 февруари в София в рамките на програмата на европредседателството. Освен еврокомисари и министър Красимир Вълчев, на срещата е поканен   да  произнесе реч и д-р Милен Врабевски – председател на фондация „Българска памет” и създател на частно училище и..

публикувано на 23.01.18 в 14:46
MTV Presents Varna Beach

Варна отново домакин на "MTV Varna Beach"

Мащабното музикално събитие с голям успех се реализира през миналата година на един от плажовете на морската столица с участието на международни изпълнители. Това стана ясно по време на заседание на постоянната комисия по култура и духовно развитие към Общинския съвет. В бюджета на общината за тази година са предвидени 300 000 лева, което е 15..

публикувано на 23.01.18 в 14:25

Гре­ба­не за здра­ве е една от новите инициативи на Морски клуб – Балчик

Мероприятието стартира този уикенд. Първите гребания на Ял-6 за сезона са на 27 и 28 януари от 11,00 ч. на яхтеното пристанище. Участието е свободно,единствено изискване към желаещите да се включат в тренировките е да си носят топли дрехи, съобщават от клуба. При ло­шо вре­ме ще се во­ди те­о­ре­ти­ч­на­та по­д­го­то­в­ка, а в ху­ба­ви­те..

публикувано на 23.01.18 в 14:13

Стартираха изкопните работи по бул. "Приморски"

Кметът на Варна Иван Портних даде старт на два обекта, финансирани от оперативна програма "Региони в растеж" по проекта "Интегриран градски транспорт на Варна - втора фаза". Става дума за реконструкция и ремонт на улична мрежа в районите "Одесос" и "Приморски". Първата копка беше направена на бул."Приморски", в близост до Летния театър, където..

публикувано на 23.01.18 в 13:11