ВИЖ РАДИОТО!... и в първия учебен ден

| обновено на 15.09.17 в 14:44

На есен с песен!

В първия учебен ден – 15 септември, програмата на Радио Варна от 12.30 до 17.00 часа се излъчва от откритото ни студио на бул. „Приморски“ 22.

Този път стартираме по обед със специалното издание на предаването „Jam session”. На живо в стъклената класна стая на Радио Варна ще ни гостуват интересни гости – ученици и учители. Полина Милчева от Rock School - Варна ще разкаже за изпъстрената със събития програма на музикалната школа, изцяло насочени към ученици и младежи от Варна, а също така ще представи проекта „Музикална революция” – компилация от песни на млади български таланти. Разбира се ще има и много музика на живо! Момичетата от варненското дуо Дея и Теодора ще представят своята музика и ще разкажат за пътя си до тук и от тук нататък (а „тук” е последната година на средното им образование), а освен това ще чуем и изпълнения на ученици от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски".
Музиката ще бъде на живо!
Да поставим заедно музикалното начало на учебната година!
„Класни ръководители” в това издание на „Jam session” са Милица Панайотова и Добо Мързов.

Снимка

Водещ на следобедния блок „На светло“ е Мариела Димитрова. Очаквайте прага на радиокласната стая да прекрачат не само първолаци, но и кандидат – абитуриенти; учители; хора, обичащи да учат... Ваня Славова ще ни отведе в едно малко селско училище, в което тази година посрещат 14 първокласници, от които 6 – ма са близнаци (3 х 2). Местното школо се слави и с това, че преди 100-тина години хората единодушно гласували кръчмата да се събори, за да се построи на нейно място по-голямо училище... Ще ни гостува и писателката Катя Зографова, която по-късно вечерта ще представи в Арт салона на Радио Варна книгата си „Словозографии” – „нещо като опит за словозографисване на храмовото пространство на литературата - с пъстроцветие от есеистични и литературноисторически текстове за градове, световни класици и панагюрския фолклор“...

Елате и Вие! Разкажете на репортерите ни Вашите училищни истории...

Радиото отблизо - следете ни в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.

Очакваме Ви!
На Първия учебен ден - 15 септември
Радио Варна, бул. „Приморски“ 22
Открито студио

ВИЖТЕ ОЩЕ

Партизански бункер - атракция в с. Кипра

Партизанският бункер се намира в Етнографската къща в село Кипра. Той е изкопан в обора на някогашната жилищна сграда. Освен че туристите могат да го видят, могат и да разгледат специалната експозиция със снимки, документи и предмети, свързани с яташката история на селото преди 1944 година.  Иначе Етнографската къща в Кипра е интересна и с..

публикувано на 25.09.17 в 17:30

Искаме зала в ЕП да носи името на Никола Петков

Направени са постъпки една от залите или едно от фоайетата в Европейския парламент да носят името на Никола Петков. Това съобщи пред журналисти в Добрич председателят на ПП БЗНС Николай Ненчев минути преди откриване на изложбата, посветена на 70 години от гибелта на земеделския водач. Фотодокументалната експозиция е съставена от 14 постера, в..

публикувано на 25.09.17 в 16:09

Тубдиспансерът с открити дни до 29 септември

Във варненския тубдиспансер от днес до 29 септември се организират безплатни консултации. Отделно от тях се прави скрининг на риска от туберколоза чрез анкета. От лечебното заведение обещават и допълнителна консултация на "съмнителните за туберкулоза лица". Последните години заболеваемостта във Варна е около 24 промила, т.е. средно 24 заболели..

публикувано на 25.09.17 в 15:54

Консули "стават" шеф готвачи във Варна

Седмица на националните кухни на държавите, които имат почетни консули във Варна, ще се състои през октомври в морската столица. Това съобщи Христо Досев - почетен консул на Испания. Той обясни: Христо Досев информира, че по повод навършването на 150 години от основаването на консулство на Испания във Варна, на 20-ти и 21..

публикувано на 25.09.17 в 14:37

Сотир Цацаров награди прокурор Ружа Големанова

С кортик за заслуга на прокуратурата отличи обвинител №1 Сотир Цацаров Ружа Големанова по случай пенсионирането ѝ. Тя беше ръководител на Апелативната прокуратура във Варна. Големанова получава отличието за проявен висок професионализъм и образцово изпълнение на служебните задължения. То ѝ е връчено от временния ръководител в Апелативна..

публикувано на 25.09.17 в 14:07

В събота прожектират безплатно филм, сниман във Варна

Лятото си отиде, но към плажното настроение ще ви върне новия български пълнометражен игрален филм „В ритъма на Салса” (Strictly Salsa – The Beginning). Роден от страстта към изкуството на група младежи, заснет изцяло във Варна, без финансиране и завършен само за две години с най-високо качество на картина и звук. Безплатната прожекция е на 30..

публикувано на 25.09.17 в 13:54

Община Варна - отличник по финансови показатели

Община Варна е с най-добри финансови показатели за първото шестмесечие на 2017-та в цялата страна, по данни на Министерството на финансите. 58,5 % е изпълнението на бюджета до средата на годината, като 57 на сто е събираемостта на имуществените данъци. Това стана ясно на заседанието на ПК „Финанси и бюджет” към варненския Общински съвет...

публикувано на 25.09.17 в 13:12