"Новият ден" на 14 септември с Доротея Николова

На 15 септември всички първолаци и техните родители могат да посетят безплатно парк-музея "Владислав Варненчик" и Военноморския музей – и двата част от Националния военноисторически музей (НВИМ). Още за тази и други образователни инициативи разказва директорът на парк-музея Марин Костов.

Поредно издание на „Зелен маратон” предстои във Варна в края на месеца. Надпреварата включва колоездене и маратонски дистанции. Има ли нови моменти и какво да очакваме ще научим от разговора с Калоян Стоянов от велоклуб „Устрем”.

Гост в студиото арх. Цвета Жекова, ръководител на студентската лаборатория към ВСУ "Черноризец Храбър" за създаване на достъпна градска среда. Над 100 са изготвените идейни проекта за различни публични зони на град Варна. От тях 21 са селектирани и представени на Община Варна за одобрение. Повече за това кои са обектите и каква е визията на бъдещите архитекти, очаквайте във времето след 9 ч.

В програмата ни тази сутрин ще отбележим и професионалния празник на пожарникарите.

Поканите в културния афиш.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 20 ноември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST еr" - денят в пет минути. Защо се налага община Варна да тегли нов дългосрочен заем? Аргументи „за” и „против” - след публичното обсъждане в зала „Пленарна”. След черната серия катастрофи, ще бъдат ли ефективни мерките на властта? Григор Димитров вече е част от „голямата игра”. Как стигна дотук? 

публикувано на 20.11.17 в 16:59

"На светло" на 20 ноември 2017 година с Димитрина Дончева

Няма по-добро начало на следобедната програма  "На светло"  от щастливата новина за Григор Димитров и неговия   заслужен успех снощи в Лондон на турнира Асоциацията на   професионалните тенисисти .  Емоцията още ни държи затова и потърсихме, макар е косвена, връзка с него от  морската столица. След голямата победа на Гришо разговаряме с   Огнян..

публикувано на 20.11.17 в 12:03
ГМО ябълка портокал

“Новият ден” на 20 ноември 2017 с Мариела Димитрова

75% от българите искат въвеждането на доброволен за бизнеса стандарт “Без ГМО“. Това показа проучване на сдружение „За Земята” по повод предстоящото второ четене в Народното събрание на изцяло новият Законопроект за храните. В него се предлага вместо доброволен стандарт, браншови организации да изработват добри производствени практики. В..

публикувано на 20.11.17 в 06:15

45 оборота в минута #433 (20.11.2017) | Франк Майер

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! След като гостува на предаването в началото на лятото, Франк Майер се завръща за едно много специално издание на 45 оборота в минута . Селекцията е негова от първата до последната минута, което ни дава възможността отново да се насладим на еклектичния му и космополитен..

публикувано на 18.11.17 в 21:15

"Новият ден" с Вяра Николаева на 19-и ноември

Първите 3 соларни, зарядни устройства по проекта „Соларни панели – как да ги използвам в моя квартал?” на сдружение „ Няма невъзможни неща” вече са монтирани в района на НЧ “Просвета 1927” в кв. Аспарухово във Варна. Устройствата са общо 17-т. От тях ще се възползват безплатно и гражданите на още три квартала в нашия град – "Младост",..

публикувано на 18.11.17 в 16:57

"Позиция" с Валери Великов, на 18 ноември

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Депутатите Пламен Манушев от ГЕРБ и Анелия Клисарова от БСП с коментар за оставката на Димитър Главчев, избирането на Цвета Караянчева и последния евродоклад. С бившия командир на Военноморските сили ще говорим и за строежа на двамата нови..

обновено на 18.11.17 в 08:47

НОВИЯТ ДЕН на 18 ноември с Габриела Гаврилова

Добро утро от екипа на Радио Варна - Иван Тасев и Габриела Гаврилова. До 9 часа ще потърсим к аква е връзката между приятелство и сладки и една рецепта за постна вкусотия ? - Антоанета Генова и Живка Герасимова. Ще разберем и как да направим родово проучване – Паша Александрова ,   наследник на възрожденски род на опълченец, чийто наследници са..

обновено на 18.11.17 в 07:51