Студенти от Ниш се представят с камерна музика на „Виа Понтика”

Мина Маркович - сопран, Петар Бошкович - тенор, Милорад Стокин – баритон, и пианистката Йована Додич от Факултета за изкуства на Нишкия университет ще изнесат тази вечер от 20 ч. концерт камерна музика в Каменната зала в Двореца във Варна. Във фестивалната програма днес е предвидено и приключение за децата. В 10.30 ч. в читалище „Паисий Хилендарски” ще започне куклено-театрален образователен спектакъл от творческата поредица на проф. Рачев „Кукленият театър за другите изкуства” “Кино-театър „Българан”. На сцената ще излязат студентите от НАТФИЗ Борис Коев, Иван Рангелов, Кристина Топалова, Алек Чурчич, Георги-Маноел Димитров, Георги Георгиев, Георги Ножделов, Димитра Попова, Костадин Жеков, Денислава Николова, Ая Тодорова, Ивана Бобойчева, Лариса Койнова, Стиляна Маркова, Христо Петев, Александър Митев, Иван-Александър Дойчев, Силвана Петрова, Недялка Раева, Ния Янакиева, Николета Милкова. Афишът за предстоящия 15 септември в рамките на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” в Балчик включва две събития - изложба „Плакат” в Художествената галерия с начален час 17 и прожекция на студентско късометражно кино в Каменната зала в Двореца от 20 часа. Изложбата с куратор проф. д-р Николай Младенов представлява подбор на плакати от дипломни серии на бакалаври и магистри от специалност „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия - София.

ВИЖТЕ ОЩЕ

16 пълнометражни филма в конкурса "ЗЛАТНА РОЗА” 2017

Пълнометражният конкурс на фестивала включва общо 16 нови филма, от които пет мажоритарни копродукции – “Посоки” на Стефан Командарев (България, Германия, Македония), “И после светлина”на Константин Божанов (България, Белгия, Великобритания), “Радиограмофон” на Рузие Хасанова (България, Полша), “Воевода” на Зорница София Попганчева (България,..

публикувано на 21.09.17 в 14:43

Операта „Слугинята господарка“ за финал на музикалното “Варненско лято” 2017

С безплатен вход за ученици и студенти като част от инициативата Варна Европейска младежка столица 2017 е последният концерт от “Варненско лято” 2017. В Аулата на Икономическия университет от 19:00 гостува цененият в цяла Европа испански бароков ансамбъл „Льо Тандр Амур“ (Нежна любов). Гостите ще представят комичната опера от Перголези..

публикувано на 21.09.17 в 11:29

Македонецът Стефан Хаджи-Николов с поредна изложба в галерия "Арт Маркони"

Творчеството на Стефан Хаджи-Николов премина през много етапи на развитие от времето на първата му изложба във Варна, през далечната 1991 г. Но през цялото това време, търсейки и съизмервайки се с най-добрите, и най-вече със самия себе си, той остана верен на цветовата изразност. Независимо дали се задълбаваше в абстракцията или хиперреализма, той..

публикувано на 21.09.17 в 11:03

"Бащи, лъжи и още нещо" на сцената на Драматичния театър във Варна

Бащи, лъжи и още нещо от Рей Куни ще се играе и днес на сцената на Драматичния театър във Варна. Началото на спектакъла е от 19 часа. Постановката е на Костадин Бандутов. В пиесата има много изненади и неочаквани обрати, които държат зрителя в непрекъснато напрежение какво ще се случи , разказва режисьорът Костадин Бандутов...

публикувано на 20.09.17 в 06:30

"Помниш ли"... една носталгична изложба на Анета Яламова

АРТ ГАЛЕРИЯ LE PAPILLON представя Анета Яламова „Помниш ли…“ изложба живопис от 12 септември до 09 октомври 2017 във Варна "Човек копнее по миналото, по любовта, която е изживял, по красотата, която е видял, по чувствата, които е изпитал. Но именно споменът ражда надеждата, че и бъдещето може да предложи хубави неща! Всяко изкуство е..

публикувано на 19.09.17 в 11:17

Театър "Българска армия" с "Тартюф" на "Виа Понтика"

С представление на 19 септември в Балчик в рамките на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” се включва и Театър „Българска армия”. 18 е началният час на  „Тартюф”. На сцената в родния си град днес ще играе и директорът на фестивала „Виа Понтика” Веселин Ранков. В творческия епип е актрисата Гергана Плетньова, удостоена с..

публикувано на 19.09.17 в 11:00

Изложба „За свободата на Добруджа“ откриват в Добрич

Изложба на тема „За свободата на Добруджа“ се открива в музея в градския парк „Свети Георги“ в Добрич. Тя е посветена на 100-годишнината от смъртта на генерал-лейтенант Иван Колев и 140-годишнината от рождението на генерала от артилерията Георги Попов, съобщиха от Регионалния исторически музей. Генерал-лейтенант Иван Колев командва Първа конна..

публикувано на 18.09.17 в 14:21