"Новият ден" с Вяра Николаева на 12 август

| обновено на 12.08.17 в 06:08

7.20 – В най-горещия месец на годината, август, лекарите препоръчват да се пият достатъчно течности, за да не се стигне до обезводняване на организма. Полезни съвети за това каква вода да консумираме от интервюто на Ваня Славова с д-р Добрин Паскалев, специалист нефрология и вътрешни болести.

7.40 – Интервю на Даниела Стойнова с кап. лейт. Георги Зайранов, помощник-диригент на Представителния духов оркестър на ВМС, един от 37-те наградени по повод по повод 138 годишнината от създаването на военния флот на Република България.

8.10  – Плъстенето  съществува още от древността. Руменка Николова е инженер по професия, но се захваща с този занаят преди седем години. Можете да я видите в един от павильоните на Панаира на занаятите. С тази техника тя претворява от вълна килими, дрехи, икони, стенни пана, шалове, пантофи, накити и сувенири. Всичко започва с един експеримент, след което става нейна съдба. За началото и емоциите, за творческите моменти и емоциите тя ще ни разкаже сама. 

8.20 – Емблематичният кораб на природозащитната организация”Грийнпийс” –“Rainbow Warrior”от днес отваря врати за посетители във Варна. Визитата му е свързана с кампанията на екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“ - „Свободни от Пластмаса“, която цели намаляване на замърсяването с пластмаси във водните басейни. В рамките на инициатива ще бъде осъществена научна и изследователска дейност в Черно море, която ще бъде реализирана съвместно с учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания и Института по океанология към БАН. 90% от твърдите отпадъци в морето са пластмасови, заяви от борда на кораба доц. Валентина Тодорова от Института по океанология. Повече за глобалния проблем и съпричастността с кампанията „Свободни от Пластмаса“ ще чуем от нея.

8.40 – Младежкият фестивал на изкуствата ”Пътуване към миналото ” ще се проведе за седми път във Варна от 23 до 26 август от Фондация "Пътуване към миналото" в партньорство със Студио „Палас” и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна. Подробностите от Красимир Янев, един от основните двигатели на форума.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" в четвъртък, 18.01.2018г.

Добър ден от следобедния екип: Нина Милошевич, Добромир Мързов и Валери Великов! Темите в предаването днес: Адв. Христо Раев коментира ситуацията с гръцкия кораб „Амсел”, който е задържан във Варна по искане на екипажа. 20-те украинкси моряци не са получавали заплата повече от година и в момента бедстват без храна и средства. Подробностите..

публикувано на 18.01.18 в 11:13
Морската градина

“Новият ден” на 18 януари с Мариела Димитрова

Трети протест „Варна, спаси Пирин, спаси Морската!” организират варненци във фейсбук.   Те ще се съберат днес, от 18.30 часа пред община Варна . Протесът във Варна е и с искането провеждане на местен референдум за Морската градина, след като Върховният административен съд (ВАС) задължи председателя на Общински съвет-Варна да внесе подписката..

публикувано на 18.01.18 в 06:38

"POST FACTUM" на 17 януари с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Ще се провали ли референдумът за морската градина във Варна? Кои са пречките в законодателството и  могат ли местните референдуми да изпълнят предназначението си на инструмент за решаване на даден въпрос? С представител на "Форум гражданско участие" коментираме темата след 18 часа. На рождения ден на..

публикувано на 17.01.18 в 17:07

"На светло" в сряда, 17.01.2018г.

Добър ден от следобедния екип - Нина Милошевич, Милица Панайотова и Атанас Илиев! Репортаж от заседанието на Правната комисия към Варненския общински съвет - темата е произвеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона във Варна. Очаквайте подробности след 14ч.; Как Общностния център във Вълчи дол помага на семейства в риск..

публикувано на 17.01.18 в 11:22
Проектът за новия канал

"Море и бряг" с Валери Великов, на 17 януари

Гост в студиото е полковник Юлиян Цонев - началник на Катедра "Информационни технологии" във ВВМУ "Никола Й. Вапцаров". Поводът за разговора с него е новооткритата специалност "Киберсигурност" и модерния кабинет, в който ще се обучават студентите по тази специалност. Пряко по телефона Виолин Райков от секция „Морска екология и биология” към Института..

публикувано на 17.01.18 в 10:17

"Новият ден" на 17 януари със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Антоновед е! - проповед на отец Ясен Шинев - 6.40 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. Временната „Правна комисия“ към Варненския общински съвет ще заседава днес, за да  за да обсъди предложението за местен референдум за Морската градина. Членовете на комисията ще..

публикувано на 17.01.18 в 04:05

От звукозаписното студио на Радио Варна: Павел Димитров с "Ново начало"

Младият акордеонист Павел Димитров реализира своя първи професионален запис в Радио Варна. Това беше наградата му от конкурса за млади изпълнители на класическа и популярна музика "Музикални бисери" - 2017 г., който се организира от СУ за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" - Варна. Радио Варна беше медиен партньор на събитието, а..

публикувано на 16.01.18 в 14:48