Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плодове и спорт за здраве!

| обновено на 27.08.17 в 21:21

Цял род от София е почитател на здравословното хранене, което предлага клиниката на д-р Емилова. Най-малкият член е 8-годишната София. В разговора се включват нейната майка и леля - Милена и Ралица.

Дойдох, за да отслабна. Стана, но не толкова, колкото исках. Много е лесно и добре се чувствах. Но на мама не беше лесно...Постоянно ядеше плод и мед, защото не можеше издържи...

Аз дойдох, за да се пречистя, защото наскоро спрях цигарите, и да отслабна малко...

Успешно ли приключи всичко?

Ние не сме приключили, само стартирахме тук. Трябва да продължа още поне 10 дни.

До нас е и Вашата сестра!

Здравейте. Аз сега започвам, защото не успяхме да направим програмата на плодове заедно със семейството на сестра ми. Сега ще направя 10 дни..

Вие сте много слаба! Нещо здравословно ли се налага да правите програмата?

Не, нямам проблеми, но с програмата се чувствам много добре. Правя я 2 пъти в годината и се чувствам наистина добре! За пречистване. Така е от 10 години..

Всичко започна с нашата майка Ружа Гусева. Тя имаше остоепороза, боляха я коленете, предстоеше й операция. Майка ми се запозна с Лидия Ковачева и след това продължи при д-р Емилова, която е неин последовател. Тя дойде при д-р Емилова преди повече от 12 години, направи 20-дневна програма на плодове, чай и мед и след това не се наложи да се оперира. Оттогава е много по-добре.

Минаха се 2- 3 години и ние със сестра ми също се приобщихме към този начин на хранене.

Само здравословното хранене ли е в основата на Вашето здраве или Вие много спортувате, за да имате тази прекрасна фигура?

Благодаря! Разбира се, че трябва да е начин на живот. Не може да чакаме да дойдем при д-р Емилова и всичко като с вълшебна пръчица да се промени. Това е начин на живот, режим.... Е, разбира се - има отклонения, не сме някакви светци, но се стремим,  общо взето, да следим тази линия... 

Колко пъти в годината Ви се налага да правите програмата на плодове?

Ние си решаваме. Най-добре се чувствам, когато я направя 2 пъти. Някой път се разминаваме, но поне веднъж годишно...

И при Вашия съпруг няма здравословни проблеми?

Е, той има малко проблеми със сърцето....Важното е, че се чувства добре когато прави програмата. Той се лекува и по традиционния начин. Всъщност - имаше проблеми, сега е добре. Нещата винаги се подобряват, когато направи програмата на д-р Емилова.

Най-важното от съветите, които дава д-р Емилова?

Точно това - че трябва да стане начин на живот, а не просто да чакаме да дойдем в клиниката 2 пъти в годината за по 20 дни. Така няма как да има траен резултат. За нас това е повече от 10 години и в основата беше нашата майка, за което й благодаря!



До края на август клиниката на д-р Емилова приема пациенти на Боровец. От началото на октомври отново е във Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27