Министър Ангелкова инспектира морски плаж „Равда – Академика“

Министър Николина Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова участва в инспекция на морски плаж „Равда – Академика“. При проверката се констатира, че информационните табели, посочващи свободната зона за безплатно разполагане на лични плажни принадлежности и зоната с платени чадъри и шезлонги е стара и не дава вярна информация. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Установени бяха и проблеми с плажните принадлежности, които туристите заплащат. За голяма част от чадърите, които се предлагат в платената зона се констатира, че са в изключително лошо състояние, съобщи министър Ангелкова. На концесионера ще бъде разпоредено незабавно да подмени принадлежностите, които са скъсани и в окаяно състояние, заяви министърът. По думите й, това е задължително, за да се гарантира безопасното ползване на чадърите, както и да се подсигури качеството на услугата, за която туристите заплащат. Предвижда се в договорите с наематели и концесионери да бъде въведено изискване за подмяна на плажните принадлежности, когато видът и състоянието им вече не е на нужното ниво, за да се гарантира безопасното им използване, обясни министърът.
По време на инспекцията на плаж „Равда – Академика“ бе установено още, че зоните за свободно плажуване и площта с платени чадъри и шезлонги са равностойни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще ремонтират 30 км от пътя Варна-Добрич

Тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна България. Това каза за Агенция „Фокус“ инж. Николай Станков, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. С финансиране от фондовете на ЕС основно се ремонтират над 215 км второкласни и третокласни пътища. Сред..

публикувано на 20.03.18 в 17:54

Изложба показва реквизити от филма "Капитан Петко войвода" във Варна

По случай Деня на Тракия 26 март изложба с реквизит от филма "Капитан Петко войвода" ще се открие на 22 март 2018 в от 11.00 ч. в сградата на Музея на Възраждането във Варна на ул. Л. Заменхоф 21. Изложбата показва пътя на създаването на един знаков за българската памет филм и припомня историята на българите преселници от Беломорска Тракия. Тя..

публикувано на 20.03.18 в 16:04

"Градски транспорт" - Варна с 20% по-малко приходи заради задръстванията

С 20 % са паднали приходите на фирма "Градски транспорт" - Варна, заради затруднения трафик в града и отлива на пътници. Това обяви инж. Злати Златев – изпълнителен директор на „Градски транспорт” - Варна на днешното заседание на комисия "Транспорт" към Варненския общински съвет. Проблеми с точното изпълнение на графика има превозвачът. "Заливат..

публикувано на 20.03.18 в 15:27
Изчакване на гарата във Велинград

Родопската теснолинейка - необходимост и романтика

Началната гара е Септември. Крайната – Добринище. Разстоянието между тях е 124,7 километра по тясна железопътна линия. В следващите минути ще ви пренесем в Родопите и ще ви повозим с едно от влакчетата на родопската теснолинейка, която свързва Горнотракийската низина, Родопите, Рила и Пирин. По пътя си родопската теснолинейка преминава през..

публикувано на 20.03.18 в 15:18

Пролетта не е фалшива новина

Пролетта идва, въпреки снежните вихрушки навън! Доказва го шарения чадър и пролетното настроение на момиченцето с цветния чадър,което като Мери Попинз за малко да излети нагоре с вятъра. Доказва го и разцъфналата, въпреки студа магнолия,на която варненци са закичили мартениците си с пожелания за здраве и радост. А..

публикувано на 20.03.18 в 15:10

„Дни на кандидат – студента” в Пета гимназия във Варна

За поредна година учениците от всички класове на Пета гимназия с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх" имат възможност за лична среща с представители на различните висши училища във Варна, на агенции и университети от страната, предлагащи образование в чужбина. Идеята е те да получат нужната им информация за по-нататъшното си образование, която да..

обновено на 20.03.18 в 15:02

До края на март отварят едното платно на бул. „Приморски”

До края на месец март едното платно на бул. „Приморски” във Варна ще бъде отворено за движение, обяви директорът на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” Петър Гърбузов на днешното заседание на комисията по Транспорт към Варненския общински съвет. Гърбузов не се ангажира със срок за завършване на строителството на бул. „Левски”, но..

публикувано на 20.03.18 в 14:30