Зареждат телефони в автобусите в София

Фотоколаж: Вергил Митев

Новите автобуси в София вече ще бъдат с инсталирани устройства за зареждане на мобилни телефони.Подобна практика съществува в редица западни градове. Портът за зареждане на мобилни устройства се предлага като екстра от производителите на автобуси.

За автобусите, които вече се движат по улиците на София е възможно да бъдат монтирани подобни портове.

Следващата седмица ще бъде монтирано първото подобно зарядно устройство. Поетапно такива ще има в автобусите по основни линии.

Ако проектът е успешен, зарядни устройства ще бъдат монтирани и в тролейбуси, трамваи и метрото, съобщават от Столичната община.


print Отпечатай
ВИЖТЕ ОЩЕ
3D визуализация на

Български 3D сувенири на изложение в Лондон

Dигитален ЗD принтер ще изработва сувенири на международното туристическо изложение World Tourism Market в Лондон тази година. Рилският манастир, Варненската катедрала, крепостта Царевец, крепостта Червен и др., са сред обектите, които ще бъдат принтирани. Все още се работи по пилотната версия, която предстои да бъде представена...

публикувано на 23.07.17 в 14:18

Хиляди на протест в Полша

Хиляди протестираха срещу спорната съдебна реформа в Полша. Повече от 50 000 протестираха снощи и в столицата Варшава срещу приетия от Сената закон за Върховния съд. С него на практика висшите съдии ще бъдат назначавани от правителството и парламента, а се създават и възможности за пряко влияние върху съдебните процеси. Това е четвъртия пореден..

публикувано на 23.07.17 в 14:16

България с билбордове в Ню Йорк

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк, съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която участва в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в "Златни пясъци".„ По думите на министърката, паната ще бъдат позиционирани на знакови за американския мегаполис места. На билбордовете, чието поставяне ще стане през..

публикувано на 23.07.17 в 13:06

15 на сто ръст при селския туризъм

Прогнозираният от Асоциация на българските села ръст в селския туризъм за лято 2017 се реализира още в първите месеци, сочат предварителни данни от обектите за настаняване в селата, съобщи dnevnik.bg. На база аналитична информация, посочената през март 2017 прогноза за ръст на туристите от 15%, спрямо същия период на 2016 г., се случва, а в..

публикувано на 23.07.17 в 10:21

Големи задръствания по пътищата в страната

За километрични задръствания по някои пътища в страната сигнализират потребители в социалните мрежи. Според тях, по пътя от Трънково за „Слънчев бряг“ колоната от автомобили е поне седем километра. От АПИ съобщиха, че е затруднено преминаването и по пътя от Русе за Гюргево. Над 12 км колона от тежкотоварни автомобили се е образувала преди..

публикувано на 22.07.17 в 16:43

България е на финал в гребането

България ще има участник във финала на Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години, което се провежда в Пловдив. Борис Йотов направи отлична гонка в полуфиналите на мъжкия скиф, като се пребори за третото място, което му даде възможност да участва в битката за медалите. Финалът с участието на Борис е утре на обяд.

публикувано на 22.07.17 в 16:06
trigrad

Откриха мъртво момчето от Триград, което блъсна туристи и избяга в планината

Тялото на 16-годишния Кристиян, който удари с кола туристи край Триград и избяга, е намерено.Издирването му продължи 14 дни. Тялото е намерено около 14:00 часа от баща му и чичовците, които продължиха да го търсят и след прекратяване на спасителната операция. Трупът е намерен в гориста местност, вероятно се е хвърлил от висок склон. Най-вероятно..

публикувано на 22.07.17 в 14:50