"Новият ден" на 13 август с Габриела Гаврилова

| обновено на 12.08.17 в 21:44

Честит празник на Военноморските сили!

Темите в предаването:

7.40- Какви са възможностите на образователната програма"Лято в музея" на РИМ-Добрич - Надежда Иванова, зав. отдел "Възраждане" .

8.10 – С високо технологично оборудване разполага ветроходния кораб на Greenpeace, който може да бъде разгледан и днес на пристанище Варна. Подробностите научаваме от Деница Петрова - ръководител на неправителствената организация.

8.20 - Самолети, кораби, танкове, влакове от дърво, хартия, метал – това е краткото описание на експозицията, която се открива след няколко часа в Археологическия музей. Председателят и инициатор на събитието Ивелин Ценов и един от авторите на модели историкът Теодор Роков.

8.40 – На празника на Военноморските сили – разговор за успехите и проектите, по които работят - контраадмирал Митко Петев,командир на ВМС.

8.50 - Успехите са възможни и в България, това разказва17-годишен младеж, който от 4 години помага в семейния бизнес. Явор Василев се подготвя за студент по медицина, докато обяснява на посетителите на Панаира на занаятите предимствата от консумацията на шипки.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Новият ден" на 24 октомври 2017 г . с Димитрина Дончева

Протести   срещу работодателския произвол ще се проведат днес в София и Варна. Интервю с Евгени Никитин от Автономния работнически синдикат. Започна ли задръстването от коли на Аспарухов мост? Репортаж от мястото. Колко често шофьори се качват зад волана след употреба на наркотици и каква е най-често използваната дрога? – интервю с..

публикувано на 24.10.17 в 05:42

"На светло" на 23 октомври с Вяра Николаева

Празникът на третия по население район на Варна се отбелязва за 6-ти път, след като с решение на ОбС на града през 2012-а г. за него бе определена датата 23-и октомври. Датата се смята за начало на местното самоуправление във Варна. През 1878 г. в териториалните граници на днешния район „Одесос” са назначени първите български административни и..

публикувано на 23.10.17 в 13:30

Как се развива startup културата у нас, чуйте в StartUp

Oще месец продължава т.нар. дигитално турне edit on the road, което започна в края на август от Варна и ще обхване общо седем те най-големи града у нас. Зад идеята да срещнат дигиталните предприемачи и традиционния бизнес стои Саша Безуханова. Дама, която определено не се нуждае от представяне. Защо се налага чуйте от самата нея:..

публикувано на 23.10.17 в 12:00

“Новият ден” на 23 октомври с Мариела Димитрова

„Розата на ветровете” по нашето Черноморие, любопитните им древни имена дадени от рибари и мореплаватели и духат ли и до днес тези ветрове? В 8.15 часа ще научим от синоптика Вяра Рафайлова. Старият варненски рибар дядо Красимир, който малко след изгрев е хвърлил въдиците, почти целогодишно. Ще ни разкаже каква риба хваща през есента и..

публикувано на 23.10.17 в 06:15

Радио Варна представя: Живот край границата

В седмицата, в която добруджанската община Генерал Тошево буквално ври и кипи заради инвестиционното намерение на една фирма със сложното име РусГеоКом.БГ да добива природен газ ние решихме да ви пренесем там – сред жителите на няколко села, които освен че са пряко заинтересовани от допускането или недопускането на дупченето на земята им със..

публикувано на 22.10.17 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 22 октомври с Габриела Гаврилова

6 .40 - Каква е разликата между източно-църковната музика и останалата? Защо тя е толкова трудна и се налага нейното "опростяване" на Запад? - мнението на един млад варненец, пленен от "тайнството"- Александър Александров .  7.40 - Неделна проповед – о тец Ясен Шинев. 8.10 – Хилда Казасян за най-голямата кампания на Свето..

обновено на 22.10.17 в 08:02

45 оборота в минута #429 (21.10.2017)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! Специални гости във втория час са Аннамари Ола и Емил Билярски от група Meszecsinka , както и Флориан Демирев , по чиято покана музикантите са в България. Броени часове преди последния концерт от есенното им турне музикантите от българо-унгарския проект разказват..

публикувано на 21.10.17 в 22:08