"На светло" на 13 септември със Сияна Спиридонова

Снимка: архив

Какъв е животът в Индия? Защо алкохолът е забранен със закон в някои щати? И още... за издигането в култ на образованието и за социалната политика там ще ни разкаже българин, живял и работил в Индия 2 години. Срещата с него очаквайте в ефира на Радио Варна в 14.15 ч.

Над 200 милиона лева е стойността на инфраструктурните проекти, които ще се реализират до края на следващата година във Варна. Това съобщи кметът на града Иван Портних, който инспектира изграждането на булевард "Мара Тасева" в квартал "Аспарухово". Още подробности по темата в 14.40 ч.

Народните танци – спомен за миналото или модерен начин за разпускане? Все повече хора намират тренировките във фитнес залите за скучни и се насочват към българските народни танци. За това ще си говорим с Емил Екимов – ръководител на клуб по народни танци във Варна - 15.15 ч.

12-та Международна конференция „Производството на органични храни и биопродукти - ключов фактор за развитието на селските райони в Централна и Югоизточна Европа” се провежда във Варна. Повече за събитието ще ни разкаже Нина Милошевич в 15.40 ч.

125-годишнината от издаването на указа за създаването на Българската параходна компания, както тогава се е наричало параходство „Български морски флот”, ще бъде отбелязана във Варна. За миналото и настоящето на БМФ ще научим повече от изпълнителния директор на дружеството капитан Александър Калчев - 16.10 ч.

Покани от културните афиши на Варна, Добрич и Балчик - 16.20 ч.

30 свои живописни платна дари известният български художник Никола Манев на варненския Икономически университет. Още подробности очаквайте от репортажа на Димитрина Дончева в 16.40 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" с Доротея Николова на 21 февруари

Малко над 100 млн. лв. са дарени в България за 2016 г., сочат данните на Български дарителски форум, каза за РВ изпълнителният директор Красимира Величкова. Данните са от последния анализ на организацията, защото данните за дарителите през 2017 г. все още не са ясни, защото зависят от публичните и финансовите отчети и декларации, сроковете за..

публикувано на 21.02.18 в 14:36

"Море и бряг" с Валери Великов, на 21 февруари

Гост в студиото е председателят на Фондация „Морски съдби” капитан Димитър Димитров , от когото очакваме последните новини за корекциите в проекта за Паметник на моряка и бъдещето на паметника. Припомням, че избраният проект за Паметник на моряка е на скулптура Венелин Божидаров и архитекта Тодор Даскалов /на снимката/. Най-вероятно той ще бъде..

публикувано на 21.02.18 в 10:12

“Новият ден” на 21 февруари с Мариела Димитрова

Детските си мечти да стане археолог, психолог и артист варненката Елка Цветанова сбъдва наведнъж ставайки... екскурзовод. Изявява артистичните си заложби и пред микрофона на Радио Варна, в развлекателното предаване „Ала Бала”. С този щастлив екскурзовод, владеещ няколко чужди езика и пътуващ до дестинации в целия свят ще ви срещнем тази сутрин, в..

публикувано на 20.02.18 в 18:00

"На светло" с Доротея Николова на 20 февруари

Данъчни промени за облекчаване на стартиращите предприятия искат от Българската стартъп и предприемаческа асоциация. Организацията беше създадена преди броени месеци. Повече за причините пояснява Димитър Василев - един от хората, които стоят зад новата структура. Колко струва   образованието в основните западни дестинации, как да го..

публикувано на 20.02.18 в 12:01
Варна с Аспаруховым мостом

"Новият ден" на 20 февруари 2018 г. с Димитрина Дончева

Приятно място ли е Автогара-Варна или не?   Или как изглежда тя през погледа на човек, който редовно пътува и на такъв, който работи там? Очаквайте след 8.00 часа. Община Варна организира целогодишно начално обучение на деца чрез Общинско предприятие „Спорт – Варна“ и Дирекция „Спорт“, с партньорството на спортните клубове, ползващи..

публикувано на 20.02.18 в 05:55

”На светло” на 19 февруари с Мариела Димитрова

В Деня на 145-годишнината от обесването на Васил Левски започваме с репортаж в 14.15 часа от военния ритуал и честването във Варна и от патронния празник на варненската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ . С много специални слова за Левски представяме г-жа Неда Антонова , писател, журналист и..

публикувано на 19.02.18 в 12:12

Новият ден в понеделник, 19-ти февруари

Учениците от предаването на РАДИО ВАРНА "Свободен час" Олга Ангелова и Павло Славов са в редакторския екип на клуб "История" към Първа езикова гимназия във Варна. Миналата година те издадоха брой първи на училищно печатното издание, посветено тематично на 180 години от рождението на Васил Левски. Преди дни излезе от печат брой втори, посветен на..

публикувано на 19.02.18 в 06:13