Увеличават церовите насаждения в Близнаци

Снимка: БГНЕС

ДГС „Варна” предвижда мерки за подпомагане на естественото възобновяване на 70 дка церови фиданки в землището на с. Близнаци.

„Лесовъдските мероприятия ще се извършат до края на месеца. Те се състоят в разчистване на храстите под короните на дърветата, така че да се осигурят оптимални условия за развитието на семената и издънките, а чрез тях и за обновяването на гората”, обясни директорът на стопанството инж. Иван Иванов. Той изтъкна, че горите, възникнали и
възобновени по естествен път, са с по-голяма устойчивост на неблагоприятни въздействия и могат да реагират по-адекватно на промените в средата.

Инж. Иванов информира още, че през юли ще бъдат положени грижи и за отглеждането на 100 дка акациеви насаждения. Целта е да бъде подпомогнат растежът на младите фиданки в землището на с. Слънчево.

Лесовъдските мероприятия са част от усилията на Североизточно държавно предприятие, част от което е ДГС  „Варна”, за опазване и развитие на горския фонд в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без вода, 25 април

Без вода от 9 до около 19ч. е село Куманово и варненските местности: Добрева чешма, Перчемлията, Телевизионна кула и Аладжа манастир. В Каварна водя няма в Морската зона, в Шабла "на сухо" са на ул."Веслец". В Добрич без вода днес са абонатите на ул. "Вардар" и ул. "Батовска". Авария на водопровод на ул. "Димитър Ковачев" ще остави без вода следните..

публикувано на 25.04.18 в 09:19

Кариерен ден събира бизнеса и студентите във Варна

Кариерният център и Студентският съвет на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” организират кариерно изложение „Ден на кариерата 2018”. Събитието ще се проведе от 10:30ч. до около 14ч. в централното фоайе на университета. В рамките на изложението студенти и работодатели ще имат възможност за срещи и обсъждане на конкретни..

публикувано на 25.04.18 в 09:10

ВиК авария в Добрич тази сутрин

В 7ч. поради авария на водопровод по ул. "Димитър Ковачев" без вода ще останат: ул. "Димитър Ковачев", ул. "Боряна", ул. "Бойчо Огнянов", ЖК "Христо Ботев", ЖК "Строител" - блокове 20 и 21 от ЖК "Балик", ул. "Орфей" и ул. "Ясна поляна" от страната на у-ще "Димитър Талев" до отстраняване на аварията.

публикувано на 25.04.18 в 06:39

Адреси без ток на 25 април

В периода 10.04.2018 - 30.04.2018 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня, кв. Повеляново - ул. “Витиня“, ул. “Балкан“ и част от ул. “Припек“. В периода 10.04.2018 - 30.04.2018 от 09:00 ч. до..

публикувано на 25.04.18 в 05:55

Слънчево с изгледи за дъжд

Преди пладне ще е слънчево, а следобед ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали слаб краткотраен дъжд. Вятърът във вътрешността ще е слаб от северозапад и привечер ще се ориентира от източна четвърт, а по крайбрежието – бриз. Максимални температури между 25 и 30 градуса, по крайбрежието от 18 до 23. Вълнение на морето..

публикувано на 25.04.18 в 05:51

Метеоролозите: няма пари=няма прогнози

Писмо-протест разпространиха от Националния институт по метеорология и хидрология.   "Ситуацията е критична" са първите думи в обръщението към обществеността. В момента не достигат синоптици, напускат специалисти, няма средства за заплати, транспорт и поддръжка на метеостанциите. НЕ достигат над един милион и 191 хиляди лева.  Тъй като НИМХ-..

публикувано на 24.04.18 в 19:03

Марешки запълва дупки по улиците във Варна

Заместник-председателят на Народното събрание Веселин Марешки започна кампания за запълване на уличните дупки във Варна. Началото на кърпежите бе поставено на ул. „Уилям Гладстон“ в близост до Окръжна болница. Кампанията започна първо през профила на Марешки във Фейсбук, откъдето той призова варненци да снимат дупки по улиците във Варна и да му..

публикувано на 24.04.18 в 16:33