Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Девет чаши вода на ден ни правят по-здрави и по-щастливи

Изложба с фотоси, направени с микроскоп "Водата - извечни послания" на Иван Тодоров и Елена Тодорова, бе представена на варненската публика. Изложбата ще е разположена в двора на Градската художествена галерия „Борис Георгиев” до края на месец август, каза за Радио Варна авторът й Иван Тодоров. Най-важното, което трябва да знаем за силата на водата е, че с нея и със силата на мисълта можем да живеем по-дълго, по-здравословно и да бъдем в полза на природата. Водата е в основата на всичко на тази земя. Така започва разговорът ни с изследователя Иван Тодоров:

Чудих се как да Ви представя. Дали като изследовател или като човек, който изхожда от собствения си опит, за да помага днес на останалите хора да открият силата на водата. Този труд, който виждаме във фотосите е дългогодишен и се случва благодарение на един микроскоп, който вашата съпруга Елена е донесла от Америка. Нека да започнем с историята на вашата изложба от този момент.

Този микроскоп попадна в моите ръце и чрез тази техника успяхме да помогнем на много хора да си изяснят картинката. Един от проблемите на съвремието, който следя много задълбочено е човешкото здраве. Човешката кръв давахме много често за пример на хората, как се мени при настроенията, при храненето и при приема на вода. Когато тялото на човек е дехидратирано, това се отразява на неговата кръв. Всичко, което ние приемаме като храни и вещества, които ядат телата ни е минало през водата. Всичко, което трябва да изчистим като отрова от хранителните продукти, пак се чисти чрез водата.  Без водата на тази планета няма живот. Това е доказано. По-интересното обаче е това, че водата има памет и това прави възможно, образно казано, качването на лечебна информация върху водата. Старите лечители, знахари, баячки, врачки - всички те го знаят и го използват. Вие може да кажете молитва на водата, за да ви се отблагодари.

Може ли да кажете как започвате деня си, преди да отпиете първата си чаша вода?

Започвам с молитва към водата. Прекланям се пред теб Извор на живот и велика първопричина”. Благодаря ти, че ме даряваш всеки ден със здраве и живот и всичко, което трябва да направя, за да имам перфектно физическо, психическо и духовно здраве! ... И действа, така вече повече от 25 години. Това е моето лекарство!

Споменахте, че вашите деца от години не са боледували благодарение на силата на водата.

Отношението към водата е традиция в нашето семейство. И те винаги си казват молитва преди да пият вода. Преди да се храним свикнаха, че това е част от нашето ежедневие. Под нашата кана с вода винаги има по нещичко написано, дали то ще блокира болки, дали ще дарява обич, дали ще е нещо друго - винаги има нещо добро написано под каната с вода.

Трябва да се научим да имаме правилно отношение към водата. Много е простичко - ако пием по една чаша вода половин час преди хранене, а вечер два часа след храна, ще се освободим от 90% от болежките в организма. Девет чаши вода на ден са достатъчни, за да изчистят организма ни от токсините.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Експерт алармира: Заради промени в закон заводи за изгаряне на боклук ще се появяват без екологични оценки

Коалиция „За да остане природа в България“ протестира срещу промените в Закона за опазване на околната среда и Закона за устройство на територия. Протестът се състоя в неделя в центъра на Варна. Промените бяха внесени от депутатите на ГЕРБ и ДПС между първо и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на..

публикувано на 16.04.24 в 08:30

Øystein G. Brun (BORKNAGAR): Природата е всичко!

Интервю с Øystein G. Brun (BORKNAGAR) „Fall“ e 12 студиен албум на норвежците BORKNAGAR. И отново природата е в основата на композициите. Така е било преди, така е и днес. Дискът излезе в края на февруари и със сигурност е поредният добър повод за поредното гостуване на Øystein G. Brun в „От другата страна“. Интервюто с Øystein G. Brun..

публикувано на 16.04.24 в 08:10
Закон за устройство на територията

Вера Стаевска: Три закона се променят тихомълком по неблагоприятен за гражданите начин

Коалиция "За да остане природа в България" остро се противопоставя на промените в Закона за опазване на околната среда и Закона за устройство на територия, които депутати от ГЕРБ и ДПС внесоха между първо и второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за насърчаване на инвестициите. „Общата нишка във всички промени в тези..

публикувано на 15.04.24 в 09:30

Ed Wynne (OZRIC TENTACLES): В музиката трябва да се усеща радостта от нейното създаване

Интервю с Ed Wynne (OZRIC TENTACLES) OZRIC TENTACLES е английска инструментална рок група. В музиката им се преплитат елементи от разнообразни жанрове, включително психеделичен рок, прогресив рок, джаз, фюжън, електронна музика, дъб музика, уърлд, ембиънт. Създадени в Съмърсет през 1983 година, групата е издала над 30 албума, продадени в над..

публикувано на 15.04.24 в 09:10

БУНА 2 - да разбуним духовете с изкуство

За втора година вълна от съвременно визуално изкуство, музика и дебати ще разплиска варненския залив. А ние ще се изправим на първа линия, ще оставим вълните да ни намокрят и ще се опитаме да съзрем взаимовръзката между съвременната изразност и общочовешкото състояние. Това твърдят организаторите на Фестивала за съвременно изкуство БУНА, който..

публикувано на 15.04.24 в 08:00

Събират средства за третото издание на фестивала Q-jazz във Варна

Варненската школа "Дедал" започна кампания за набиране на средства в полза на предстоящите два фестивала, които организира.  На 11, 12 и 13 юли, в романтиката на рибарско селище "Карантината", ще се проведе третият фестивал  Q-jazz - Джазът на младите.  Както винаги събитието предвижда безплатен транспорт и свободен вход, а ако се осигури..

публикувано на 12.04.24 в 08:30

Експерт: Договори за разлика трябва да има за всички технологии за добив не енергия от морето, не само за вятърна

Предложенията за промени, внесени между първото и второто четене на Закона за енергията от възобновяеми източници в морските пространства, предвиждат името му да бъде променено и той вече да се нарича Закон за вятърната енергия в морските пространства. Това съобщи за Радио Варна Петко Ковачев, който е енергиен експерт в Инициативата „Зелени закони“...

публикувано на 11.04.24 в 08:30