До една година ще бъде готов транзитният булевард във Варна, обеща премиерът Борисов

До една година във Варна ще бъде готов транзитният булевард, по който ще се извежда трафика на автобуси и зърновози извън центъра на града, както и още три булеварда, финансирани с 25 милиона лева по „Региони в растеж”- това заяви премиерът Бойко Борисов,който присъства на началото на строителството. Той коментира и новата толсистема, която все още не е стартирала, заради обжалвания.

Подробности от Даниела Стойнова:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отворени врати в Innovator Creative Spaces до края на декември

До края на годината Innovator Creative Spaces , първото по рода си споделено работно пространство за изобретатели и ентусиасти във Варна обявява дни на отворените врати. Мястото отвори само преди дни. Целта на екипа e дa cъздaдe взaимoдeйcтвaщa cи мpeжa oт paбoтни пpocтpaнcтвa из цялaтa cтpaнa. В рaбoтилницата на ул. "София" 1 във Варна има 3D..

публикувано на 13.12.17 в 13:00

Център за почасови услуги в домашна среда помага на над 100 добричлии

Създаденият Център за почасови услуги в домашна среда в община Добричка предоставя услуги на над 100 потребители от населените места в района, съобщиха от общинската управа. В проекта, който се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, са обхванати самотно живеещи възрастни хора, които не могат да се обслужват сами,..

обновено на 13.12.17 в 11:58

„Корал Резиденс“ е новият жилищен проект на „Планекс“ във Варна

Комплексът има предимствата на свежия въздух, морската панорама и спокойствието на кв. „Бриз“ След отчетен ръст от 10% на сделките с имоти в София за 2017 г., същата възходяща тенденция започва да се наблюдава и във Варна. Специалистите отбелязват потенциала на града за растеж на сектора, като данните на Агенцията по вписванията..

обновено на 13.12.17 в 11:58

НУИ „Добри Христов“ с юбилейна изложба „25 години специалност „Изящни изкуства““

Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна представя юбилейна изложба „25 години специалност „Изящни изкуства”   от 18.30 часа в залите на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Експозицията показва развитието на специалността от 1992 г. до днес. Изложбата включва творби на настоящи възпитаници на училището - ученици..

публикувано на 13.12.17 в 11:25

Нов конкурс за туристическо лого обявява Община Добрич

Нов конкурс за изработване на туристическо лого ще обяви Община Добрич, тъй като досегашният конкурс е прекратен с решение на журито, съобщиха от общинската управа. В общината са получени 30 предложения, но седемчленното жури с председател доц. д-р Соня Алексиева от Нов български университет не е определило победител. Мотивът на оценяващата..

публикувано на 13.12.17 в 10:47

Детски рисунки станаха Коледни картички на Област Добрич

Областният управител в Добрич Красимир Кирилов ще изпраща две детски рисунки като поздравителни картички до институции по случай предстоящите празници Коледа и Нова година. Рисунките са на  четвъртокласничката Полина Петрова и Камен Тодоров от трети клас, и двамата са ученици в СУ „П.Р. Славейков“. Това съобщи пресцентърът на Областната..

публикувано на 13.12.17 в 10:36

В Гурково нямат против сондажите за нефт и газ в района

В балчишкото село Гурково няма реакции спрямо инвестиционно намерение за проучване наличието на суров нефт и газ, заяви кметът Тодор Георгиев. Припомняме, че тази есен до ми­ни­с­тъ­ра на окол­на­та сре­да и во­ди­те е от­п­ра­ве­но ис­ка­не за пре­це­ня­ва­не не­об­хо­ди­мо­ст­та от из­вър­ш­ва­не на еко­ло­ги­ч­на оцен­ка на..

обновено на 13.12.17 в 10:06