Очаква се струпване на автомобили при ГКПП Гюргево - Русе

| обновено на 11.08.17 в 16:59
БГНЕС
Министерството на външните работи на Румъния предупреди своите граждани, пътуващи към България, че от днес до вторник е възможно голямо струпване на границата. Това се отнася особено за ГКПП Гюргево-Русе. Причината е, че времето за изчакване за гранична проверка може да се удължи.
Понеделник и вторник - 14 и 15 август, са почивни дни в Румъния, заради празника Успение на Света Богородица. Така в съчетание с уикенда румънците получават кратка ваканция от 12 до 15 август, която мнозина планират да прекарат в курорти в страната и в чужбина. В прессъобщение на румънското МВнР се предупреждава, че се очаква трафикът през румънско-българската граница да бъде интензивен тази вечер и утре сутринта на излизане от Румъния и във вторник вечерта на излизане от България и влизане в Румъния. Допълнителното време за чакане на ГКПП Гюргево-Русе може да се дължи на процедурата за заплащане на таксата за преминаване по моста, посочват от министерството и призовават румънските граждани да се информират за условията на пътя и граничните пунктове на страниците в интернет на румънската гранична полиция и румънското министерство на вътрешните работи. Пътуващите към България румънци са призовани също да използват по възможност всички гранични пунктове на румънско-българската граница. Министерството на външните работи напомня още на румънските граждани, които пътуват транзитно през България на път към Гърция, че могат да използват и граничните пунктове при Златоград и Ивайловград.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Народното събрание ратифицира договора за приятелство с Македония

44-ото Народно събрание ратифицира единодушно със закон Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Мариян Гьорчев, посланик на Република Македония, присъства в залата. На първо гласуване законът бе приет единодушно от 182 народни представители,..

публикувано на 18.01.18 в 10:22
Бойко Борисов и Зоран Заев

Депутатите ще ратифицират договора с Македония

С 16 „за”, само 1 „против” и без въздържал депутатите от парламентарната комисия по външна политика вече подкрепиха законопроекта за ратифициране на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Законопроектът бе внесен в българския парламент от Министерски съвет на 8 ноември..

обновено на 18.01.18 в 08:48

Министър Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри българския щанд на най-голямото туристическо изложение в Мадрид-FITUR. Форумът е предназначен основно за професионалисти и е вторият по значимост в света след ITB в Берлин. Той се провежда от 17 до 21 януари, като първите три дни са предназначени само за представители на сектора и срещи между бизнес..

публикувано на 17.01.18 в 14:51

Метеорит падна близо до Детройт и предизвика слаб трус

Регистрирано е падане на малък метеорит близо до американския град Детройт, щата Мичиган, съобщи в Туитър Националната метеорологична служба на САЩ. Последвал е земен трус от 2 степен. „След анализ на получените данни Националната метеорологична служба може да потвърди, че избухването и взривът не..

публикувано на 17.01.18 в 10:07

Антоновден е

        Православната църква почита днес паметта на Преподобния Антоний Велики, празникът е наричан от народа Антоновден. Антоний Велики е роден около 251 г. след Христа, в Египет, в семейството на заможни и благочестиви родители. Когато бил на 20 години, родителите му починали и му оставили богатството си. Антоний раздал своето имущество..

публикувано на 17.01.18 в 08:07

Гръцките фермери отново блокират пътища

Фермерите в Гърция изкарват тракторите на 22 януари и смятат да издигнат блокади по пътищата. Решението е взето от земеделските производители от района на Кардица. В него са участвали 25 браншови сдружения, съобщава в. "Та неа". Очаква се днес фермерите да обсъдят и формата на протестите. Земеделските стопани в Гърция са недоволни от..

публикувано на 16.01.18 в 08:40

Електромобилите в България - дългоочаквано бъдеще в настоящето

В България все още не се насърчава употребата на електромобилите, а огромен брой стари автомобили замърсяват въздуха. Тази своя констатация представиха от Сдружението на българските автомобилни журналисти. От 3,5 млн. превозни средства по българските пътища над 20 годишна възраст имат 1,34 милиона автомобила. Още 1,4 млн. са с над 15-годишна..

публикувано на 16.01.18 в 07:48