Очаква се струпване на автомобили при ГКПП Гюргево - Русе

| обновено на 11.08.17 в 16:59
Снимка: БГНЕС
Министерството на външните работи на Румъния предупреди своите граждани, пътуващи към България, че от днес до вторник е възможно голямо струпване на границата. Това се отнася особено за ГКПП Гюргево-Русе. Причината е, че времето за изчакване за гранична проверка може да се удължи.
Понеделник и вторник - 14 и 15 август, са почивни дни в Румъния, заради празника Успение на Света Богородица. Така в съчетание с уикенда румънците получават кратка ваканция от 12 до 15 август, която мнозина планират да прекарат в курорти в страната и в чужбина. В прессъобщение на румънското МВнР се предупреждава, че се очаква трафикът през румънско-българската граница да бъде интензивен тази вечер и утре сутринта на излизане от Румъния и във вторник вечерта на излизане от България и влизане в Румъния. Допълнителното време за чакане на ГКПП Гюргево-Русе може да се дължи на процедурата за заплащане на таксата за преминаване по моста, посочват от министерството и призовават румънските граждани да се информират за условията на пътя и граничните пунктове на страниците в интернет на румънската гранична полиция и румънското министерство на вътрешните работи. Пътуващите към България румънци са призовани също да използват по възможност всички гранични пунктове на румънско-българската граница. Министерството на външните работи напомня още на румънските граждани, които пътуват транзитно през България на път към Гърция, че могат да използват и граничните пунктове при Златоград и Ивайловград.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Германия отмени санкциите срещу Турция

Германия вдигна икономическите санкции срещу Турция и отмени забраната за пътуване до страната, след като Анкара отмени продължилото две години извънредно положение в страната, съобщава АФП. Санкциите срещу Турция бяха наложени през юли 2017 година, като начин да се окаже натиск върху Турция след..

публикувано на 21.07.18 в 16:39
наса месинджър

Сонда на НАСА ще изследва слънчевата корона

НАСА подготвя изстрелването на 6 август на уникална сонда с размерите на автомобил за изучаване на слънчевата корона, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БТА. Този апарат ще се приближи най-близо в сравнение с всички останали до нашата звезда, за да изследва слънчевата атмосфера, която поражда слънчевия вятър. Космическият апарат Parker..

публикувано на 21.07.18 в 15:22

Аспиринът е полезен в борбата с рака

Американски учени от болничното заведение "Нортуел хелт" в град Хънтингтън, щата Ню Йорк, установиха, че аспиринът е полезен в борбата срещу рака, съобщава сп. "Медикъл експрес". Ежедневната употреба на малки дози аспирин снижава риска от развитие на рак на яйчниците. До този извод дошли експертите,след като провели 13 изследвания с..

публикувано на 21.07.18 в 15:19

Въпреки ръста на броя на туристите, легловата база е незапълнена

Средната заетост на  легловата база е изключително ниска, въпреки, че имаме ръст на параметъра брой туристи. Такава констатация изказа в предаването „Позиция” Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма. Месец август, най - натоварения месец в годината за туризма, Националният статистически..

публикувано на 21.07.18 в 14:11

Швеция се бори с пламъци отвъд Северния полярен кръг

Правителството потърси помощ от военните, стотици доброволци и други държави в ЕС, за да се справи с безпрецедентните от десетилетия пожари в страната, предаде Асошиейтед прес. Над 50 огнища бушуваха в горите, главно в Централна и Западна Швеция, но също и на север, отвъд полярния кръг, и на балтийския остров Готланд. Досега няма данни за..

публикувано на 21.07.18 в 08:25

Туристическият бранш иска работодателите да раздават ваучери за почивки

Туристическият бранш иска да бъдат въведени нов тип ваучери, които да се ползват от работниците за почивки за превенция на здравето им или за рехабилитация, каза днес край Варна Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на европейската СПА асоциация, след заседанието на Националния съвет по..

публикувано на 20.07.18 в 15:38

Изсветляване на облаци може да спаси Големия бариерен риф

Да се изсветлят облаци, за да отразяват по-добре слънчевата светлина или морето да бъде покрито със защитен слой са някои от проектите, които австралийското правителство проучва, за да бъде защитен застрашеният от климатичните промени Голям бариерен риф, съобщи Франс прес. През 2016 г. и 2017 г. Големият бариерен риф, който е с територията..

публикувано на 20.07.18 в 14:56