Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каварна е домакин на XIII Европейско първенство по корабомоделизъм

След десет години Каварна отново е домакин на Европейско първенство за настолни корабни модели клас „С“. Участват отбори от единадесет страни: България, Румъния, Украйна, Беларус, Русия, Казахстан, Полша, Холандия, Германия, Хърватия, Италия.

Първенството бе открито официално от кмета на община Каварна Нина Ставрева и вицепрезидента на Световната спортна организация „НАВИГА“ Дмитрий Калмиков. Официални гости на първенството бяха председателят на секция „С“ към „НАВИГА“ и главен съдия на първенството Мартин ван Гелдерен, председателят на Българската федерация по корабомоделен спорт и съдия международна категория „С“ инж. Евгени Генов, генералният секретар на Българската федерация по корабомоделен спорт Коля Панайотов, главният секретар на първенството Светломир Сандев и председателят на спортен клуб „Вимпел“ Стоян Станев.

Моделите са изложени в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ - гр. Каварна, която е отворена за посетители всеки ден от 4 до 8 септември от 9:00 до 18:00 часа. /БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Свързани новини

13-ти Европейски шампионат по корабомоделизъм в Каварна

Каварна е домакин на 13-я Европейски шампионат по корабомоделизъм. Участници от 13 държави от Европа и Русия представят над 180 модела. До 8 септември, всеки ден до 18 ч. могат да бъдат видени в Художествена галерия „Христо Градечлиев“ – Каварна,..

публикувано на 04.09.17 в 17:29

България е в първата десетка на световните майстори по корабомоделизъм

Каварна е домакин на 13-я Европейски шампионат по корабомоделизъм. Участници от 11 държави от Европа и Русия представят над 180 модела. До 8 септември могат да бъдат видени в Художествена галерия ”Христо Градечлиев“ – Каварна, при вход свободен...

публикувано на 04.09.17 в 16:21

11 държави участват на еврошампионата по корабомоделизъм в Каварна

Участници от 11 държави ще представят над 180 корабни модела в рамките на ХІІІ Европейски шампионат за корабни модели клас „С“ от 3 до 9 септември в Каварна. Три комисии ще оценяват моделите, които от 4 до 8 септември ще бъдат изложени в залите на..

публикувано на 30.08.17 в 11:08

Европейско по корабомоделизъм в Каварна

XIII Европейски шампионат за корабни модели клас   „С“ ще се проведе  на 3 септември (неделя) от 19:00 часа на площад „Защитата на Каварна“.  Участниците са от 11 държави-България, Румъния, Украйна, Беларус, Русия, Казахстан, Полша, Холандия, Германия,..

публикувано на 28.08.17 в 14:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатна туристическа обиколка във Варна на 1 май

120 безплатни пешеходни туристически обиколки с професионални екскурзоводи ще се проведат във Варна през 2024 година. 98 от тях са на английски език, а останалите 22 - на български. Инициативата се провежда за единадесета поредна година, като..

публикувано на 23.04.24 в 10:22

Във Варна откриха Българо-арменски културно-информационен център

Българо-арменски културно-информационен център беше открит във Варна. Той се намира на ул. "Княз Александър Батенберг" 47.  Той поставя пред себе си задача да поддържа и развива годишен събитиен календар, който отразява дейността, усилията и стремежите на..

публикувано на 23.04.24 в 10:06

По Ваш сигнал: Шофьори във Варна паркират на инвалидни места и стоят там с дни, дори седмици

Шофьори със стикери за инвалидност паркират автомобилите си на предназначените за трудноподвижни хора паркоместа и стоят там с дни, дори със седмици. За този проблем алармира в БНР-Радио Варна Тодор Савов, който живее на улица "Русе" 31 във Варна, която се..

публикувано на 23.04.24 в 10:00

Варненец оглави Института на дипломираните експерт-счетоводители

Институтът на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС) избра нов състав на управленски органи. Илия Илиев е новият председател на професионалната организация на одиторите, избран с гласуване след провелото се Общо събрание през изминалата..

публикувано на 23.04.24 в 09:45

В Добрич откриват Мотосезон 2024 на 27 април

Мотористи от Североизточна България ще се съберат в Добрич на 27 април, за да отбележат официалното откриване на Мотосезон 2024. Събитието, организирано от мотоклубовете "Орлите" МСС "Скития Минор" и "Добруджански Братя МСС", обещава да бъде един незабравим..

публикувано на 23.04.24 в 09:22
Меглена Плугчиева

Меглена Плугчиева подаде оставка като съветник на Димитър Главчев

Меглена Плугчиева, която бе назначена като съветник на служебния премиер Димитър Главчев, е подала оставка, съобщава БГНЕС, позовавайки се на източници от Министерския съвет. Плугчиева изпълняваше ролята на външнополитически съветник на служебния..

публикувано на 23.04.24 в 08:56

Започва подаването на заявленията за гласуване в чужбина

От днес, 23 април, до 14 май на интернет страницата на Централната избирателна комисия може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната.  Българските граждани могат да направят това от 12 часа (българско време) днес до 24 часа..

публикувано на 23.04.24 в 08:38