Очаква се струпване на автомобили при ГКПП Гюргево - Русе

| обновено на 11.08.17 в 16:59
БГНЕС
Министерството на външните работи на Румъния предупреди своите граждани, пътуващи към България, че от днес до вторник е възможно голямо струпване на границата. Това се отнася особено за ГКПП Гюргево-Русе. Причината е, че времето за изчакване за гранична проверка може да се удължи.
Понеделник и вторник - 14 и 15 август, са почивни дни в Румъния, заради празника Успение на Света Богородица. Така в съчетание с уикенда румънците получават кратка ваканция от 12 до 15 август, която мнозина планират да прекарат в курорти в страната и в чужбина. В прессъобщение на румънското МВнР се предупреждава, че се очаква трафикът през румънско-българската граница да бъде интензивен тази вечер и утре сутринта на излизане от Румъния и във вторник вечерта на излизане от България и влизане в Румъния. Допълнителното време за чакане на ГКПП Гюргево-Русе може да се дължи на процедурата за заплащане на таксата за преминаване по моста, посочват от министерството и призовават румънските граждани да се информират за условията на пътя и граничните пунктове на страниците в интернет на румънската гранична полиция и румънското министерство на вътрешните работи. Пътуващите към България румънци са призовани също да използват по възможност всички гранични пунктове на румънско-българската граница. Министерството на външните работи напомня още на румънските граждани, които пътуват транзитно през България на път към Гърция, че могат да използват и граничните пунктове при Златоград и Ивайловград.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Анджей Дуда

Минимум 2,5 % от полския БВП за отбрана

Президентът на Полша Анджей Дуда подписа днес закон, който ще позволи разходите за отбрана на страната да достигнат в бъдеще най-малко 2,5 на сто от нейния БВП, което е доста над исканите от НАТО 2 на сто, предаде Асошиейтед прес. Агенцията коментира, че законът е част от усилията на полското консервативно правителство да реагира на..

публикувано на 23.10.17 в 17:36

Вино и местни гозби - нова възможност за БГ туризма

Като се даде възможност на общините да популяризират винено-кулинарния туризъм, ще се насърчи навлизането на повече туристи към вътрешността на страната, а това допълнително ще помогне за утвърждаване имиджа ни на целогодишна туристическа дестинация. Това каза днес министърът на туризма Николина Ангелкова, която заедно с министъра на земеделието,..

публикувано на 23.10.17 в 15:26

Нападнаха руска журналиска от "Ехото на Москва"

Мъж, въоръжен с нож, нахлу в офиса на радио "Ехото на Москва" на улица "Нови Арбат" в руската столица и рани водещата Татяна Фелгенгауер, съобщи ТАСС, цитирайки сайта на радиостанцията. Мъжът е ранил с нож журналистката в гърлото. Нападателят е задържан от охраната и предаден на полицията. Водещата е откарана в болница, няма опасност за..

публикувано на 23.10.17 в 15:18

Въоръжен с нож рани журналистка в радио "Ехото на Москва"

Въоръжен с нож мъж нахлу в сградата на радио „Ехото на Москва“ и тежко рани в гърлото водещата Татяна Фелхенгауер. Състоянието й е тежко, съобщи сайтът на радиостанцията. Медията се намира на Нови Арбат в центъра на Москва.  Нахлулият в сградата мъж намушка в гърлото с ножа водещата на радиостанцията Татяна Фелхенгауер...

публикувано на 23.10.17 в 14:24

Каталуния отложи провъзгласяването на независимостта за 26 октомври

Каталунският парламент ще проведе заседание на 26 октомври, четвъртък, на което ще определи какъв отговор да даде на мерките на Мадрид за регулирането на кризата. Това съобщи вестник „Паис“. По негови данни на заседанието може да бъде провъзгласена независимостта на Каталуния...

публикувано на 23.10.17 в 13:37

България е на дъното в ЕС по интернет потребление

Поредна класация поставя страната ни на дъното сред останалите държави-членки на Европейския съюз. Този път класация на Internet World Stats подрежда интернет потреблението в 28-те страни, включително Великобритания, която иска да напусне общността. Изследването е проведено през юни 2017 г., статистиката обхваща както страните по цял свят, така и се..

публикувано на 23.10.17 в 12:45

Съветски военен спътник пада днес

Падането на части от още един неизгорял изцяло в земната атмосфера съветски разузнавателен спътник се очаква на 23 октомври, уточни американска онлайн служба за следене на космически полети. "Предупреждение: очаква се този обект да се разпадне в понеделник 23 октомври UTC", се отбелязва в..

публикувано на 23.10.17 в 11:56