„Новият ден” с Ваня Славова на 18 юли

8.15. Отбелязваме 180 години от рождението на Васил Левски. Разговор на Петранка Божкова с писателката Неда Антонова по повод новия й роман, посветен на Апостола на свободата - "Първият след Бога", представен наскоро пред почитатели на нейните книги в Добрич.

8.40. Контейнерите за смет във варненския квартал „Левски” преливат и се разнася ужасна миризма. Сигнал на гражданин от района за ситуацията там.

9.15. Срещаме ви със Снежана Пенева-председател на клуб по плувни спортове „Черно море” за плуването като начин на живот и ползите от водните упражнения.

9.40. Летен арт базар „Сръчко” се провеждадо 23-ти юли в Морската градина – между сцена "Раковината" и Морското казино. Разговор със Светла Аврамова от Русе, която е творец художник и рисува шалове, с които прави лятото още по-цветно и ярко.

Приятен ден и ведро настроение от екипа: звукорежисьор Петър Венков, новинар Жоро Бекяров, музикален редактор Христо Николов, пред микрофона Ваня Славова! Започваме точно в 6 часа! В началото на новия ден с първите лъчи на слънцето и енергията на лятото!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Море и бряг" с Валери Великов, на 25 април

Промените в Закона за рибарството и аквакултурите ще коментираме, пряко по телефона, с директора на Изпълнителна агенция "Рибарство и аквакултури" Галин Николов . Някои от новостите предвиждат криминализиране на бракониерския риболов и скоро ще бъдат приети от Народното събрание. Безславно ли ще завърши съществуването си последната българска..

публикувано на 25.04.18 в 09:26

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 25 април

В началото на деня ще проверим състоянието на асансьорите в подлезите на Варна. Как се използват, поддържат ли се, има ли забележки?; Да помогнем на възрастни хора в нужда като купим онова, което предлагат по пазарите, или просто да ги зарадваме с пълна торба с продукти. Към тази инициатива ни приканва Христо Хаджимихайлов – основател на..

публикувано на 25.04.18 в 06:48

"На светло" на 24 април с Доротея Николова

Новости около синята зона във Варна. Репортаж на Ваня Славова. Нов апарат ще помага за лечението на очите при диабетна ретинопатия и хора със сърдечни проблеми. Още по темата от репортажа на Мариела Димитрова.   Докъде стигна кампанията за замяна на пластмасовите чашки в детските градини? Разказ в първо лице от инициатора на кампанията Сабина..

публикувано на 24.04.18 в 11:39

"Новият ден" на 24 април 2018 г. с Димитрина Дончева

Пътуването с влак по празници – вече става само след предварително купуване на билет със запазено място. За тази промяна съобщиха от БДЖ , а продажбата на билети за празничните   дни от календара по Гергьовден ден вече започна.Целта е да се избегнат претъпканите влакове, казват от БДЖ. Затова всеки, който ще пътува през празничните дни трябва да си..

публикувано на 24.04.18 в 06:06

В StartUp: Дропшипинг или как продаваш без да притежаваш

След като вече ви срещнахме с единствената българка, която работи в една от най-големите онлайн платформи за търговия в света – ebay, тази седмица в StartUp ще ви разкажем как да търгувате през нея, но и през останалите подобни световни платформи. Наш гост ще е Цветан Радушев, който се занимава с т.нар. дропшипинг вече близо 8 години и зад..

публикувано на 23.04.18 в 15:05

"На светло" в понеделник, 23 април

Добър ден от Нина Милошевич, Петър Венков, Атанас Илиев! Проследяваме протеста на служителите в РЗИ след 14ч. И още...."Маратон на четенето" в Добрич и Варна; Репортаж от заседанието на Правната комисия в Община Варна; Какво си спомня Меглена Шишева за началото си във Варненската детско-юношеска опера, която отбелязва 25-годишен юбилей?; Има ли..

публикувано на 23.04.18 в 11:42

“Новият ден” на 23 април с Мариела Димитрова

Маратон на четенето ще направят и т.г. Регионалните библиотеки във Варна и Добрич. И т.г. в традиционното четене на глас и споделяне на любими произведения ще участват ученици, екипи на варненски фирми и организации и разбира се, редовни читатели на Библиотеките. В 8.10 часа чуйте повече за четенето в РБ „Пенчо Славейков“-Варна. А в 10.10 часа..

публикувано на 23.04.18 в 06:40