Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шесто издание на международния фестивал „Арлекин“

Шестото издание на международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" под мотото "Светът в моите очи“  се провежда във Варна от 15-ти до 18-ти юни. Организатори са сдружение „Арлекин“  в партньорство с Община Варна. Проявата е част от програмата на „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

Ще могат да се видят филми на млади хора от България, Индия, Франция, Португалия, Израел, Сърбия, Грузия, Белгия, Хърватска, Канада, проучвания на деца от страната с отговори на въпроса "Българите - кои сме ние", клипове с тема „Защо обичам Варна“ и други.

В неделя - 18-ти юни от 20 ч. в Летния театър ще се проведе музикален конкурс за изпълнение на филмова песен. Председател на журито е Етиен Леви, в него участва и Нели Петкова, която ще пее за жителите и гостите на града. Публиката ще може да избере своя фаворит чрез флаери, които ще се раздават на входа на Летния театър. Събитието е с вход свободен.


В студиото на предаването "Свободен час" ни гостуват д-р Росица Младенова, директор на Фестивала за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин" и Ивайло Иванов, ръководител на Студио МедиуМ към 134-то СУ "Димчо Дебелянов"- гр. София.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Варна играе" на 28 септември от 11 до 15ч.

Tретото издание на игрите от националната кампания „България играе – Варна играе“ ще се проведе на 28 септември 2019 г. в района между сцена „Раковина“ и Морското казино. Мероприятието ще продължи от 11 до 15 часа, добре дошли са семейства с деца, възрастни с деца, а водещ ще е актрисата Биляна Стоева.„Варна играе” е част от националната..

публикувано на 26.09.19 в 07:50

Да представиш уроците по История увлекателно

В рубриката "Варна младежка столица 2017" ни гостува г-жа Нели Димова, преподавател по история в Първа езикова гимназия Варна. Тя ще ни разкаже за театралната академия, която се проведе това лято. Дали историята може да оживее и да бъде по-лесна за научаване, ще чуете в прикачения файл.

публикувано на 11.11.17 в 21:05

Изложба "От нищо-нещо" в библиотеката

Изложба "От нищо-нещо или да дадем втори шанс на боклука" организираха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров". Възродените за нов живот предмети учениците показаха във фоайето на Детския и средношколски комплекс на Регионалната библиотека "П.Славейков".

публикувано на 04.11.17 в 20:50

Варненската група GRIZZLY гостува в "Свободен час"

Група Grizzly гостува на младежкото предаване на Радио Варна "Свободен час". Групата е създадена във Варна в началото на 2017 г. , и само два месеца по-късно започват участията им по различни клубове из града. През лятото се качват на сцената на фестивалите "FunCity+" и двудневният "RockSchool Fest". Печелят конкурс за авторска песен по проект..

публикувано на 21.10.17 в 21:10

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от варненското Театрално студио „Арлекин”. Ще участват представители на формации от бившите Европейски..

публикувано на 07.10.17 в 21:05

Архитектурен пленер "Хвани се в Таляна"

Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Варна и Съюз на Архитектите в България – Дружество Варна организират младежки архитектурен пленер от 27.09. до 03.10.17 г за изработването на стратегия за развитие на част от историческия център на град Варна условно наречена „Таляна“. Този пленер възстановява след 30 години..

публикувано на 30.09.17 в 20:30

„Какъв искаш да станеш като пораснеш?”

„Какъв/каква искаш да станеш като пораснеш?” – сигурно са Ви задавали този въпрос стотици пъти.  Може би още от дете сте знаели добре отговора – учител, пожарникар, лекар… Но светът на професиите е необятен и някои все още се лутат между собствените си желания и умения, родителския натиск или наследствените професии. Има и други, които..

публикувано на 23.09.17 в 20:30