"Новият ден" на 14 септември с Доротея Николова

На 15 септември всички първолаци и техните родители могат да посетят безплатно парк-музея "Владислав Варненчик" и Военноморския музей – и двата част от Националния военноисторически музей (НВИМ). Още за тази и други образователни инициативи разказва директорът на парк-музея Марин Костов.

Поредно издание на „Зелен маратон” предстои във Варна в края на месеца. Надпреварата включва колоездене и маратонски дистанции. Има ли нови моменти и какво да очакваме ще научим от разговора с Калоян Стоянов от велоклуб „Устрем”.

Гост в студиото арх. Цвета Жекова, ръководител на студентската лаборатория към ВСУ "Черноризец Храбър" за създаване на достъпна градска среда. Над 100 са изготвените идейни проекта за различни публични зони на град Варна. От тях 21 са селектирани и представени на Община Варна за одобрение. Повече за това кои са обектите и каква е визията на бъдещите архитекти, очаквайте във времето след 9 ч.

В програмата ни тази сутрин ще отбележим и професионалния празник на пожарникарите.

Поканите в културния афиш.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Пост фактум

"POST FACTUM" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

След избора на членове на Висшия съдебен съвет от Народното събрание - какъв ще бъде мандатът на новия съвет с оглед неписаната договорка между партиите при избора на парламентарната квота. И ще бъдем ли маркирани отново в доклада на ЕК по отношение съдебна реформа. Коментар на съдебния репортер на БНР Силвия Великова Днес всеобхватното..

публикувано на 21.09.17 в 16:48

„На светло" на 21 септември с Габриела Гаврилова

14.15 – Продължава   Европейската седмица на мобилността.  Магдалена от 8 клас и нейните съученици от Професионалната  гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ и преподавателят по биология Стойна Илиева. 14.40 – За втора поредна година 21 септември е обявен за Европейския ден без загинали на пътя.   Репортаж от специализираната полицейска..

публикувано на 21.09.17 в 11:53

"Новият ден" на 21 септември с Ваня Славова

8.15. Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна отбелязва Европейската седмица на мобилността с редица събития.   Учениците от 8-ми клас на ПГИ „Д-р Иван Богоров“ и експерти участваха  в дискусия за „Опазване чистотата на атмосферния въздух“. Анкета на Нина Милошевич. 8.40. Младежки архитектурен пленер ще се проведе..

публикувано на 21.09.17 в 06:05
Фрикинген, Германия

НА СВЕТЛО на 20.09.2017г.

Tържественото откриване на новата учебна 2017/2018 г на ИУ-Варна. Първокурсниците ще имат възможността днес и утре да опознаят своя университет – репортаж на Светлана Вълкова; "Солта е злато" - мото на най-стария солодобивен център в България - този в Провадия. Проследяваме посещението на министъра на културата Боил Банов в Солниците в Провадия; Кой е..

публикувано на 20.09.17 в 14:49

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 септември

В пряко включване по телефона директорът на Центъра за подводна археология в Созопол Калин Димитров ще каже какви открития са направени по време на проекта Black Sea MAP. Той е финансиран от британска фондация с близо 18 млн евро. Основната му цел са морски археологически проучвания в българските води на Черно море, за да бъде..

публикувано на 20.09.17 в 09:41

"Новият ден" на 20 септември с Доротея Николова

За новите приложения на апитерапията очаквайте в разговора на Даниела Стойнова с д-р Пламен Енчев, който я практикува повече от 25 години. Негов учител е Стоимир Младенов,баща на съвременната апитерапия в България – лекар, отдал целия си живот и практика в тази насока, издал много книги за лечението с пчелни продукти и работил в областта на лечението с..

публикувано на 20.09.17 в 05:52

"На светло" на 19 септември с Вяра Николаева

14.15 – Що е то отворени данни и как да ги използваме? Отговорът в репортаж на колегата Доротея Николова. 14.40 -  Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна отбелязва Европейската седмица на мобилността. Днес   в ПГИ „Д-р Иван Богоров“ експерти участват в дискусия за „Опазване чистотата на атмосферния въздух“...

публикувано на 19.09.17 в 13:39