Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ветроходството е най-варненският спорт

Регата Порт Варна 2017г за класове Оптимист, Лазер 4.7 и 420 е вече  в историята. Вчера на УВК "Калиакра" министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи купите на победителите в отделните класове. 

„Ветроходството е най-варненският спорт, а тази година е много важна, защото честваме 40 години от околосветската обиколка на един от символите на Варна и българското ветроходство - капитан Георги Георгиев. Пожелавам на всички участници много здраве, да обичат винаги морето и да помнят кап. Георги Георгиев, който освен легендарен спортист, е и една от най-големите български фигури през ХХ век. Огромно благодаря на състезателите и треньорите и респект към всички родители, които учат децата си на любов към спорта”, заяви Кралев.
Предметни награди за призьорите имаше и от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" както и от Българаски морски квалификационен център. Водещ на събитието беше Мариела Ганчовска - ръководител отдел "Връзки с общественосста и протокол - ДП "Пристанищна инфраструктура.
Домакините от Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев бяха подготвили и парти  за всички участници, което беше на борда на ветроходния кораб "Калиакра".

Призьори от 42-ото издание на Регата Порт Варна 2017:

 

Награда за най-млади ветроходци:

Христо Калчев и Цвета Кирчева (ЯК Кап. Г. Георгиев - Порт Варна)

 

Девойки старша възраст, Клас Оптимист:

1. Диана Маркова (ОМК Несебър 2000)

2. Марсела Митева (ЦСЯК Академик)

3. Станислава Тодорова (ЯК Порт Бургас)

 

Девойки младша възраст, Клас Оптимист

1.Андрея Кирова (ЯК Кап. Г. Георгиев - Порт Варна)

2.Велека Костова (ОМК Приморско)

3.Рози Кънева (ОМК Несебър 2000)

 

Момчета старша възраст, Клас Оптимист

1. Радослав Гавраилов (ЯК Кап. Г. Георгиев - Порт Варна)

2. Даниел Йорданов (ОМК Несебър 2000)

3. Георги Маноилов (ОМК Несебър 2000)

 

Момчета младша възраст, Клас Оптимист

1.Тодор Тузлуков (ОМСК Циклон)

2. Иван Найденов (ЯК Порт Бургас)

3. Владимир Динков (ОМК Несебър 2000)

 

Девойки до 16 години, Клас Лазер 4.7

1. Калина Маринова (СК Черно море – Бриз)

2. Йоана Тодорова (ЯК Кап. Г. Георгиев - Порт Варна)

3. Аглая Войновска (ЦСЯК Академик)

 

Момчета до 16 години, Клас Лазер 4.7

1. Димитър Вангелов (ОМК Несебър 2000)

2. Иво Филчев (ЯК Кап. Г. Георгиев - Порт Варна)

3. Любен Тодоров (ОМК Несебър 2000)

 

Генерално класиране, клас 420

1. Владислав Маринов и Мартин Георгиев (ОМК Несебър 2000)

2. Христо Младенов и Явор Нанков (ЯК Кап. Г. Георгиев - Порт Варна)

3. Петра Матеева и Тодор Славов (ЯК Кап. Г. Георгиев - Порт Варна)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Найден Найденов: Преди дузпите усещах, че ще спечелим

Ватерполистите на клуб „Варна“ се завърнаха с купата на България при мъжете. Финалната надпревара се проведе в Благоевград, а момчетата на треньора Найден Найденов не допуснаха загуба срещу съперниците си. В решителната среща с ЦСКА се стигна до дузпи, като „моряците“ не оставиха никакъв шанс на столичани. Големият трофей пристигна във Варна,..

публикувано на 28.03.24 в 11:50

Без почивка за щангистите на "Титан"-Варна

Нито миг покой за щангистите на "Титан"- Варна. Веднага след завръщането си от държавното първенство в Асеновград почти всички са в залата. Кипи усилен труд. Тренировката тече на високи обороти. Главният треньор в клуба Живко Николов не отпусна много време за почивка на състезателите. Предстоят скоро други състезания и той иска всички да са във форма...

публикувано на 28.03.24 в 08:45

Българките играят три контроли с Испания

Националният отбор на България за жени под 18 години ще изиграе три приятелски срещи с Испания. Контролите са част от подготовката на тима ни за предстоящата европейска квалификация в Австрия (11-14 април). България и Испания ще се срещнат в три последователни дни – 28, 29 и 30 март. Първата проверка ще бъде предавана пряко в YouTube канала на..

публикувано на 28.03.24 в 08:20

Полуфиналистките при жените по волейбол

ЦСКА, Левски- София, Славия 2017 и Марица (Пловдив) достигнаха до полуфиналната фаза на Национална Волейболна DEMAX+ лига за сезон 2023/2024. "Червените" се класираха след успех в четвъртфиналите срещу Хектор с 2-0 победи (3:0 и 3:0), а "сините" отстраниха Марица 2022 също след два успеха (3:1 и 3:0). Двата тима ще се изправят един срещу друг в поредно..

публикувано на 28.03.24 в 08:10

Взехме иранска състезателка

Иранската състезателка по таекуондо Кимия Ализадех ще се състезава за България на олимпийските игри в Париж. 25-годишната Ализадех, която в момента е със статут на бежанец, е подписала договор с Българската федерация по таекуондо, съобщи председателят ѝ Слави Бинев. От федерацията съобщиха, че процедурата по придобиване на българско гражданство все..

публикувано на 28.03.24 в 08:00

Фратрия победи Черноломец

Футболният тим на Фратрия победи Черноломец 1919 (Попово) след дузпи с 8:7.  На стадиона в Каварна се игра финалът на областта за купата на Аматьорската футболна лига 2023/24.  В началото на срещата Андрей Лисак спечели дузпа, и Артур Аветисян я реализира успешно. Първото полувреме завърши при резултат 1:0.  Лъчезар Войков отбеляза гол в средата на..

публикувано на 27.03.24 в 21:06

Математическа гимназия е шампион по волейбол във Варна

Отборът на Математическа гимназия е шампион в състезанието по волейбол за юноши 11-12 клас. В ученическа купа "Варна" бяха излъчени победителите в състезанието по волейбол за юноши 11-12 клас. В турнира взеха участие 10 отбора: ІІІ ПМГ “Акад. М. Попов“, МГ “Петър Берон“, ПГТ Варна, ПГ Електротехника, V ГПЧЕ “Йоан Екзарх“, ПГТ „Проф. А. Златаров“,..

публикувано на 27.03.24 в 13:45