"Новият ден" с Вяра Николаева на 12 август

| обновено на 12.08.17 в 06:08

7.20 – В най-горещия месец на годината, август, лекарите препоръчват да се пият достатъчно течности, за да не се стигне до обезводняване на организма. Полезни съвети за това каква вода да консумираме от интервюто на Ваня Славова с д-р Добрин Паскалев, специалист нефрология и вътрешни болести.

7.40 – Интервю на Даниела Стойнова с кап. лейт. Георги Зайранов, помощник-диригент на Представителния духов оркестър на ВМС, един от 37-те наградени по повод по повод 138 годишнината от създаването на военния флот на Република България.

8.10  – Плъстенето  съществува още от древността. Руменка Николова е инженер по професия, но се захваща с този занаят преди седем години. Можете да я видите в един от павильоните на Панаира на занаятите. С тази техника тя претворява от вълна килими, дрехи, икони, стенни пана, шалове, пантофи, накити и сувенири. Всичко започва с един експеримент, след което става нейна съдба. За началото и емоциите, за творческите моменти и емоциите тя ще ни разкаже сама. 

8.20 – Емблематичният кораб на природозащитната организация”Грийнпийс” –“Rainbow Warrior”от днес отваря врати за посетители във Варна. Визитата му е свързана с кампанията на екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“ - „Свободни от Пластмаса“, която цели намаляване на замърсяването с пластмаси във водните басейни. В рамките на инициатива ще бъде осъществена научна и изследователска дейност в Черно море, която ще бъде реализирана съвместно с учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания и Института по океанология към БАН. 90% от твърдите отпадъци в морето са пластмасови, заяви от борда на кораба доц. Валентина Тодорова от Института по океанология. Повече за глобалния проблем и съпричастността с кампанията „Свободни от Пластмаса“ ще чуем от нея.

8.40 – Младежкият фестивал на изкуствата ”Пътуване към миналото ” ще се проведе за седми път във Варна от 23 до 26 август от Фондация "Пътуване към миналото" в партньорство със Студио „Палас” и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна. Подробностите от Красимир Янев, един от основните двигатели на форума.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 17 март

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Ремонтите на улиците във Варна и ежедневните задръствания, коментираме с министъра на регионалното развитие и блауствойството Николай Нанков, кмета на Варна Иван Портних и председателя на ДСБ-Варна Васко Василев. Злоупотреби или репресия...? Разговор..

публикувано на 17.03.18 в 08:00
Chart

#488 ТОП 20 (16.03.2018-23.03.2018)

публикувано на 16.03.18 в 21:01

РАДИО ВАРНА ПРЕДСТАВЯ на 17 март - " Събуди се с усмивка"

В събота след новините в 8 часа ще ви срещнем с българи, които според тях самите са успели да намерят щастието. Всъщност, това е относителна категория и всеки може да има собствено мнение по темата. 75-годишно проучване на учени от Харвард показа, че добрите връзки ни поддържат по-здрави и по-щастливи. Темата за щастието е толкова важна, че тя..

публикувано на 16.03.18 в 20:03

"Пост фактум" с Жоро Бекяров

Ще има ли ред в хаоса на движение във Варна и кои плажове ще са охраняеми това лято? Отговор от кмета на Варна Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще разкрие кога и колко ще трае поредното саниране на Аспаруховия мост. В предаването "Пост фактум" с дата 16 март ще..

публикувано на 16.03.18 в 17:16

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 март 2018 със Светлана Вълкова

Днес започва София филм фест във Варна: акцент върху съпътстващата програма и документалния филм за Миро Морски „Синко мой” Варненският драматичен театър на 97 години и ново премиерно заглавие „Мобилният телефон на мъртвеца” „Семейство Стоянови” – изложба с намерена фотография от годините на социализма „Преосмисляне на формата” – експозиция на..

публикувано на 16.03.18 в 13:49

"Новият ден" на 16 март с Доротея Николова

За отворена улична шахта в центъра на Варна сигнализира слушател на Радио Варна. Според живеещи на улица „Воден” , капакът се преобърнал от бетоновоз.   Гражданите подали сигнал във ВиК- Варна, но проблемът остава. Има пропадане и на уличното платно. Още по темата от Габриела Гаврилова. Благотворителна изложба с фотографаии на..

публикувано на 16.03.18 в 06:14

Хоризонти нa 16.03.2018

Днес ще станем част от истинско приключение. Ще си говорим за  скрити туристически пътеки, древни окултни места и дори неоткрити съкровища и пирати. Тази авантюра може да преживеете само на няколко часа от Варна с малка помощ от опитен водач. В неделя сутрин клубът по пешеходен туризъм БГ Балкани организира посрещане на изгрева на Тракийското..

публикувано на 15.03.18 в 18:05