"Новият ден" с Вяра Николаева на 12 август

| обновено на 12.08.17 в 06:08

7.20 – В най-горещия месец на годината, август, лекарите препоръчват да се пият достатъчно течности, за да не се стигне до обезводняване на организма. Полезни съвети за това каква вода да консумираме от интервюто на Ваня Славова с д-р Добрин Паскалев, специалист нефрология и вътрешни болести.

7.40 – Интервю на Даниела Стойнова с кап. лейт. Георги Зайранов, помощник-диригент на Представителния духов оркестър на ВМС, един от 37-те наградени по повод по повод 138 годишнината от създаването на военния флот на Република България.

8.10  – Плъстенето  съществува още от древността. Руменка Николова е инженер по професия, но се захваща с този занаят преди седем години. Можете да я видите в един от павильоните на Панаира на занаятите. С тази техника тя претворява от вълна килими, дрехи, икони, стенни пана, шалове, пантофи, накити и сувенири. Всичко започва с един експеримент, след което става нейна съдба. За началото и емоциите, за творческите моменти и емоциите тя ще ни разкаже сама. 

8.20 – Емблематичният кораб на природозащитната организация”Грийнпийс” –“Rainbow Warrior”от днес отваря врати за посетители във Варна. Визитата му е свързана с кампанията на екологичните организации „Грийнпийс“ и „За Земята“ - „Свободни от Пластмаса“, която цели намаляване на замърсяването с пластмаси във водните басейни. В рамките на инициатива ще бъде осъществена научна и изследователска дейност в Черно море, която ще бъде реализирана съвместно с учени от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания и Института по океанология към БАН. 90% от твърдите отпадъци в морето са пластмасови, заяви от борда на кораба доц. Валентина Тодорова от Института по океанология. Повече за глобалния проблем и съпричастността с кампанията „Свободни от Пластмаса“ ще чуем от нея.

8.40 – Младежкият фестивал на изкуствата ”Пътуване към миналото ” ще се проведе за седми път във Варна от 23 до 26 август от Фондация "Пътуване към миналото" в партньорство със Студио „Палас” и Музея за нова история на Варна при РИМ-Варна. Подробностите от Красимир Янев, един от основните двигатели на форума.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Бузев в клипа, посветен на него

"Позиция" с Валери Великов, на 14 юли

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Управителят на ОП „Паркинги и синя зона” инж. Младен Иванов гостува в студиото с коментар за първите дни от въвеждането на синята зона. Кога ще е готов стадион Варна, има ли забавяне в ремонта на бул. „Левски“, колко и къде ще са новите..

публикувано на 14.07.18 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 юли със Светлана Вълкова

"Опасен чар" - с песните на Тодор Колев "Володя Вълчев и приятели" - проект на Градската художествена галерия - Варна Художникът Антон Антонов и "Пътят на копнежа" "Важните неща" за живописеца Валентин Ангелов и скулптора  Петко Арнаудов „ArtExtreme СТРАЖА“ - многожанрова експозиция Духът на Чили в изложба Международният филмов фестивал "Любовта..

публикувано на 13.07.18 в 13:25

Радио Варна представя: Приказка за литературата

"Искам да ви разкажа една приказка. Толкова невероятна, че не може да бъде измислена. Толкова красива, че няма как да бъде хипербола. Това е приказка за пустинята и вятъра. За същността на съвършенството. За най-бързия човек на планетата. За един гениален българин, творящ необясними чудеса на малък остров в Тихия океан. За 140-годишно куче със..

публикувано на 14.07.18 в 08:00
Chart

#504 ТОП 20 (13.07.2018-20.07.2018)

публикувано на 13.07.18 в 09:18

Новият ден в петък, 13-ти

„Градски транспорт” спря продажбата на карти за автобус 7 заради започващия ремонт на старата част от бул. „Левски” – от ул. „Брегалница” до спирка „Явор”. Откъде ще минава „7-цата” все още се обсъжда. Заради изграждането на нов водопровод ще бъде затворена и част от бул. „Осми приморски полк” – от бул. „Левски” до ул. „Христо Смирненски”...

публикувано на 13.07.18 в 07:25

"На светло" на 12 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Какви промени се очакват в линиите на градския транспорт на Варна, заради ремонтите по бул. „Левски”? Интервю с 9-годишната София Иванова от Варна, която спечели първите места в три категории от VIII-ото издание на международния конкурс „Le Stelle di Garda" в Италия. Възможност за подготовка на кадри по заявка на бизнеса предоставя..

публикувано на 12.07.18 в 12:10

"Новият ден" на 12 юли с Емилия Николова

Превишени ли са нормите на авиационния шум над Варна? Репортаж от срещата във Варна на златните момичета с бъдещи гимнастички и настоящи почитатели Ще се закриват ли автобусни линии? Отговорът от Злати Златев, изпълнителен директор на "Градски транспорт" - Варна Научни съвети как по-бързо и качествено да обработваме кожените изделия Плюсовете на..

публикувано на 12.07.18 в 06:00