ВИЖ РАДИОТО!... и в първия учебен ден

| обновено на 15.09.17 в 14:44

На есен с песен!

В първия учебен ден – 15 септември, програмата на Радио Варна от 12.30 до 17.00 часа се излъчва от откритото ни студио на бул. „Приморски“ 22.

Този път стартираме по обед със специалното издание на предаването „Jam session”. На живо в стъклената класна стая на Радио Варна ще ни гостуват интересни гости – ученици и учители. Полина Милчева от Rock School - Варна ще разкаже за изпъстрената със събития програма на музикалната школа, изцяло насочени към ученици и младежи от Варна, а също така ще представи проекта „Музикална революция” – компилация от песни на млади български таланти. Разбира се ще има и много музика на живо! Момичетата от варненското дуо Дея и Теодора ще представят своята музика и ще разкажат за пътя си до тук и от тук нататък (а „тук” е последната година на средното им образование), а освен това ще чуем и изпълнения на ученици от Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски".
Музиката ще бъде на живо!
Да поставим заедно музикалното начало на учебната година!
„Класни ръководители” в това издание на „Jam session” са Милица Панайотова и Добо Мързов.

Снимка

Водещ на следобедния блок „На светло“ е Мариела Димитрова. Очаквайте прага на радиокласната стая да прекрачат не само първолаци, но и кандидат – абитуриенти; учители; хора, обичащи да учат... Ваня Славова ще ни отведе в едно малко селско училище, в което тази година посрещат 14 първокласници, от които 6 – ма са близнаци (3 х 2). Местното школо се слави и с това, че преди 100-тина години хората единодушно гласували кръчмата да се събори, за да се построи на нейно място по-голямо училище... Ще ни гостува и писателката Катя Зографова, която по-късно вечерта ще представи в Арт салона на Радио Варна книгата си „Словозографии” – „нещо като опит за словозографисване на храмовото пространство на литературата - с пъстроцветие от есеистични и литературноисторически текстове за градове, световни класици и панагюрския фолклор“...

Елате и Вие! Разкажете на репортерите ни Вашите училищни истории...

Радиото отблизо - следете ни в социалните мрежи Facebook, Instagram и YouTube.

Очакваме Ви!
На Първия учебен ден - 15 септември
Радио Варна, бул. „Приморски“ 22
Открито студио

ВИЖТЕ ОЩЕ

Наградиха млади художници от НУИ „Добри Христов“

Своите награди получиха днес ученици от специалност „Изобразително изкуство“ в НУИ „Добри Христов“ – Варна, участвали и отличени в конкурса за рисунка „Моята среща със земята от космоса“по проект „Образование по наблюдение на земята за българските средни училища“ EEOBSS на Института за космически изследвания и технологии при БАН (ИКИТ-БАН..

публикувано на 24.11.17 в 16:43

Богомилски символи на саркофага на Св.Йоан Рилски?

Книгата на доц. д-р Веселина Вачкова "Богомилската алтернатива" ще бъде представена тази вечер от 18 часа  в Арт салона на Радио Варна. По темата авторът работи вече 20 години и все още търси отговор на някои въпроси. Сред тях са как е изгорен на клада Василий Врач през 1118 година. Историкът проучва съществуващите извори,но открива и много други...

публикувано на 24.11.17 в 16:34

Осем областни управители искат спешни промени в Закона за водите

Осем областни   управители от Североизточна  България ще внесат предложение за промяна в Закона за водите, свързана с  язовирите, взети на концесия. Това съобщи Стоян Пасев – областен управител на  Варненска област. Става дума за ясно определяне кой носи отговорност за контролираното изпускане на язовирите, за да се предотвратят водни бедствия...

публикувано на 24.11.17 в 16:08

Община Варна ще превръща стара сграда в Музей на архитектурата

Община Варна иска да обнови занемарена сграда паметник на културата, която има потенциала да се превърне в Музей на архитектурата. Това стана ясно на днешното заседание на ПК „Собственост и стопанство“. Сградата е държавна собственост и се намира в историческото ядро на Варна, на ул. „Преслав“ 22. Преди пет години е била предоставена за..

публикувано на 24.11.17 в 15:48
Автогара - Варна

Варна остава само с една автогара

Централната автогара във Варна на бул. "Владислав Варненчик" става начална, междинна или крайна спирка по маршрута на всички автобусни линии от областната и републиканската транспортни схеми, имащи спирка във Варна. Това стана ясно на редовното заседание на постоянната комисия по транспорт към варненския общински съвет. Причината е закриването на..

публикувано на 24.11.17 в 15:35

Предстоят основни ремонти на подлезите по бул. „Левски“

Основни ремонти на подлезите по бул. „Васил Левски“ - в участъка от бул. „Осми Приморски полк“ до ул. „Подвис“, и на бул. „Осми приморски полк“ - в участъка от бул. „Васил Левски“ до бул. „Христо Смирненски“, ще бъдат извършени през следващата година по ОП „Региони в растеж“. Това са съоръженията до базар „Левски“, авто и пешеходен подлез по..

публикувано на 24.11.17 в 15:29

Бюджетът на Варна се увеличи с 78 000 000 лева

Бюджетът на Община Варна за тази година се увеличи с 78 000 000 лв. и става 348 700 000 лв. Това стана с актуализацията, приета от комисията "Финанси и бюджет" към местния парламент. Първоначално бюджетът за 2017 г. беше в размер на 270 700 000 лв. Увеличението от почти 30 % се дължи основно на получените 85 000 000 лв., отпуснати от Правителството за..

публикувано на 24.11.17 в 14:48