Басейнова дирекция инспектира с дрон язовир Цонево

В началото на месеца Басейнова дирекция „Черноморски район“ извърши първата си проверка с дрон. Целта на облитането беше да се установят дейности в нарушение на Закона за водите – незаконно водовземане, заустване, изземване на наносни отложения и др. в района на язовир „Цонево“, както и да се проследи състоянието на проводимостта на река Луда Камчия.

На височина около 20-30 метра дронът облетя район от 600 м от стената на яз. „Цонево“ надолу по течението на реката. Дронът показа, че в участък с ширина приблизително 100 м проводимостта на реката не е нарушена и не са открити нерегламентирани дейности. Използването на новата технология в проверките и в работата на експертите дава възможност за проследяването на по-големи територии за по-кратко време.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Децата сами изработиха и поставиха украсата

Събират средства за 11-годишно момче от Добрич

Благотворителен концерт под наслов „Защото ние, децата, вярваме в чудеса!“  ще събира средства в помощ на 11-годишно момче от Добрич, болно от детска церебрална парализа и епилепсия. Концертът ще е от 18 и 30-сет в Общинския младежки център „Захари Стоянов“. Основен организатор на благотворителната инициатива е осмокласничката от Средното училище..

публикувано на 13.12.17 в 07:07

Студенти продават благотворително коледни картички

Благотворителен Коледен Базар   организира във Варна Асоциацията на студентите – медици в България. На него студентите ще продават на символични цени изработените от тях коледни картички, витражи и украси. Със събраните средства ще бъдат купени спешни китове за децата, застрашени от адренални кризи.  Адреналната криза е животозастрашаващо състояние,..

публикувано на 13.12.17 в 07:03

Благотворителен коледен базар в Щаба на Военноморските сили

Откриването е  от 11:00 часа.   Военнослужещи и цивилни служители ще приготвят и представят различни кулинарни специалитети и ръчно изработени сувенири. Събраната сума от разпродажбата им ще бъде преведена по сметката на фондация „Деца на Българската армия” и на деца на военнослужещи от ВМС, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

публикувано на 13.12.17 в 06:45

До обед слънце

Преди пладне ще е предимно слънчево, а следобед от запад облачността ще се увеличи привечер до значителна предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максимални температури от 12 до 17 градуса. За Варна около 15 градуса.

публикувано на 13.12.17 в 06:33

Адресите без ток на 13 декември

В периода 01.12.2017 - 22.12.2017 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Девня, кв. Повеляново - ул. “Тунджа“, ул. “Одеса“, ул. “Вапцаров“, ул. “Васил Левски“, ул. “Рибарска“, ул. “Родопи“, ул. “Александър..

публикувано на 13.12.17 в 06:06

Приет е работният проект на новата библиотека във Варна

Експертният съвет по Закона за устройство на територията към Община Варна е приел на днешното си заседание техническия   и работен проект на новата библиотека, както и предложения подробен устройствен план –това съобщи за Радио Варна арх. Виктор Бузев – главен архитект на общината и допълни : Според арх.Бузев ще   се..

публикувано на 12.12.17 в 17:06

Никола Христович: Бюрокрацията по европроектите намаля

През последните години бюрокрацията по отношение на изискванията на Брюксел за европроектите по оперативните програми е намаляла. Това заяви във Варна д-р Никола Христович - автор на наръчника "Европари  за проекти 2017-2020" година. Христович обясни пред репортера Даниела Стойнова: Според автора на седмото издание на..

публикувано на 12.12.17 в 16:58