„Новият ден” с Ваня Славова на 18 юли

8.15. Отбелязваме 180 години от рождението на Васил Левски. Разговор на Петранка Божкова с писателката Неда Антонова по повод новия й роман, посветен на Апостола на свободата - "Първият след Бога", представен наскоро пред почитатели на нейните книги в Добрич.

8.40. Контейнерите за смет във варненския квартал „Левски” преливат и се разнася ужасна миризма. Сигнал на гражданин от района за ситуацията там.

9.15. Срещаме ви със Снежана Пенева-председател на клуб по плувни спортове „Черно море” за плуването като начин на живот и ползите от водните упражнения.

9.40. Летен арт базар „Сръчко” се провеждадо 23-ти юли в Морската градина – между сцена "Раковината" и Морското казино. Разговор със Светла Аврамова от Русе, която е творец художник и рисува шалове, с които прави лятото още по-цветно и ярко.

Приятен ден и ведро настроение от екипа: звукорежисьор Петър Венков, новинар Жоро Бекяров, музикален редактор Христо Николов, пред микрофона Ваня Славова! Започваме точно в 6 часа! В началото на новия ден с първите лъчи на слънцето и енергията на лятото!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 23 януари с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. „ Токът за бита няма да поскъпне драстично ”. Успокоението, което се опитват да внесат от КЕВР е, че скокът няма да е драстичен, но така или иначе ни очаква повишение от 1 юли. Въпреки реформите в сектора, визирани точка по точка от одитора по професия и ресорен министър Теменужка Петкова, бизнесът не..

публикувано на 23.01.18 в 16:52

НА СВЕТЛО във вторник, 23 януари

Добър ден от следобедния екип - Нина Милошевич, Атанс Илиев и Иван Тасев! Хаосът около ремонта на участъка от ИУ-Варна до подлеза на ФКЦ предизвика задръствания в цялата централна част във Варна – репортаж в началото на предаването; Няколко постоянни комисии към Варненския Общински съвет заседават днес. Проследяваме ги в репортажи; С..

публикувано на 23.01.18 в 11:30

В StartUp тази седмица търсим мястото на business intelligence

С каквото и да се занимава една компания – без значение дали в нея работи един или десетки, тя винаги следи дейността на своите преки съперници. Понякога завижда на успехите им, а друг път се радва на пораженията. За да са в крак с времето, предприемачите вече започват да се ориентират към т.нар. бизнес разузнаване – нещо, от което..

публикувано на 23.01.18 в 10:34

"Новият ден" на 23 януари със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. 15 нови нископодови автобуса за нуждите на градския транспорт във Варна ще бъдат купени по проекта за Интегриран градски транспорт до началото на април. На 50 спирки ще бъдат сложени информационни табла, а видеонаблюдението за трафика на..

публикувано на 23.01.18 в 04:50

"На светло" в понеделник, 22 януари

Добър ден от екипа този следобед: Нина Милошевич, Добромир Мързов и Галена Ковчазва! Без референдум за Морската градина във Варна след извънредната сесия на Общинския съвет - репортаж след 14ч.; На свое заседание съветът на пенсионерите в община Балчик прие програма за културно-масовата работа на организацията през годината...

публикувано на 22.01.18 в 11:33
Морската градина

“Новият ден” на 22 януари с Мариела Димитрова

Морската градина и крайбрежната алея на Варна – бъдещето им през погледа на един млад варненец архитект Боян Стаматов ще чуем в 8.10 часа. Ще има ли във Варна референдум за Морската градина и крайбрежната алея, както поискаха мнозина варненци още през 2013 г.? Или общинските съветници ще продължат да работят по темата, както досега? Това ще..

публикувано на 22.01.18 в 06:25

На Бабинден в Голица, Солник и Бърдарево - фоторепортаж

"Пред хана задрънкаха каруци и спряха. Повече от петнайсет-двайсет души селяни влязоха в кръчмата. Само като ги видеше човек, можеше да познае кои отде са. Ето тия с големите калпаци и с червени антерии, мъже едри, космати. Смятат ги малко диви и ги наричат „въяци“, защото говорят с „ва“: „Иване ва!“ „Ела ва!“ . Това е откъс от "Вечери в..

обновено на 21.01.18 в 11:56