"Post Factum" с Валери Великов, на 17 юли

Седмицата на водното спасяване започва от днес във Варна, а проявите ще продължат до 21 юли включително. Повече в репортажа на Нина Милошевич.

След десетгодишно чакане днес правят първа копка на Проекта за водния цикъл в Добрич. Очакваме пряко по телефона кметът на Добрич Йордан Йорданов да ни каже след колко време ще бъде решен проблемът с водата в град, който рекордьор в световен мащаб по загуби от водопреносната мрежа.

Друг кмет ще участва пряко по телефона – този на Созопол – Панайот Рейзи, от когото ще разберем как морския град днес отбелязва своя празник.

И за финал – анкета със зрители, които тръпнат в очакване преди старта на новия седми сезон на култовия сериал „Игра на тронове”. Началото е тази вечер от 21 часа но НВО.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Море и бряг" с Валери Великов, на 25 април

Промените в Закона за рибарството и аквакултурите ще коментираме, пряко по телефона, с директора на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" Галин Николов . Някои от новостите предвиждат криминализиране на бракониерския риболов и скоро ще бъдат приети от Народното събрание. Безславно ли ще завърши съществуването си последната българска..

публикувано на 25.04.18 в 09:26

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 25 април

В началото на деня ще проверим състоянието на асансьорите в подлезите на Варна. Как се използват, поддържат ли се, има ли забележки?; Да помогнем на възрастни хора в нужда като купим онова, което предлагат по пазарите, или просто да ги зарадваме с пълна торба с продукти. Към тази инициатива ни приканва Христо Хаджимихайлов – основател на..

публикувано на 25.04.18 в 06:48

"На светло" на 24 април с Доротея Николова

Новости около синята зона във Варна. Репортаж на Ваня Славова. Нов апарат ще помага за лечението на очите при диабетна ретинопатия и хора със сърдечни проблеми. Още по темата от репортажа на Мариела Димитрова.   Докъде стигна кампанията за замяна на пластмасовите чашки в детските градини? Разказ в първо лице от инициатора на кампанията Сабина..

публикувано на 24.04.18 в 11:39

"Новият ден" на 24 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Пътуването с влак по празници – вече става само след предварително купуване на билет със запазено място. За тази промяна съобщиха от БДЖ , а продажбата на билети за празничните   дни от календара по Гергьовден ден вече започна.Целта е да се избегнат претъпканите влакове, казват от БДЖ. Затова всеки, който ще пътува през празничните дни трябва да си..

публикувано на 24.04.18 в 06:06

В StartUp: Дропшипинг или как продаваш без да притежаваш

След като вече ви срещнахме с единствената българка, която работи в една от най-големите онлайн платформи за търговия в света – ebay, тази седмица в StartUp ще ви разкажем как да търгувате през нея, но и през останалите подобни световни платформи. Наш гост ще е Цветан Радушев, който се занимава с т.нар. дропшипинг вече близо 8 години и зад..

публикувано на 23.04.18 в 15:05

"На светло" в понеделник, 23 април

Добър ден от Нина Милошевич, Петър Венков, Атанас Илиев! Проследяваме протеста на служителите в РЗИ след 14ч. И още...."Маратон на четенето" в Добрич и Варна; Репортаж от заседанието на Правната комисия в Община Варна; Какво си спомня Меглена Шишева за началото си във Варненската детско-юношеска опера, която отбелязва 25-годишен юбилей?; Има ли..

публикувано на 23.04.18 в 11:42

“Новият ден” на 23 април с Мариела Димитрова

Маратон на четенето ще направят и т.г. Регионалните библиотеки във Варна и Добрич. И т.г. в традиционното четене на глас и споделяне на любими произведения ще участват ученици, екипи на варненски фирми и организации и разбира се, редовни читатели на Библиотеките. В 8.10 часа чуйте повече за четенето в РБ „Пенчо Славейков“-Варна. А в 10.10 часа..

публикувано на 23.04.18 в 06:40