Очаква се струпване на автомобили при ГКПП Гюргево - Русе

| обновено на 11.08.17 в 16:59
БГНЕС
Министерството на външните работи на Румъния предупреди своите граждани, пътуващи към България, че от днес до вторник е възможно голямо струпване на границата. Това се отнася особено за ГКПП Гюргево-Русе. Причината е, че времето за изчакване за гранична проверка може да се удължи.
Понеделник и вторник - 14 и 15 август, са почивни дни в Румъния, заради празника Успение на Света Богородица. Така в съчетание с уикенда румънците получават кратка ваканция от 12 до 15 август, която мнозина планират да прекарат в курорти в страната и в чужбина. В прессъобщение на румънското МВнР се предупреждава, че се очаква трафикът през румънско-българската граница да бъде интензивен тази вечер и утре сутринта на излизане от Румъния и във вторник вечерта на излизане от България и влизане в Румъния. Допълнителното време за чакане на ГКПП Гюргево-Русе може да се дължи на процедурата за заплащане на таксата за преминаване по моста, посочват от министерството и призовават румънските граждани да се информират за условията на пътя и граничните пунктове на страниците в интернет на румънската гранична полиция и румънското министерство на вътрешните работи. Пътуващите към България румънци са призовани също да използват по възможност всички гранични пунктове на румънско-българската граница. Министерството на външните работи напомня още на румънските граждани, които пътуват транзитно през България на път към Гърция, че могат да използват и граничните пунктове при Златоград и Ивайловград.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спряха полетите на летището в Букурещ

Леден дъжд и сняг в Румъния. Движението по пътищата в Румъния е затруднено заради обилни снеговалежи и леден дъжд. Спрени са полетите от международното летище "Хенри Коанда", съобщиха от Национална компания "Летища Букурещ"  Закъснения има не само при заминаващите полети, но и при пристигащите, като полет от Франкфурт бе отменен. Над 1500..

публикувано на 18.03.18 в 17:10
Паметникът на Кузма Минин и Димитрий Пожарски в Москва

Висока избирателна активност за президент на Русия у нас

При висока избирателна активност преминава гласуването за президент на Русия у нас. Гражданите могат да упражнят правото си на глас в Руското посолство в София, както и в секции във Варна, Пловдив и Русе.От началото на изборния ден до момента над 1500 души са гласували в секцията в Руското посолство, каза за "Хоризонт" старшият съветник на посолството..

публикувано на 18.03.18 в 16:54

Край на язовирите, оставени на произвола на съдбата

В страната има малко над 6 000 язовира, като от тях са проверени около 5 700. Над 4 500 от тях са общински. През миналата година проблемните язовири са били 207, в момента са 131, т.е. много от собствениците са предприели някакви действия, каза в „Неделя 150“ министърът на икономиката  Емил Караниколов. До дни ще бъде изготвен законопроект за..

публикувано на 18.03.18 в 16:18

20 тона боклуци в Галапагоския национален парк

Служители на Галапагоския национален парк в Еквадор съобщиха, че от януари досега са събрали 20 тона боклуци край брега на архипелага, част от които са стигнали до там чак от Азия. Почистването на крайбрежния район има за цел и да изучи „възможното пристигане на видове в отпадъците, донасяни от океанските течения", се казва в изявление на парка...

публикувано на 18.03.18 в 15:25

До обяд в Русия гласуваха 34,72% от имащите право

Избирателната активност при вота за президент на Русия е била 34,72% към 12.00 ч. московско време, съобщиха от руската ЦИК.Заместник-председателят на ЦИК , който огласи данните, подчерта: „Искам да обърна внимание, ме в повечето от регионите активността е по-висока, отколкото беше през 2012 г.“Към 10.00 часа активността е била 16,55%.От анкета на..

публикувано на 18.03.18 в 14:52

Тема за поета Атанас Далчев се падна на изпита по БЕЛ в СУ

Явилите се на кандидатстудентския изпит по български език и литература, който започна тази сутрин в 9 ч. в СУ „Св. Кл. Охридски“, ще трябва да пишат за поета Атанас Далчев, предаде БГНЕС. Темата бе изтеглена тази сутрин. Далчев се падна и на кандидатсктудентския изпит през 2006 г. Тогава много от явилите се на изпит се отказаха...

публикувано на 18.03.18 в 10:19

Още седмица спим с час повече!

На 25 март в 3 часа през нощта се въвежда лятното часово време, информира Институтът по метрология. Часовниците ще бъдат преместени с един час напред. На 28 октомври ще стане връщането към астрономическото време в 4 часа през нощта. Тогава часовниците ще бъдат върнати един час назад. За да влезете по-лесно в режим на работа и да се наспите на..

публикувано на 18.03.18 в 09:22