Новите учебници за 2. и 6. клас вече са в училищата

„Просвета“ приключва днес доставката на нови учебници за 2. и 6. клас за училищата в цялата страна. Във всичките близо 2000 български училища още през август бяха доставени и новите учебници за 1. и 5. клас.

Всички учебници имат и електронен вариант, който може да се закупи отделно от родителите. Той е със същото съдържание като печатния, но предлага допълнителни интерактивни задачи, триизмерни анимации, видеофилми. Освен това електронните учебници не тежат и не заемат място в раницата.

Всички нови учебници за 8. клас, които се закупуват от родителите, вече са на свободния пазар – по книжарници, борси и при представителите на „Просвета“ в областните центрове.

Новите учебници и демо на техните електронни варианти може да разгледате тук: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas


ВИЖТЕ ОЩЕ

Открита е втората черна кутия на катастрофиралия в Куба самолет

Следователите откриха втората черна кутия на катастрофиралия в Куба пътнически самолет Боинг 737 на мексиканската авиокомпания "Дамох аеролинеас", предаде ДПА. Самолетът се разби малко след излитането си от международното летище в Хавана на 18 май. Загинаха 111 души, оцеляха само две жени, които са болница в тежко състояние...

публикувано на 25.05.18 в 09:30

Фейсбук и Туитър променят правилата си за политически реклами

Фейсбук и Туитър обявиха снощи промяна в правилата си, предаде Асошиейтед прес. Туитър заяви, че рекламодателите, платили за политически реклами за САЩ ще трябва да се идентифицират и да доказват, че се намират в страната, като предоставят проверен адрес за кореспонденция. Новите правила ще се отнасят до всички реклами, които може да повлияят на..

публикувано на 25.05.18 в 07:53

Двама патриарси за 24 май в Русия.

В Москва руския патриарх Кирил и патриарха на Сърбия Ириней   отслужиха тържествено богослужение в памет на славянските просветители в храма "Христос Спасител" В руската столица тържествата по случай 24 май започнаха с поднасянето на цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий, а по-късно на Червения площад ще има специален..

публикувано на 24.05.18 в 18:26

Всеки четвърти българин чете книга всеки ден. Всеки трети – никога

Работещите хора четат по-често Всеки трети от пълнолетните у нас (36%) заявява, че изобщо не отделя време за четене на книги, а всеки четвърти (24%) чете почти всекидневно. Това показват данните от национално представително изследване на общественото мнение, проведено от Институт Отворено общество – София през април 2018 г., съобщава..

публикувано на 24.05.18 в 14:14

Държавният глава призова всички да бъдат непримирими към невежеството

„Когато думите изпадат в забрава, с тях си отива и част от света”. Това каза в началото на своето слово по повод 24 май президентът Румен Радев. Навръх празника, на който отбелязваме делото на Светите братя Кирил и Методий, държавният глава призова да бъдем непримирими към невежеството, „ако искаме децата ни да растат в страна на знанието и..

публикувано на 24.05.18 в 14:12

Софрониев препис на "История Славянобългарска" показваме в Брюксел

Първият Софрониев препис на "История славянобългарска", изложбата "Книги, посоки, публики" на старопечатни книги и 3D визуализация на пътя на кирилицата ще видят гостите на празника по случай Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в Брюксел. Направеният от Софроний Врачански препис през 1765 г., известен още като Котленски..

публикувано на 24.05.18 в 06:00

Седма задача няма да се зачита в матурата по БЕЛ и всички зрелостници ще получат по една точка на нея

Няма граматична грешка в подусловие "Б" в седма задача от държавния зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас, но тъй като има спорен момент и усещане в зрелостниците за несигурност, а ние нямаме право да ги поставяме в такава ситуация, решението на Министерството на образованието и науката е тази задача да не се зачита в..

обновено на 23.05.18 в 16:49