ВИЖ РАДИОТО!... и в първия учебен ден

| обновено на 15.09.17 в 14:44

На есен с песен!

В първия учебен ден – 15 септември, програмата на Радио Варна от 12.30 до 17.00 часа се излъчва от откритото ни студио на бул. „Приморски“ 22.

Този път стартираме по обед със специалното издание на предаването „Jam session”. На живо в стъклената класна стая на Радио Варна ще ни гостуват интересни гости – ученици и учители. Полина Милчева от Rock School - Варна ще разкаже за изпъстрената със събития програма на музикалната школа, изцяло насочени към ученици и младежи от Варна, а също така ще представи проекта „Музикална революция” – компилация от песни на млади български таланти. Разбира се ще има и много музика на живо! Момичетата от варненското дуо Дея и Теодора ще представят своята музика и ще разкажат за пътя си до тук и от тук нататък (а „тук” е последната година на средното им образование), а освен това ще чуем и изпълнения на ученици от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски".
Музиката ще бъде на живо!
Да поставим заедно музикалното начало на учебната година!
„Класни ръководители” в това издание на „Jam session” са Милица Панайотова и Добо Мързов.

Снимка

Водещ на следобедния блок „На светло“ е Мариела Димитрова. Очаквайте прага на радиокласната стая да прекрачат не само първолаци, но и кандидат – абитуриенти; учители; хора, обичащи да учат... Ваня Славова ще ни отведе в едно малко селско училище, в което тази година посрещат 14 първокласници, от които 6 – ма са близнаци (3 х 2). Местното школо се слави и с това, че преди 100-тина години хората единодушно гласували кръчмата да се събори, за да се построи на нейно място по-голямо училище... Ще ни гостува и писателката Катя Зографова, която по-късно вечерта ще представи в Арт салона на Радио Варна книгата си „Словозографии” – „нещо като опит за словозографисване на храмовото пространство на литературата - с пъстроцветие от есеистични и литературноисторически текстове за градове, световни класици и панагюрския фолклор“...

Елате и Вие! Разкажете на репортерите ни Вашите училищни истории...

Радиото отблизо - следете ни в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.

Очакваме Ви!
На Първия учебен ден - 15 септември
Радио Варна, бул. „Приморски“ 22
Открито студио

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отлагат се честванията на Тодоровден във Виница

Празничният и традиционен Тодоровден, планиран за тази събота, на конната база във Виница, няма да се проведе. За съжаление, плацът е доста сериозно наводнен, в следствие на обилните валежи и няма да позволи участниците да демонстрират уменията си. Очаквайте допълнителна информация за коя дата ще бъде пренасочен „Тодоровден“.

публикувано на 22.02.18 в 17:33

Съдът отмени глобата от 4,2 млн. лв., наложена на община Добрич заради сметището в Стожер

Административният съд във Велико Търново отмени като незаконосъобразен акта на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ 2007-2013 за налагане на финансова корекция на община Добрич в размер на 4,2 милиона лева по проекта за изграждане на Регионалното депо за отпадъци в с. Стожер. Това съобщи на пресконференция днес кметът на Добрич..

публикувано на 22.02.18 в 17:28

Първият български институт за производство на ваксини е създаден във Варна

Първият у нас институт за производство на ваксини е създаден във Варна от д-р Борис Окс. Това съобщи доц. Димитър Ставрев от Медицинския университет, който заедно с колегите си проф. Златислав Стоянов и доц. Емануела Мутафова представи програмата за отбелязване на 135 години от основаването на Варненското медицинско дружество. Доц...

публикувано на 22.02.18 в 16:54
Награда Варна

Избраха новото жури за награди "Варна" 2018 г.

Новото жури, което ще определя номинациите за награда Варна през 2018 година бе избрано на заседание на ПК „Култура” към варненския Общински съвет. По регламент журито трябва да бъде съставено от 6 миналогодишни носители на престижната награда, плюс председателя на   комисията по култура. Предложенията тази година са за Венцеслав Антонов, който..

публикувано на 22.02.18 в 16:22

Внасят втори проект за плоча в памет на Пламен Горанов

Втори проект за това как да изглежда плочата в памет на самозапалилия се Пламен Горанов, трябва да внесе инициативния граждански комитет до община Варна. Това стана ясно след като  Кънчо Бонев, от страна на гражданите, попита защо се бави  вземането на решение  от общината. Въпросът бе зададен по време на заседание на ПК „Култура" към варненския..

публикувано на 22.02.18 в 16:18

В Добричката община ще бъде направено проучване за състоянието на водоснабдяването

В община Добричка ще бъде направено проучване за състоянието на водопреносната мрежа и водоснабдяването на всички селища, реши общинският съвет на свое заседание днес. Има села, които с дни остават без вода, и хората бедстват, коментира кметът на общината Тошко Петков, като добави, че подмяната на водопроводи е особено належаща по отсечки от..

публикувано на 22.02.18 в 16:10

Продължава безплатното начално обучение по спорт за деца

Продължава началното обучение по различни видове спорт за деца. Инициативата се организира съвместно от дирекция „Спорт“ към Община Варна, предприятието „Спорт Варна“, в партньорство със спортните клубове, ползващи безвъзмездно общинската база. Обучението е безплатно и се провежда от квалифицирани треньори.  Подробна информация, графици и..

обновено на 22.02.18 в 15:43