3-километрови задръствания и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг

Снимка: GlobusNews.net

3-километрови задръствания са се образували и по двата пътя от Бургас към Слънчев бряг – стандартния Поморие-Ахелой и другия, който е през обхода Каблешково-Трънково. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас. Няма катастрофа, но заради натовареното движение са се образували огромни задръствания, като колоните от автомобили са и в двете посоки. Тапите са километрични, движението се извършва с не повече от 5 км/ч.
От Областната дирекция на МВР – Бургас уточняват, че много често хората изтъкват, че проблемът е в светофара на Ахелой, но решение там няма, защото не е възможно по друг начин пешеходците да преминат от единия до другия ъгъл. Главният проблем според тях е, че пътят е двулентов, а не четирилентов и заради това се получава ефектът на фунията.
На хората, пътуващи към Слънчев бряг, от Областната дирекция препоръчват много голямо търпение и да спазват правилата за пътна безопасност.

Интензивен е трафикът на леки автомобили на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границата с Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на "Гранична полиция". На българо-турската граница на "Капитан Андреево" трафикът е интензивен и в двете посоки за леки автомобили.
На българо-сръбската граница трафикът е интензивен и в двете посоки на пункта "Калотина". Нормално се осъществява движението на пунктовете по границите с Македония и Румъния.
Фериботът Оряхово - Бекет работи само в светлата част от деня поради ниско ниво на река Дунав.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Масово къпане в осветените води край Тараклия

В Тараклия днес отбелязаха тържествено Кръщение Господне (Богоявление) с традиционните къпания в градския язовир. След службата отец Николай освети водата в язовира и всички желаещи се гмурнаха в специално подготвено за това място (купел). Кметът на Тараклия Сергей Филипов поздрави жителите и предложи на гмуркащите се горещ чай и други сгряващи..

публикувано на 19.01.18 в 16:17

Слаб земен трус в Гърция

Слаб земен трус с магнитуд 3,9 по Рихтер е събудил жителите на град Волос и в района на планината Пилио в Гърция. Епицентърът на труса е бил на 5 километра северно от града, на малка дълбочина и затова е бил усетен, съобщи гръцката телевизия ЕРТ. До момента не са постъпили данни за пострадали или сериозни материални щети.

публикувано на 19.01.18 в 10:16

Най-благоприятната възраст за раждане е между 22 и 35 години

Най-благоприятната възраст на една жена да роди е между 22-23 години до 35. Това заяви в интервю за БТА доц. д-р Йордан Попов, д.м., национален консултант - ръководител на Акушеро-гинекологична клиника при Университетска болница "Д-р Георги Странски" в Плевен. Все повече идват възрастни жени като раждащи първо дете, посочи доц...

публикувано на 19.01.18 в 08:32

Ден, изцяло посветен на парламентарен контрол в Народното събрание

Този петък, 19-ти януари, ще е изцяло посветен на парламентарния контрол, предава репортер на БГНЕС. За да компенсират пропуснатия петък от миналата седмица, когато откриването на Председателството на съвета на ЕС наложи присъствието на министри и депутати, сега Народното събрание ще опита да навакса. Преди въпросите и питанията, в пленарна..

публикувано на 19.01.18 в 08:07

Бурята "Фридерике" отне живота на най-малко десет души в четири страни в Европа

Мощната буря "Фридерике", на места с пориви на вятъра от над 200 км/ч, отне вчера живота на най-малко десет души в четири страни в Европа, съобщи ДПА. Стихията предизвика на места сериозни смущения във въздушния и железопътния транспорт и взе жертви в Белгия, Холандия, Италия и Германия. В Германия загинаха шестима души при..

публикувано на 19.01.18 в 07:58

60 училища в страната излизат в принудителна ваканция

Поради лоши метеорологични условия, влошена пътна обстановка, повреди в отоплителната инсталация, прекъснато електрозахранване или висока заболеваемост в 60 училища в страната няма да има учебни занятия. В област Добрич, община Генерал Тошево, поради влошена пътна обстановка и лоши метеорологични условия..

публикувано на 18.01.18 в 16:37

Народното събрание ратифицира договора за приятелство с Македония

44-ото Народно събрание ратифицира единодушно със закон Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. Мариян Гьорчев, посланик на Република Македония, присъства в залата. На първо гласуване законът бе приет единодушно от 182 народни представители,..

публикувано на 18.01.18 в 10:22