Увеличават церовите насаждения в Близнаци

БГНЕС

ДГС „Варна” предвижда мерки за подпомагане на естественото възобновяване на 70 дка церови фиданки в землището на с. Близнаци.

„Лесовъдските мероприятия ще се извършат до края на месеца. Те се състоят в разчистване на храстите под короните на дърветата, така че да се осигурят оптимални условия за развитието на семената и издънките, а чрез тях и за обновяването на гората”, обясни директорът на стопанството инж. Иван Иванов. Той изтъкна, че горите, възникнали и
възобновени по естествен път, са с по-голяма устойчивост на неблагоприятни въздействия и могат да реагират по-адекватно на промените в средата.

Инж. Иванов информира още, че през юли ще бъдат положени грижи и за отглеждането на 100 дка акациеви насаждения. Целта е да бъде подпомогнат растежът на младите фиданки в землището на с. Слънчево.

Лесовъдските мероприятия са част от усилията на Североизточно държавно предприятие, част от което е ДГС  „Варна”, за опазване и развитие на горския фонд в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Приеха програма за проектиране на обекти по бюджета на община Варна за 2018-2020 г.

Съветниците от постоянната комисия “Архитектура, строителство, устройство, организация и развитие на територията на общината и населените места” приеха приложение №23 по проекто-бюджета на Варна – Програма за проектиране на обекти за 2018 – 2020 г. Той е на стойност 3 671 491 лв. и включва преходни и нови обекти. По време на задседанието стана..

публикувано на 23.01.18 в 16:54

Общински съвет – Варна ще заседава извънредно по казуса "Спартак"

Общински съвет – Варна се събира на извънредно заседание, на което ще реши дали да започне процедура по преобразуване на Спортен комплекс „Спартак“. Сесията е насрочена за 25 януари 2018 г. от 9:00 часа в зала „Пленарна“. Съветниците от ПК „Собственост и стопанство“ и ВрК „Правна комисия“ днес дадоха съгласието си за стартиране на..

публикувано на 23.01.18 в 16:19

Siemens открива инженерингов хъб във Варна

Два нови хъба ще открие Siemens в България до пролетта на тази година. Хъбовете ще бъдат разположени във Варна и София, съобщиха от компанията. Инженеринговият хъб във Варна ще обслужва автомобилната индустрия, като в него ще се разработват и внедряват системи за производство и автоматизация. За Варна се търсят инженери в сферата на..

публикувано на 23.01.18 в 16:13

Д-р Милен Врабевски: Европа има бъдеще и се движи напред

Среща на министрите на образованието от страните-членки на Европейския съюз ще се проведе на 1 февруари в София в рамките на програмата на европредседателството. Освен еврокомисари и министър Красимир Вълчев, на срещата е поканен   да  произнесе реч и д-р Милен Врабевски – председател на фондация „Българска памет” и създател на частно училище и..

публикувано на 23.01.18 в 14:46
MTV Presents Varna Beach

Варна отново домакин на "MTV Varna Beach"

Мащабното музикално събитие с голям успех се реализира през миналата година на един от плажовете на морската столица с участието на международни изпълнители. Това стана ясно по време на заседание на постоянната комисия по култура и духовно развитие към Общинския съвет. В бюджета на общината за тази година са предвидени 300 000 лева, което е 15..

публикувано на 23.01.18 в 14:25

Гре­ба­не за здра­ве е една от новите инициативи на Морски клуб – Балчик

Мероприятието стартира този уикенд. Първите гребания на Ял-6 за сезона са на 27 и 28 януари от 11,00 ч. на яхтеното пристанище. Участието е свободно,единствено изискване към желаещите да се включат в тренировките е да си носят топли дрехи, съобщават от клуба. При ло­шо вре­ме ще се во­ди те­о­ре­ти­ч­на­та по­д­го­то­в­ка, а в ху­ба­ви­те..

публикувано на 23.01.18 в 14:13

Стартираха изкопните работи по бул. "Приморски"

Кметът на Варна Иван Портних даде старт на два обекта, финансирани от оперативна програма "Региони в растеж" по проекта "Интегриран градски транспорт на Варна - втора фаза". Става дума за реконструкция и ремонт на улична мрежа в районите "Одесос" и "Приморски". Първата копка беше направена на бул."Приморски", в близост до Летния театър, където..

публикувано на 23.01.18 в 13:11