"Новият ден" на 13 август с Габриела Гаврилова

| обновено на 12.08.17 в 21:44

Честит празник на Военноморските сили!

Темите в предаването:

7.40- Какви са възможностите на образователната програма"Лято в музея" на РИМ-Добрич - Надежда Иванова, зав. отдел "Възраждане" .

8.10 – С високо технологично оборудване разполага ветроходния кораб на Greenpeace, който може да бъде разгледан и днес на пристанище Варна. Подробностите научаваме от Деница Петрова - ръководител на неправителствената организация.

8.20 - Самолети, кораби, танкове, влакове от дърво, хартия, метал – това е краткото описание на експозицията, която се открива след няколко часа в Археологическия музей. Председателят и инициатор на събитието Ивелин Ценов и един от авторите на модели историкът Теодор Роков.

8.40 – На празника на Военноморските сили – разговор за успехите и проектите, по които работят - контраадмирал Митко Петев,командир на ВМС.

8.50 - Успехите са възможни и в България, това разказва17-годишен младеж, който от 4 години помага в семейния бизнес. Явор Василев се подготвя за студент по медицина, докато обяснява на посетителите на Панаира на занаятите предимствата от консумацията на шипки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

“Новият ден” на 22 август с Мариела Димитрова

Лятна утрин през август на плажа Кабакум край Варна – репортаж на Ваня Славова в 8.15 часа. Каква е разликата между спортната фехтовка и тази за сцена? В 8.40 – разговор в Николай Дериволков, преподавател по сценичен бой и фехтовка в НАТФИЗ. Той подготви варненските оперни артисти за ”битките” в мюзикъла ”Тримата мускетари” от Максим Дунаевски,..

публикувано на 22.08.17 в 05:45

"POST FACTUM" на 21 август с Емилия Николова

Никотиноидните пестициди - причина за отравянето на пчелите.  Каква година очакват пчеларите? Световният проект "Before I die..." от днес и във Варна. За "Стената на посланията" разговаряме с един от инициаторите Елизабет Кавафян Има ли връзка между днешното слънчево затъмнение и планетата Нибиру,  научаваме от астронома Иванка Гецова

публикувано на 21.08.17 в 16:10

Уникалните гласове на Борис Луков, Веселин Вачев и Георги Петров в Jam session

Тримата тенори ще излязат на сцената от 21:00 часа. Преди това те гостуваха в предаването на Радио Варна Jam session с водещ днес Христо Николов. Зрителите тази вечер ще могат да чуят класически арии, италиански канцонети, евъргрийни, латино, рокендрол, руски шлагери, популярни български песни, шедьоври в различни стилове - рок, поп,..

публикувано на 21.08.17 в 14:15

"На светло" на 21 август 2017 г. с Димитрина Дончева

Пред какви проблеми са изправени пчеларите? - Репортаж след  пресконференцията на  Областното пчеларско дружество във Варна. Тя е част и от Фестивала на меда, който се провежда пред хотел Черно море в морската столица до края на седмицата. Делнична тема в работния понеделник – ще говорим за промените в закона за висшето образование, защото за..

публикувано на 21.08.17 в 11:23
Корабите, Синеморец

НОВИЯТ ДЕН в понеделник, 21 август

Добро утро! Пожелания за успешна нова седмица от екипа на предаването - Нина Милошевич, Добромир Мързов, Атанас Илиев и Димитър Димитров! Очаквайте тази сутрин отговор на въпросите - Как да си купим електронен билет за Градския транспорт във Варна? Заработи ли новата билетна система? По темата разговаряме след 8.00ч. със Злати Златев - управител на..

публикувано на 21.08.17 в 05:55

"Новият ден" с Вяра Николаева на 20 август

7.40 – Стотици варненци и гости на града присъстваха на светата литургия  и водосвета,  отслужени в храма "Свети Атанасий" в морската столица по повод празника на чудотворната икона на Света Богородица "Всецарица". Копието на иконата е донесено през 2014-та година от манастира Ватопед на Света гора.Всяка сряда от 17 часа в храма се отслужва..

публикувано на 19.08.17 в 19:42

Виж и чуй сватбата!

Тази събота в "Радио Варна представя" ви срещаме с част от екипа, заснел най-голямата сватба у нас - на Ива и Георги Георгиеви. Събитието, което всички участващи вече скромно наричат "Сватбата!" беше между 21 и 23 юли в Арбанаси. Над четири хиляди гости, повечето от които никога преди това не са се срещали, но всички те в автентични национални носии;..

обновено на 19.08.17 в 11:52