Зареждат телефони в автобусите в София

Фотоколаж: Вергил Митев

Новите автобуси в София вече ще бъдат с инсталирани устройства за зареждане на мобилни телефони.Подобна практика съществува в редица западни градове. Портът за зареждане на мобилни устройства се предлага като екстра от производителите на автобуси.

За автобусите, които вече се движат по улиците на София е възможно да бъдат монтирани подобни портове.

Следващата седмица ще бъде монтирано първото подобно зарядно устройство. Поетапно такива ще има в автобусите по основни линии.

Ако проектът е успешен, зарядни устройства ще бъдат монтирани и в тролейбуси, трамваи и метрото, съобщават от Столичната община.


ВИЖТЕ ОЩЕ

153 училища в страната затвориха заради грипа

Поради висока заболеваемост в 153 училища в страната днес няма да има учебни занятия. В 116 училища в област Пазарджик е преустановен учебният процес и на 23 януари 2018 г. поради обявена грипна епидемия. До 24 януари продължава и грипната ваканция за СУ „Васил..

публикувано на 23.01.18 в 15:20

15 години затвор за бившия директор на разузнаването Кирчо Киров

Втора, още по-тежка присъда от 15 г. лишаване от свобода получи бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров, съобщиха от прокуратурата. Припомняме, че срещу Кирчо Киров има общо четири дела. Освен това за разгласяване на държавна тайна, едното от делата е във Военно-апелативния съд, след като ВКС го върна през ноември миналата година...

публикувано на 23.01.18 в 11:13

Дебатират вота на недоверие към кабинета "Борисов 3"

На извънредно заседание в парламента ще започне дебат по внесения от „БСП за България“ вот на недоверие към третия кабинет с премиер Бойко Борисов. Мотивът за вота на недоверие е провал в политиката за борба с корупцията. Дколадът засяга сферите здравеопазване, обществени поръчки, строителство и саниране”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова..

публикувано на 23.01.18 в 06:34

Клаус Шваб: Идва краят на икономическия подем

Световният икономически форум ще бъде официално открит с реч на Нарендра Моди, премиер на една от най-бързо развиващите се икономики – Индия. Сред ключовите оратори са британският министър-председател Тереза Мей, която ще се фокусира върху Брекзит и канадският й колега Джъстин Трюдо, чиято страна тази година е председател на групата на седемте..

публикувано на 23.01.18 в 06:25

Девет чуждоезични филма в надпревара за Оскар

Номинациите за деветдесетите награди "Оскар" ще бъдат обявени днес от Американската академия за кинематографично изкуство и наука. Церемонията за връчването ще се състои на 4 март 2017 г. в Лос Анджелис. Краткият списък с девет чуждоезични филма, които си оспорват номинациите за "Оскар" са потбрани от 92 представени кинотворби. Това са..

публикувано на 23.01.18 в 06:10

Грипът повали Димитровград, Трявна и Дряново

От вторник грипна епидемия е обявена на територията на общините Димитровград, Трявна и Дряново. РЗИ – Габрово обявява грипна епидемия на територията на общините Трявна и Дряново от вторник, 23.01.2018г. От утре до 26.01.2018 дните са обявени и за неучебни в общините Трявна и Дряново...

публикувано на 22.01.18 в 16:49

Омбудсманът ще открие гореща телефонна линия срещу некоректни работодатели

Експерти на институцията ще консултират какви стъпки трябва да предприеме обърналия се за помощ работник, за да си получи парите от Фонда за гарантиране на вземанията от фалиращи предприятия. Това стана ясно днес по време на съвместна пресконференция с президента на Конфедерацията на независимите..

публикувано на 22.01.18 в 16:23