13 училища в община Добричка отварят врати на 15 септември

Обновените класни стаи ще посрещнат 1100 ученици. От тях 130 са първокласниците, които ще получат подарък от кмета на общината Тошко Петков -  учебно помагало „Искам да уча повече” и химикал, съобщиха от общинската администрация. Във всички училища  са създадени условия за безпроблемно протичане на учебно-възпитателния процес, уверяват от добруджанската община. В 30-те детските градини са обхванати 665 деца.В училищата  се осъществява целодневна организация на обучение, осигурени са правоспособни учители с необходимата професионална квалификация и педагогически опит, обедно  хранене, има обзаведени стаи за занимания по интереси и  компютърни кабинети. Организиран е  специализиран превоз за пътуващите ученици и деца. За основни и текущи ремонти в учебните заведения община Добричка е заделила сериозен финансов ресурс от близо 300 000 лева. А в местния бюджет са предвидени средства за дофинансиране на училищата в размер на 107 000 лева и 150 000 лева за детските градини. На тържествата за първия учебен ден  ще присъстват представители на общинската администрация, кметове, кметски наместници, родители. Освен за първокласниците, 15 септември ще е особено вълнуващ и за малчуганите от детските градини, които ще покажат какво са научили в заниманията за допълнително обучение по български език и в детските ателиета по интереси по проект „Детска академия за толерантност”.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Премахнаха още 50 незаконни магазина в Слънчев бряг

Доброволно са премахнати над 50 незаконни магазина на алеята на плаж „Слънчев бряг-север“ по силата на договор на Министерство на туризма с новия наемател на ивицата. Причината е, че площта на обектите надвишава с 8 000 кв. м. одобрената схема от министъра на туризма. Премахването е започнало от началото на миналата седмица и продължи до..

публикувано на 20.11.17 в 17:01

НАП-Варна събра след проверки 440 млн. лева

440 млн. лв. вече не са налични в касите на фирми от Североизточна България след продължилата малко повече от месец контролна кампания на НАП спрямо компании, които бяха посочили във финансовите си отчети значителни суми в брой. До момента фирмите от обхвата на НАП Варна са декларирали над 440 млн. лв. като скрито разпределение на печалба, а..

публикувано на 20.11.17 в 16:27

Няма констатирано замърсяване на Белославското езеро

Анализът на взетите на 10 ноември две проби от повърхностни води от акваторията пред кв. Повеляново и от района пред устието на река Провадийска не показват замърсяване на Белославското езеро. Във водата не са открити мед, кадмий, цинк, около, живак, бензен, ксилен, нафтален и нефтопродукти. Останалите измерени показатели отговарят на нормите за добро..

публикувано на 20.11.17 в 16:06

Докторанти от ВМУ "Н. Вапцаров" участват в международни научни форуми

45 докторанти от Висшето Военноморско училище „Никола Впацаров” във Варна ще получат възможност да участват в международни научни форуми и да извършват научни изследвания чрез реализацията на проект по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, финансиран с над 620 000 лева. Основните направления, по които ще работят учените,..

публикувано на 20.11.17 в 16:02

Никулдеско градче ще радва бургазлии за празника на града

Бургас винаги се е славел със своя артистичен дух и хора на изкуството. Този неповторим дух и традиции ще покаже тази година никулденското градче в градинката до Часовника на 6-ти декември. Пространството отново ще се оживи, като този път ще приюти всички видове изкуства, с които Бургас се гордее от години – литература, музика, танци, балет,..

публикувано на 20.11.17 в 15:52

Базов миночистач „Шквал“ участва в учение на ВМС на Гърция

Корабите от Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2), в състава на която е и базов миночистач „Шквал“ от Военноморските сили (ВМС) на Република България, се включиха в учението на ВМС на Република Гърция „Niris 2017”, съобщиха от МО. В него..

публикувано на 20.11.17 в 15:43

Публично обсъждат втори общински заем във Варна – този път за 36 млн. лв

Ново обществено обсъждане за втори общински заем организира днес Община Варна, след като миналата седмица от администрацията представиха плановете си да вземат над 40 млн. лв за довършването на т. нар. "Синя зона" във Варна, която трябваше да заработи в началото на тази година, за довършването на пречиствателната станция на Златни пясъци и т. нар...

обновено на 20.11.17 в 14:21