200 милиона лева за инфраструктурните проекти във Варна

Над 200 милиона лева е стойността на инфраструктурните проекти, който ще се реализират до края на следващата година във Варна. Това съобщи кметът на града Иван Портних, който инспектира изграждането на булевард "Мара Тасева" в квартал "Аспарухово". Портних обясни, че в момента се изгражда трасето на подземните комуникации на булеварда:Кметът на града уточни,че над 200 имота по трасето на бъдещия транзитен булевард "Левски",в част от които живеят хора,трябва да бъдат отчуждени ,в момента вървят процедурите по този повод.Портних каза още,че амбицията на общината е по-голямата част от обектите да бъдат открити за празника на града -15 август през следващата година.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Затварят временно пътен възел "Летище" заради обърнатия зърновоз

Пътят Добрич - Варна, след Аксаково, пътен възел Летище, / в района на шоурум и сервиз "Мотопфое"/ където преди около час стана ПТП с камион, ще бъде затворен за движение на МПС за около 20 минути. На мястото на произшествието в момента е кран, който ще изправи камиона, за да се освободи пътя за движение. Апелираме водачите да спазват стриктно..

публикувано на 26.09.17 в 17:05

Варна е домакин на 10-я Черноморски туристически форум

Десетият юбилеен Черноморски туристически форум, който тази година е на тема „Местната идентичност и глобалният туризъм”, ще се проведе в периода 27-29 септември в Двореца на културата и спорта във Варна. Организатори са Община Варна, Варненската туристическа камара, със съдействието на Министерството на туризма. Участие в събитието са..

публикувано на 26.09.17 в 16:52

Започна семинара на фондация „Българска памет”

Предприемачеството в Европа   е темата, която се дискутира по време на 21-то издание на есенния семинар на фондация „Българска памет”, който започна край Варна. Над 200 младежи от България, Украйна, Молдова, Румъния, Сърбия, Македония и Албания до 29-ти септември ще бъдат обучавани  от журналисти, предприемачи и представители на Института за..

публикувано на 26.09.17 в 16:44

Варненската школа "Дедал" набира членове

Десета година поред школата ще проведе своята просветителска програма, насочена към образование в сферата на изкуството -среда стимулираща развитието на деца, девойки и младежи в неравностойно положение, както и на млади творци. СВОБОДНИ МЕСТА ПО СПЕЦИАЛНОСТИ: ИЗОБРАЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО от 8 до 10 години включително - 20 деца..

публикувано на 26.09.17 в 16:35

Зърновоз се преобърна край варненското летище

Камион със зърно  се е преобърнал в района на пътен възел  "Летище". Сигналът е получен  в 15:24 ч., съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Варна. По първоначални данни камион "DAF", натоварен със слънчоглад, се е обърнал в лява лента за движение, другите две ленти на пътя са свободни за преминаване на МПС. На място са екипи на "Пътна полиция" и РУ..

публикувано на 26.09.17 в 16:28

Неизвестни ожънаха царевичната нива на стопанин от с. Дропла

Щети за 5700 лева нанесе неизвестен на жител от балчишкото село Дропла. На 25 септември преди обед 58-годишен мъж съобщава в полицията, че за времето от 18:00 часа на 23 септември до 09:00 часа на 25 септември, в землището на с. Дропла неизвестен извършител е пожънал със специализирана техника 24,5 дка царевичен посев, с което е нанесъл щети в..

публикувано на 26.09.17 в 16:16

Дойде ред за ремонт и на малките улички в кв. "Възраждане"

Ремонтът на улица „Ана Феликсова” в квартал „Възраждане” е много важен, тъй като трафикът по нея  е натоварен и тя е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони. Това заяви кметът на Варна Иван Портних, който присъства на началото на ремонтните дейности. Той обясни, че цялостният ремонт включва изграждането на тротоарни..

публикувано на 26.09.17 в 16:08