"На светло" на 13 септември със Сияна Спиридонова

Снимка: архив

Какъв е животът в Индия? Защо алкохолът е забранен със закон в някои щати? И още... за издигането в култ на образованието и за социалната политика там ще ни разкаже българин, живял и работил в Индия 2 години. Срещата с него очаквайте в ефира на Радио Варна в 14.15 ч.

Над 200 милиона лева е стойността на инфраструктурните проекти, които ще се реализират до края на следващата година във Варна. Това съобщи кметът на града Иван Портних, който инспектира изграждането на булевард "Мара Тасева" в квартал "Аспарухово". Още подробности по темата в 14.40 ч.

Народните танци – спомен за миналото или модерен начин за разпускане? Все повече хора намират тренировките във фитнес залите за скучни и се насочват към българските народни танци. За това ще си говорим с Емил Екимов – ръководител на клуб по народни танци във Варна - 15.15 ч.

12-та Международна конференция „Производството на органични храни и биопродукти - ключов фактор за развитието на селските райони в Централна и Югоизточна Европа” се провежда във Варна. Повече за събитието ще ни разкаже Нина Милошевич в 15.40 ч.

125-годишнината от издаването на указа за създаването на Българската параходна компания, както тогава се е наричало параходство „Български морски флот”, ще бъде отбелязана във Варна. За миналото и настоящето на БМФ ще научим повече от изпълнителния директор на дружеството капитан Александър Калчев - 16.10 ч.

Покани от културните афиши на Варна, Добрич и Балчик - 16.20 ч.

30 свои живописни платна дари известният български художник Никола Манев на варненския Икономически университет. Още подробности очаквайте от репортажа на Димитрина Дончева в 16.40 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Радио Варна представя” – магията на ритъма латино

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват сърцето..

обновено на 25.11.17 в 05:40

"На светло" на 25-и ноември с Вяра Николаева

3 от общо 17 соларни панела, предназначени за зареждане на мобилни устройства заработиха във Варна. Те бяха монтирани в района на НЧ „Просвета 1927 ” в кв. Аспарухово.   Ще могат да се използват безплатно от гражданите и гостите на града. Освен в кв. Аспарухово соларни зарядни ще се монтират още в кварталите : „Левски", „Чайка", „Младост" и..

обновено на 25.11.17 в 05:39
Chart

#472 ТОП 20 (24.11-01.12.17)

публикувано на 24.11.17 в 21:01

"Post factum" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

Пост-ер в пет минути. Увеличени часове за шофьорски курсове и изпитите, промени и при преминаването на автомобилите на годишен технически преглед се обсъждат от ресорните министерства с оглед войната по пътищата. Защо досегашните промени не решиха тези проблеми и какви са гаранциите, че новите ще накарат нарушителите да размислят? Разговор с..

публикувано на 24.11.17 в 16:32

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 24 ноември със Светлана Вълкова

Морето като повод за литературно общуване: морски литературни срещи с Мариан Желев и Николай Фенерски във Варна и Бургас Киномания 2017: "Ела Фицджералд: струва си да живееш" Художникът Даниел Дянков рисува върху автентични финансови документи от периода 1937-1939 година, намерени на един таван „Изчезване на спомена” - векторни..

публикувано на 24.11.17 в 13:41

"НОВИЯТ ДЕН" С ВАНЯ СЛАВОВА НА 24 НОЕМВРИ

В най-хубавия ден от седмицата ще бъдем ваша разнообразна и актуална компания в ефира на Радио Варна! Не пропускайте музиката по избор на Димитър Димитров и новините с Доротея Николова. За качеството на звука се грижи звукорежисьорът Добромир Мързов. Приятно пътешествие с темите в програмата ни тази сутрин! За най-модерната синя..

обновено на 24.11.17 в 06:10

Хоризонти на 24.11.2017

Как да стигнем до Брюксел и как най-лесно и удобно да се придвижим в белгийската столица? Кои места привличат най-много посетители? Отговорите специално за Хоризонти от сърцето на Брюксел дава варненският софтуерен специалист Борислав Дамянов. Слушайте Хоризонти с автор и водещ Иван Симеонов всеки петък от 11 до 12 часа.

публикувано на 23.11.17 в 21:36