ВИЖ РАДИОТО!... и в първия учебен ден

| обновено на 15.09.17 в 14:44

На есен с песен!

В първия учебен ден – 15 септември, програмата на Радио Варна от 12.30 до 17.00 часа се излъчва от откритото ни студио на бул. „Приморски“ 22.

Този път стартираме по обед със специалното издание на предаването „Jam session”. На живо в стъклената класна стая на Радио Варна ще ни гостуват интересни гости – ученици и учители. Полина Милчева от Rock School - Варна ще разкаже за изпъстрената със събития програма на музикалната школа, изцяло насочени към ученици и младежи от Варна, а също така ще представи проекта „Музикална революция” – компилация от песни на млади български таланти. Разбира се ще има и много музика на живо! Момичетата от варненското дуо Дея и Теодора ще представят своята музика и ще разкажат за пътя си до тук и от тук нататък (а „тук” е последната година на средното им образование), а освен това ще чуем и изпълнения на ученици от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски".
Музиката ще бъде на живо!
Да поставим заедно музикалното начало на учебната година!
„Класни ръководители” в това издание на „Jam session” са Милица Панайотова и Добо Мързов.

Снимка

Водещ на следобедния блок „На светло“ е Мариела Димитрова. Очаквайте прага на радиокласната стая да прекрачат не само първолаци, но и кандидат – абитуриенти; учители; хора, обичащи да учат... Ваня Славова ще ни отведе в едно малко селско училище, в което тази година посрещат 14 първокласници, от които 6 – ма са близнаци (3 х 2). Местното школо се слави и с това, че преди 100-тина години хората единодушно гласували кръчмата да се събори, за да се построи на нейно място по-голямо училище... Ще ни гостува и писателката Катя Зографова, която по-късно вечерта ще представи в Арт салона на Радио Варна книгата си „Словозографии” – „нещо като опит за словозографисване на храмовото пространство на литературата - с пъстроцветие от есеистични и литературноисторически текстове за градове, световни класици и панагюрския фолклор“...

Елате и Вие! Разкажете на репортерите ни Вашите училищни истории...

Радиото отблизо - следете ни в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.

Очакваме Ви!
На Първия учебен ден - 15 септември
Радио Варна, бул. „Приморски“ 22
Открито студио

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира тактическото военноморско учение „Черно море - 2018”

Тактическото учение „Черно море - 2018” на Флотилия бойни и спомагателни кораби се провежда от днес, 18 юни до 22 юни. В него участват общо 25 бойни и спомагателни кораби и катери от състава на флотилията и 2 вертолета АS 565 МB „Panter“ от морската авиобаза „Чайка”, съобщиха от МО. „Черно море – 2018“ е..

публикувано на 18.06.18 в 16:40

Ученически филмов конкурс за космоса организира планетариума на ВВМУ "Н. Вапцаров"

Национален  ученически конкурс за космоса организират от планетариума на Висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна. Става дума за изработване на филм с продължителност до три минути на тема "Космос и космически изследвания", обясни Веселка Радева - директор на планетариума . Няма лимит за броя на представените за конкурса филми,целта..

публикувано на 18.06.18 в 15:50

Късо съединение изпепели щъркелово гнездо в село Падина

Три новоизлюпени щъркелчета загинаха при пожар в девненското село Падина, предизвикан от късо съединение в съоръжение на „Енерго-Про“. Злокобният инцидент се разиграл на уличката зад кметство Падина, съобщиха от пресслужбата на Община Девня.  По данни на МВР към 8 сутринта вчера местни жители, живеещи в непосредствена близост до..

публикувано на 18.06.18 в 15:37

Вода като гейзер извира от ВиК шахта на ул."Иван Церов" във Варна

Авария с канализацията на ул."Иван Церов" във варненския кв."Младост" създава неудобство на живеещите в района. Водата тече непрекъснато и се стича надолу към бул. "Сливница". Част от живеещите хора в бл. 110 в "Младост" се обърнаха за помощ към Радио Варна. Желанието им е да спре този теч от битова вода и фекалии, които се засилват в късните часове на..

публикувано на 18.06.18 в 15:14

Временно спират движението в част от бул. "Владислав Варненчик"

Поради прокарване на нови кабелни линии във връзка с изграждащия се бул. „Васил Левски“ от 22.00 ч. на 19-ти юни до 6.00 ч. на 20-ти юни се налага временно спиране на движението по бул. „Владислав Варненчик“ в участъка между ул. „Д-р Пискюлиев“ и ул. „Андрей Сахаров“ – южно платно. Движението ще се осъществява по обходен маршрут - бул...

публикувано на 18.06.18 в 15:12

Самопотеглил бетоновоз уби водача си

Инцидент, при който е загинал 49-годишен мъж, е възникнал днес, около 13:00 часа, на територията на метан станция, на бул. „Христо Смирненски” във Варна. Мъжът се е намирал извън превозното средство и е починал след като, управляваният от него бетоновоз е самопотеглил. Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до възникване на инцидента. На..

публикувано на 18.06.18 в 15:08

Двигателят с вътрешно горене срещу електрическото нашествие

Малките бензинови коли, които имат и газови уредби, са най-масово предпочитани у нас, каза в интервю за Радио Варна асистент Делян Петков, който работи в Катедра „Транспортна техника и технологии” в ТУ-Варна. Според него не се очаква скоро електромобилите да изместят колите с двигатели с вътрешно горене. Една от основните причини -  не..

публикувано на 18.06.18 в 15:05