Земетресение край Перник

Земетресение с магнитуд 3.2 по Рихтер е регистрирано край Перник около 4.53 ч. тази сутрин, съобщи Националния институт по геофизика, геодезия и география при БАН. Трусът беше усетен и в София. Епицентърът е на 7 км северозападно от Перник, според Европейския сеизмологичен център.


ВИЖТЕ ОЩЕ

БДЖ увеличава пътните вагони по празниците

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на някои влакове, които пътуват по основните направления в страната. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на почивните дни по повод 22-и септември – Деня на Независимостта на България,..

публикувано на 21.09.17 в 16:05

Представихме на Китай възможностите за бизнес по Черномориието

Делегация на ГЕРБ, водена от народния представител и председател на парламентарната група за приятелство с Китай Димитър Бойчев, представи възможностите за бизнес в общините по българското черноморско крайбрежие пред ръководството на китайската провинция Фудзиен. Перспективите за развитие на двустранното сътрудничество в областта на туризма,..

публикувано на 21.09.17 в 13:32

21 септември е Европейски ден без загинали на пътя

Инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL. За втора поредна година 21 септември е обявен за Европейския ден без загинали на пътя. Целта на мащабната операция е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП на територията на Варна и областта, чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на Закона за движение по..

публикувано на 21.09.17 в 06:55

Български ученици кандидатстват за едногодишна стипендия и обучение в САЩ

До 31 октомври 2017 български ученици могат да кандидатстват за обменна програма Кенеди Лугар (YES - Youth exchange and study), предоставяща стипендии за едногодишен престой и обучение в Съединените щати. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас (родени между 01 януари 2001 и 15 юли 2003) с познания по английски език и се финансира..

публикувано на 20.09.17 в 16:13

Броят на загиналите при земетресението в Мексико расте, няма ранени българи

По информация на посолството в Мексико към 08.30 ч българско време няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 7-ма степен по скалата на Рихтер на територията на Мексико от снощи. Според постъпващата информация в различни части на мексиканската столица има разрушени..

публикувано на 20.09.17 в 11:19

Проверки на НАП във фирми масово сочат финансови липси от каса

Случаите на липсващи пари в касите на фирми, които според счетоводните данни би трябвало да са налични, стават все повече в хода   на започналите  преди 2 седмици 550 проверки на Национална агенция за приходите. Данните от счетоводните баланси на хиляди юридически лица сочат, че имат голяма сума пари в брой. Инспекторите на НАП проверяват дали..

публикувано на 20.09.17 в 11:14

Президентът Румен Радев с реч пред Общото събрание на ООН

Президентът Румен Радев ще произнесе реч по време на 72-рата сесия на Общото събрание на ООН. Изказването на българския държавен глада ще започне около 19 ч. българско време. В общополитическите дебати ще се включат още президентът на Иран Хасан Рохани, египетският президент Абдел Фатах ас Сиси и палестинският президент Махмуд Абас. Британският..

публикувано на 20.09.17 в 09:13