„Новият ден” с Ваня Славова на 18 юли

8.15. Отбелязваме 180 години от рождението на Васил Левски. Разговор на Петранка Божкова с писателката Неда Антонова по повод новия й роман, посветен на Апостола на свободата - "Първият след Бога", представен наскоро пред почитатели на нейните книги в Добрич.

8.40. Контейнерите за смет във варненския квартал „Левски” преливат и се разнася ужасна миризма. Сигнал на гражданин от района за ситуацията там.

9.15. Срещаме ви със Снежана Пенева-председател на клуб по плувни спортове „Черно море” за плуването като начин на живот и ползите от водните упражнения.

9.40. Летен арт базар „Сръчко” се провеждадо 23-ти юли в Морската градина – между сцена "Раковината" и Морското казино. Разговор със Светла Аврамова от Русе, която е творец художник и рисува шалове, с които прави лятото още по-цветно и ярко.

Приятен ден и ведро настроение от екипа: звукорежисьор Петър Венков, новинар Жоро Бекяров, музикален редактор Христо Николов, пред микрофона Ваня Славова! Започваме точно в 6 часа! В началото на новия ден с първите лъчи на слънцето и енергията на лятото!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 19 септември с Вяра Николаева

14.15 – Що е то отворени данни и как да ги използваме? Отговорът в репортаж на колегата Доротея Николова. 14.40 -  Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна отбелязва Европейската седмица на мобилността. Днес   в ПГИ „Д-р Иван Богоров“ експерти участват в дискусия за „Опазване чистотата на атмосферния въздух“...

публикувано на 19.09.17 в 13:39

"Новият ден" с Ваня Славова на 19 септември

8.15. И в най-големия палат може да е нещастен човек, и в най-малката колиба -щастлив. Но все пак за българина домът е повече от крепост. Люба Просеникова – брокер в агенция за недвижими имоти за тенденциите на пазара на имоти във Варна. 8.40. Интервю на Даниела Стойнова с пчеларя Пейо Илиев, който изработва специален спрей за пчели. 9.15...

публикувано на 19.09.17 в 06:09

Как се работи за световни автомобилни гиганти? - отговорът в StartUp на 18 септември

Срещата ни в StartUp на 18 септември е с Орлин Димитров , съосновател и технически директор на POLYGONTeam ltd . - българска компания, която разработва WEB базирани, мобилни, десктоп приложения и индустриални системи за много големи бизнеси. Сред техните 112 клиенти може да откриете имената на някои от най-големите автомобилни гиганти в Европа,..

публикувано на 18.09.17 в 15:49

"На светло" с Доротея Николова на 18 септември

До 22 септември, Варна е домакин на Международна научно-практическа конференция, която разглежда как културата и преподаването си взаимодействат. Още от разговора на Ваня Славова с Монка Николова - директор на Общинския детски комплекс във Варна. 135 са професионалните приемни семейства в област Варна в момента, съобщи Валентин Пранжев,..

публикувано на 18.09.17 в 13:56

Новият ден в понеделник, 18 септември

Добро утро и успешна нова седмица, ви желае екипът ни Нина Милошевич, Кремена Иванова и Петър Венков! Темите в предаването днес: В Европейската седмица на мобилността питаме какво се прави в училище на тази тема? Знаят ли как да се придвижват безопасно децата и какво им се обяснява в клас от учителите? Разговор със Светлина Димитрова –..

публикувано на 18.09.17 в 06:00

"Новият ден" на 17 септември с Ваня Славова

На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. На масата се слага прясна питка и грозде. Имен ден имат: София, Вяра, Вера, Надежда, Надя, Любов, Любен, Любчо и сродни. Честит празник на всички! В програмата ни днес: В Арт салона на Радио Варна от 18..

публикувано на 17.09.17 в 07:00

45 оборота в минута #424 (16.09.2017)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! Варненският диджей Marcon е в студиото, за да разкаже повече за своето клубно лято, за срещите си с много актуални музиканти, посетили града ни през последните месеци, за проектите си с авторска музика, както и за плановете си да потърси по-широко поле за изява в..

публикувано на 16.09.17 в 20:58