Калина Димова е първенец на Випуск 2017 на Висшето военноморско училище

Калина Димова от Русе е първенец на Випуск 2017 на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" с успех 5.94. Випускът получи дипломите си на официална церемония във Варна в навечерието на празника на Военноморските сили. 230 студенти от образователна степен "бакалавър" и 52-ма магистри, както и 17 курсанти са вече с придобита професионална квалификация. Пред Даниела Стойнова Калина Димова коментира защо е избрала специалността "Океанско инженерство" и как се постига такъв успех:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пътуващ салон на френското висше образование гостува утре във Варна

Пътуващият салон на образованието 2017, организиран от Френския институт в България, ще се проведе утре от 10 до 18ч. в хотел „Черно море“ във Варна. С тази проява се открива кандидат-студентската кампания за учебната 2018   /2019 година. Събирайки на едно място френски висши учебни заведения и представители на франкофонските програми в..

публикувано на 22.10.17 в 17:31

Онкоболницата във Варна с профилактични прегледи през ноември

Безплатни профилактични прегледи в три направления, в които се наблюдава трайна тенденция на нарастване на заболеваемостта, обявява в дните между 15 и 30 ноември ръководството на „Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“. Трите направления са: за борбата с рака на простатата, превенция и профилактика..

публикувано на 22.10.17 в 17:16

Подписката срещу добив на природен газ в Добруджа продължава

Продължава събирането на подписи от страна на жителите на добруджанския регион срещу инвестиционното предложениеза "разработване и усвояване на находище „Спасово” в блок „Добрич”, включващо четири участъка: „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток”, имащо за цел проучване и добив на природен газ на територията на област Добрич"...

публикувано на 22.10.17 в 16:48

"Направи го за България" въведе 43 варненчета в православната вяра - фоторепортаж

Варна е един от градовете, които са част от кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“. 43 деца, заченати през миналата година, бяха кръстени в катедралния храм „Свето успение Богородично” във Варна в рамките на кампанията, организирана от „Движение за национална кауза”. В страната се кръщават 1000 бебета едновременно...

обновено на 22.10.17 в 16:46

Ремонтът на Аспарухов мост започва от вторник

Същинският ремонт на Аспарухов мост ще започне във вторник, но от утре, 23-ти октомври ще се изгради временната организация за движение. Строителните работи ще стартират във вторник сутринта. Платното за Бургас ще бъде затворено за движение, а трафикът ще е насочен в платното за Варна по ремонтираните през миналата година съоръжения 3 и 5. Достъпът до..

публикувано на 22.10.17 в 16:18
Последният слънчев ден през октомври

Седмична прогноза за времето в периода 23-29 октомври

През първия ден ще е предимно облачно. До вечерта на места ще завали слаб дъжд, все още без Черноморието. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Ще остане сравнително топло с минимални температури между 11 и 16 градуса и максимални от 17 до 22. Във вторник и сряда под влияние на средиземноморски циклон ще има повсеместни валежи, на..

публикувано на 22.10.17 в 15:15

Дарителска кампания в подкрепа на Дома за хора с умствена изостаналост в Русокастро

Над 40 чувала с дрехи и над 30 одеяла бяха изпратени на Дома за възрастни хора с умствена изостаналост в Русокастро в края на тази седмица. От началото на месеца БНР – Бургас стартира дарителска кампания в тяхна подкрепа. В Дома са получили като дарение и мебели, съобщи директорът на социалната институция Любчо Марков. Болницата в Поморие също се..

публикувано на 22.10.17 в 13:57