Калина Димова е първенец на Випуск 2017 на Висшето военноморско училище

Калина Димова от Русе е първенец на Випуск 2017 на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" с успех 5.94. Випускът получи дипломите си на официална церемония във Варна в навечерието на празника на Военноморските сили. 230 студенти от образователна степен "бакалавър" и 52-ма магистри, както и 17 курсанти са вече с придобита професионална квалификация. Пред Даниела Стойнова Калина Димова коментира защо е избрала специалността "Океанско инженерство" и как се постига такъв успех:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Откъде "идва" Коледа?

Какви са традициите около Рождество Христово през вековете, откъде идва по-често използваното название: "Коледа", кои са Свети Николай и Дядо Коледа, какво е значението на Витлеемската звезда - това са част от въпросите, на които ще се търсят отговорите на среща в събота в Учебния музей към РИМ-Варна. За втора година историци ще обясняват на достъпен за..

обновено на 15.12.17 в 19:14

КЕВР вдигна цената на водата във Варна с 2,5%

Комисията на енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание в специализиран състав "ВиК", на което прие окончателно решение за изменение на цени на ВиК услуги за 2018 г. С решението са коригирани цени на ВиК услугите на операторите в 14 области на страната - София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе,..

публикувано на 15.12.17 в 17:13

„Корал Резиденс“ е новият жилищен проект на „Планекс“ във Варна

Комплексът има предимствата на свежия въздух, морската панорама и спокойствието на кв. „Бриз“ След отчетен ръст от 10% на сделките с имоти в София за 2017 г., същата възходяща тенденция започва да се наблюдава и във Варна. Специалистите отбелязват потенциала на града за растеж на сектора, като данните на Агенцията по вписванията..

обновено на 15.12.17 в 16:58

Военноморският музей във Варна откри най-новата си изложба

Военноморският музей откри изложбата „Многото пътеки към морската история 2017“, която представя част от 250-те нови експоната, дарени през годината. На събитието присъстваха самите дарители, благодарение на които фондът на музея се обогати през изминалата година, както и представители на местната власт, офицери от строя и от запаса,..

публикувано на 15.12.17 в 16:57

Пътни ремонти променят движението в кв. Аспарухово

От 17-ти декември (неделя) ще бъде въведен следващия етап на временна организация на движение във връзка с ремонтните дейности по реконструкция на бул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“. Предвижда се затваряне на едното платно за движение на бул. „Народни будители“ в посока център Аспарухово от ул. „Чонгора“ до кръстовището с изграждащия се бул...

публикувано на 15.12.17 в 16:47

Проект на Община Добрич ще обнови изцяло четири учебни заведения

Кметът на община  Добрич подписа днес договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съобщиха от общинската администрация.  Договорът е за реализацията на проект  „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич – І“ и е част от Инвестиционна програма на град Добрич. Бюджетът на..

публикувано на 15.12.17 в 16:41

Дядо Коледа ще акостира в Каварна

Традиционната обиколка на Дядо Коледа край морето тази зима ще започне от Каварна. На 18 декември, понеделник – първият ден от  седмицата преди Коледа, любимецът на всички деца ще акостира на трета буна в Каварна. Той ще пристигне там с рибарски кораб, пред грейналите погледи на малчуганите, заедно с чувала си, пълен с лакомства за тях...

публикувано на 15.12.17 в 16:38