Мерилин Менсън готви нов албум

Ексцентричният музикант Мерилин Менсън подготвя юбилейния си десети албум, който се очаква да излезе скоро. Проектът ще се казва „Heaven Upside Down“ и ще е различен от досегашната му музика.

Албумът от десет парчета вече е записан в Лос Анджелис и първата песен от него вече е достъпен в интернет.

Новината идва дни преди началото на световното турне на певеца, което започва на 27 септември в град Силвър Спринг, щата Мериленд. То ще продължи в някои от най-големите американски градове като Ню Йорк, Бостън, Тексас, Чикаго, Лас Вегас и други.

Музикантът също така ще има концерти и в Европа. Първото му шоу на Стария континент ще е на 12 ноември в Хелзинки. Той ще посети също Прага, Виена, Берлин, Париж, Брюксел и други.

Премиерата на „Heaven Upside Down“ ще бъде на 6 октомври.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сборна изложба акварел „Четири сезона“ в Арт салона

 На 24 ноември, петък, трима художници ще ни потопят в цветните води на акварела. Елица Карабашлиева, Николинка Димитрова и Иво Йорданов очакват своите гости в Арт салона на Радио Варна от 18.30 часа. "Четири елемента" е мотото на предстоящата изложба, а авторите се усещат привлени от стихията на водата, огъня, въздуха и земята. Вдъхновени от..

публикувано на 24.11.17 в 11:48

Изложба по повод 45 години от откриването на Варненския халколитен некропол

През 2017 г.   година българската и световната археология отбелязват 45 години от откриването на Варненския халколитен некропол, променил представите за зараждането на човешката цивилизация в световен мащаб. По този повод във Варненския археологически музей на 29 ноември (сряда) от 17.00 ч. ще бъде организирана изложба със заглавие „Земята на..

публикувано на 23.11.17 в 15:43

„Откъде полетяха птиците“

„Откъде полетяха птиците“  е   наречена изложбата, която открива  днес Средното училище "Свети Климент Охридски" във Варна. Поводът -  135 години от създаването на училището. Творбите в изложбата са на бивши ученици от паралелките с разширена подготовка по изобразително изкуство, които продължават обучението си или вече работят в сферата на..

публикувано на 23.11.17 в 06:05

Слушателско допитване

Уважаеми слушатели, До края на 2017 година можете да ни пишете на radiovarna.festivals@gmail.com какво от Международния музикален фестивал „Варненско лято” 2017 бихте искали да чуете отново в ефира на Радио Варна в предаването „Фестивалите”.  С удоволствие ще уважим вашите предпочитания и в началото на 2018 ще излъчим предавания с..

обновено на 22.11.17 в 13:14

Венцислава Великова: Наблягам на българското

Венцислава Великова изработва етно пана от естествени материали, в които показва елементи залегнали в накити от българските носии. Има редица изложби във Варна и родния си град Белослав, както и в  много други места в страната. Наблягам на българското, заяви за Радио Варна Великова. Във всички изложби, които досега съм направила, преминах през..

публикувано на 22.11.17 в 11:33

Политическите лидери и техните уроци гледаме на киномания 2017

Организаторите на Киномания са подготвили три филма, свързани с живота и решенията на влиятелни политически лидери. „ Чърчил ” - Филмът е на режисьора Джонатан Теплицки и се съсредоточава върху 96-те часа преди десанта в Нормандия, когато британският премиер Уинстън Чърчил се бори с опасенията си за възможните жертви в..

публикувано на 21.11.17 в 15:15

Безплатна прожекция на словашки филм във Варна

Безплатна прожекция на словашкия филм „Пара над реката“ може да посетите днес във Варна. Американската мечта на трима застаряващи джазмени: тромпетистът Лацо Дечи, саксофонистът Любомир Тамашкович и контрабасистът Ян Янкехе, избягали навремето от съветско-окупираната Чехословакия на Запад и постигнали бърза слава. Но всичко е преходно,..

публикувано на 21.11.17 в 11:32