На лов за пъдпъдъци, гривяк, гургулица, гугутка, горски бекас, обикновена бекасина

Снимка: bspb.org

Днес се открива ловният сезон за прелетни птици - пъдпъдъци, гривяк, гургулица, гугутка, горски бекас, обикновена бекасина, както и разрешените за лов видове гълъби. От Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен, пожелават наслука на любителите на лова, но предупреждават да не се нарушават правилата за безопасност. През тази година стриктно ще се следи  дали се използват забранените звуковъзпроизвеждащи устройства за привличане на дивеч. Ловците задължително трябва да разполагат с писмени разрешителни. Всяка ловна дружинка трябва да проведе инструктаж на участниците. Консумацията на алкохол преди и по време на лов е забранена. Във връзка с повишения риск от пожари горските служители апелират ловците да бъдат особено внимателни при боравене с огън.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Карин дом стартира “Център за семейно-медиирана интервенция”

Представянето му пред медиите е в 10ч. Центърът ще осигури подкрепа на семейства на деца със специални потребности от 2 до 7 години с цел подобряване развитието на детето и качеството на живота на семейството. След подбор, съобразно критерии за допустимост в услугата в групите могат да се включат деца с водещи затруднения във функционалната..

публикувано на 16.07.18 в 08:34

Подпомагат семейства с репродуктивни проблеми в Добрич

Приемът на документи в община Добрич за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми ще се извърши през днешния ден. Според новия правилник, приет от Общинския съвет, с до 3000 лева за лечение на безплодие чрез методите на асистираната репродукция ще бъдат подкрепени желаещите двойки. Кандидатите трябва да са пълнолетни, да са..

публикувано на 16.07.18 в 08:23

Защо избираме Буните за плаж?

Чиста вода и възможност да се стигне с автомобил на метри от брега на морето – на това залагат любителите на плажа в Буните. Пътят преминава по крайбрежието, но трудно се намира къде да се паркира. Затова спираме на първото възможно място. Веднага след завоя на пътя, който се спуска от спирка "Почивка". Началото на Трета буна – много камъни и почти..

публикувано на 16.07.18 в 07:05

Ще преобладава слънчево време

Около и следобед ще се развива купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб, по крайбрежието преди обед до умерен вятър от запад-северозапад. Следобед по крайбрежието ще се обърне от юг-югоизток и ще отслабне. Максимални температури между 27 и 32 градуса, за Варна около 29.

публикувано на 16.07.18 в 06:31

Мощи на руски светци от 20 век пристигат във Варна

На 18 юли (сряда) в 11 часа в Катедралния храм "Успение Богородично" в град Варна ще бъдат пренесени за поклонение мощи на Св. Матрона Московска и Св. Лука Войно-Ясенецки, Архиепископ Кримски и Симферополски. Съобщението е публикувано на сайта на Варненска и Великопреславска митрополия. Мощите идват във Варна от Русе. И двамата светци са..

публикувано на 16.07.18 в 02:15

Българското хоро победи "Цар Футбол"

Традиционното хоро в Морската градина и този път събра своите верни почитатели. Въпреки провеждащия се в същия час финал на Световното по футбол между Франция и Хърватска. Вече трета година под чинарите и кестените в неделя се извива българско хоро Без значение от метеорологичните условия или празници. И този път публиката се питаше кое е хорото и..

публикувано на 15.07.18 в 20:35

Промени в движението на Градския транспорт във Варна от новата седмица

Промени в движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36,37,12,17,17А,17/60,46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила от 17-ти или от 21-ви юли, в зависимост от линията. Причината е изпълнение на три обекта по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза”, финансиран по Оперативна програма „Региони в..

публикувано на 15.07.18 в 16:55