Въздушни чудеса над Варна

Снимка: pixabay.com
Фестивал на хвърчилата "Въздушни чудеса“ - Варна 2017 се провежда днес и утре. Това е пето юбилейно издание на инициативата. Организаторите ще ще изпъстрят небето над Варна и района с хвърчила, а плажът на Камчия - с различни атракции за малки и големи. Заедно с проявите започва и кампания по набиране на средства за събитието, всички съпричастни могат да се включат с идеи, доброволен труд или средства.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Токът спира и за светофара на бул. Смирненски и Цар Освободител

Без ток от 9:00 ч. до 13:00 ще е местност Сотира във Варна, в района на новия хлебозавод. Спиране на електричеството предстои и в част от кв. Победа и местност "Пчелина".    От 9:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде спрян токът в кв. Победа - бл. 2 вх. А; бл. 3 вх. А, Б, В, Г; бл.4 вх. А, Б, В, Г; бл. 5 вх. А, Б, В, Г, Д, Е; фирмите: "Станчев-ДЗЗД" АД..

публикувано на 23.10.17 в 06:51

Как и какво да учим във Франция?

Възможностите за обучение във Франция ще бъдат представени във Варна. Това се случва по време на т.нар. Пътуващ салон на образованието, който "пристига" в 10 часа в хотел Черно море. До 18 часа желаещите ще могат да получат интересуващата ги информация относно различни специалности, висши учебни заведения, финансиране, прием и кандидатстване. Организатор..

публикувано на 23.10.17 в 06:15

Ремонтът на Аспарухов мост започва утре, движението спира днес

От днес обаче започва промяната в организацията на движение. Платното за Бургас ще бъде затворено за движение, а трафикът ще е насочен в платното за Варна по ремонтираните през миналата година съоръжения 3 и 5. Достъпът до пристанище Варна Изток и Южната промишлената зона няма да се ограничава. Шофьорите, преминаващи транзитно през..

публикувано на 23.10.17 в 06:12

Предимно облачно

Времето ще бъде предимно облачно, а късно следобед на места над западните райони ще започне да превалява. Ще духа умерен до засилен вятър от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 17 и 22 градуса. За Варна очакваната максимална температура е около 18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температура на морската..

публикувано на 23.10.17 в 05:46

Пътуващ салон на френското висше образование гостува утре във Варна

Пътуващият салон на образованието 2017, организиран от Френския институт в България, ще се проведе утре от 10 до 18ч. в хотел „Черно море“ във Варна. С тази проява се открива кандидат-студентската кампания за учебната 2018   /2019 година. Събирайки на едно място френски висши учебни заведения и представители на франкофонските програми в..

публикувано на 22.10.17 в 17:31

Онкоболницата във Варна с профилактични прегледи през ноември

Безплатни профилактични прегледи в три направления, в които се наблюдава трайна тенденция на нарастване на заболеваемостта, обявява в дните между 15 и 30 ноември ръководството на „Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“. Трите направления са: за борбата с рака на простатата, превенция и профилактика..

публикувано на 22.10.17 в 17:16

Подписката срещу добив на природен газ в Добруджа продължава

Продължава събирането на подписи от страна на жителите на добруджанския регион срещу инвестиционното предложениеза "разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”, включващо четири участъка: „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток”, имащо за цел проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич"...

публикувано на 22.10.17 в 16:48