Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програмата на плодове помага при диабет

| обновено на 04.09.17 в 16:50

Димитър от Варна от няколко години има диабет тип 2, вече е на инсулин и  качва заради това килограми. В клиниката на д-р Емилова успява да свали 8 килограма за 10 дни, контролира на същите нива кръвната захар както с инсулин, но вече не го слага.

Бях качил 16 килограма, защото имам диабет, бия си инсулин и така.... Направих няколко дни с програмата на плодове, чай и мед в къщи. Тук съм 10 дни и вече свалих до 90 и няколко килограма...

Как се появи диабета?

Той е наследствен. Изведнъж се отключва и се появява. Аз съм водил здравословен начин на живот, но човек не знае...

Докато водихте здравословен начин на живот, имахте ли проблем с кръвната захар?

Досега не съм се изследвал. Човек не си прави изследвания, когато е добре. .. Но като се появи проблема, изследвах се, откриха ми диабета, бях в болницата, дадоха ми инсулин. Дойдох в клиниката на д-р Емилова и спрях инсулина. Това беше 2008 година първия път. 2009 година идвах пак.

5 години след това бях вегетарианец, не пиех алкохол. След това почнах да пия и да ям месо, няколко години не си обърнах внимание, мислех, че може и така...Но нещата се влошиха. Появи се кръвоизлив в окото, получих диабетна ретинопатия. После ми откриха диабет тип 2, дадоха ми инсулин, намалиха стойностите на кръвната захар... Аз изчаках 1 година. Започнах да пълнея и дойдох при д-р Емилова. Сега кръвната ми захар е добре, не точно - добре, защото за да кажа това, трябва да е минало повече време, но се поддържа над горната граница, както беше напоследък, но това става без инсулин. Преди слагах 21 единици инсулин.

Моето желание е да намаля инсулина.

Като излезете от клиниката, ще се върнете ли към храна с месо?

Няма да се върна! Примерно - веднъж в седмицата, както и д-р Емилова казва. Аз по принцип не ям месо, но когато отидеш на гости, може да си го позволиш, след това ще направиш изчистване на организма. Тестените изделия е хубаво да се избягват, защото те вдигат кръвната захар. Получават се тези триглицериди, които пречат на нормалната работа на организма.

Вие се интересувате какво се случва в тялото?

Покрай диабета ""станах" лекар. Човек трябва да чете, да се интересува, за да може да разбере какво му говори тялото.

Какво научихте при д-р Емилова?

При д-р Емилова се учат много неща. Човек си променя начина на мислене. Да промениш старите навици, които в последните 100 години се възприемат като нещо нормално, а то не е така. Тя отключва виждането ни, че има и друг начин да пазаруваш и че не са само големите магазини.

И най-вече- в клиниката на д-р Емилова те разбират, навън не може да те разберат! Чувствам се много добре!

Ще промените ли начина си на хранене?

От 2008 година съм го променил. Човек трябва да се съобразява с болестите си. Тук не е вълшебна пръчка, да те излекуват за 10 дни. Трябва да промениш начина си на мислене.

Като цяло, аз не съм имал лоши навици, но човек трябва да се съобразява със здравето си повече. А хората, които идват с лоши навици, те също ги променят.

През 2008 година аз имах лоши навици... Ти не го усещаш, че  правиш нещо нередно. Но виждаш, че има нещо по-добро, защото има и друга алтернатива.

Алтернативата, която дава д-р Емилова, е здравословен живот?

Който дава здраве и нов начин на мислене. Като влезеш в магазина,  не отиваш към рафтовете с лоши неща, а имаш свои рафтове - без набухватели и Е-та, които са предимно в опакованите храни. Аз търся пълнозърнести храни и плодове и зеленчуци от производители...




Клиниката на д-р Емилова от началото на октомври отново е във Варна. Телефонът за  информация е  0888 951 288.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Гладната революция на д-р Емилова" - премиера на книгата във Варна на 26 април

Новата книга на д-р Емилова ще бъде представена тази сряда, 26 април, от 18 часа в концертното студио на РАДИО ВАРНА. Книгата „Гладната революция на д-р Емилова“ разказва историите на 25-ма от нейните пациенти - вече излекувани или дори спасени. И срещата с всекиго от тях  оставя  трайна следа в живота и - заради изпитанията, рисковете,..

публикувано на 23.04.23 в 14:25

„Керанка – глад за живот“ с премиера във Варна на 9 март

„Глад за живот“ е вдъхновяващата история за изцеление то на Керанка Костова. Това е филм за изумителния дух и страстта да живее, които тази млада жена има, за да се спаси от множествената склероза. Прожекцията във Варна е на 9 март от 19 часа във във Фестивален и конгресен център - Варна.   Днес Керанка е усмихната..

публикувано на 05.03.23 в 18:45

Бавно, но сигурно, последиците от ковид-19 отзвучават с плодолечение

Сезонът край морето започна за Клиниката на д-р Емилова . Много от пациентите постъпват, за да се възстановят след коронавирус. Постковид синдром – така медиците наричат  хроничното заболяване, което може да се проявява в най-различни форми. Според данни, цитирани от Дойче веле, около 15% от преболедувалите, продължават да страдат от..

публикувано на 18.11.21 в 07:25

Д-р Емилова спасява здравето, променя живота

Светлана Рачева е от хората, променили живота си към по-добро. В Клиниката на д-р Емилова тя идва от Бургас с намерение за пълна почивка, съчетана   с профилактика: https://bnr.bg/varna/post/101549936/d-r-emilova-balgarskata-sharlot-gerson Нямах основни заболявания, нямах основателна причина, когато дойдох за първи път в клиниката..

публикувано на 15.11.21 в 07:05

В Клиниката на д-р Емилова се отварят очите на хората

В Клиниката на д-р Емилова отварят очите на хората за здравето - как то е свързано с вътрешната чистота на тялото, за освобождаването от токсичните отрови на модерния свят, за значението на природосъобразното хранене и гладуването.  Как  пациентите пристигат уморени, притеснени, с болки, без настроение и потиснати.  Как само няколко дни,..

публикувано на 07.11.21 в 19:05

Д-р Емилова - българската Шарлот Герсон

Когато абсолютно обикновени хора превръщат личната си кауза в обществено добро, спокойно казваме, че са будители. На 1 ноември разказваме за д-р Людмила Емилова – един лекар, който за мнозина е просветител, след срещите с когото хората поглеждат по друг начин на живота си, преосмислят го и го променят, към по-добро. Такъв е примерът на..

публикувано на 01.11.21 в 12:24

Със здравословен начин на живот се преодолява постковид синдромът

При здравословен начин на живот постковид синдромът отстъпва. Това показва практиката в Клиниката на д-р  Людмила Емилова край Варна. Как помагат там на пациентите, преминали изпитанието коронавирус, обясни д-р Емилова: Правим всичко възможно да пречистим пациентите както от самото заболяване и от всички поражения, които е нанесло на различните..

обновено на 26.10.21 в 12:27