Криминален дядо от Варна измами по телефона баба от с. Дропла

 От полицията в Добрич съобщават за задържан 72-годишен мъж от Варна, криминално проявен, за който е установено, че е участвал като куриер в телефонна измама на 11 септември в балчишкото село Дропла. На 10 септември 78-годишна жена от селото е била заблудена в телефонен разговор, в който мним полицейски служител поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. След разговора жената оставя в короната на дърво пред жилището си сумата от 850 лева. Работата по случая продължава, посочват от областната дирекция на МВР в Добрич.

Криминалисти от Добрич разкриха и друг участник в телефонни измами, играл ролята на куриер, съобщиха от областната дирекция на полицията. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 43-годишният П.П. от Добрич. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. От полицията припомнят, че на 4,5 и 7 септември три възрастни жени – от селата Бранище и Царевец, и от Добрич, са станали жертва на този вид измама след обаждане  по телефона, по схемата „мним полицай търси съдействие за залавяне на телефонни измамници”. 76-годишна жителка на Бранище дава близо 7000 лева,  като слага плик с парите на пейка в селото. 79-годишна жена от Царевец оставя 1000 лева до контейнер за смет. А 74-годишна потърпевша от областния град се разделя с близо 700 лева и златни накити.. Работата по изясняване на случаите продължава, посочват от полицията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Премахнаха още 50 незаконни магазина в Слънчев бряг

Доброволно са премахнати над 50 незаконни магазина на алеята на плаж „Слънчев бряг-север“ по силата на договор на Министерство на туризма с новия наемател на ивицата. Причината е, че площта на обектите надвишава с 8 000 кв. м. одобрената схема от министъра на туризма. Премахването е започнало от началото на миналата седмица и продължи до..

публикувано на 20.11.17 в 17:01

НАП-Варна събра след проверки 440 млн. лева

440 млн. лв. вече не са налични в касите на фирми от Североизточна България след продължилата малко повече от месец контролна кампания на НАП спрямо компании, които бяха посочили във финансовите си отчети значителни суми в брой. До момента фирмите от обхвата на НАП Варна са декларирали над 440 млн. лв. като скрито разпределение на печалба, а..

публикувано на 20.11.17 в 16:27

Няма констатирано замърсяване на Белославското езеро

Анализът на взетите на 10 ноември две проби от повърхностни води от акваторията пред кв. Повеляново и от района пред устието на река Провадийска не показват замърсяване на Белославското езеро. Във водата не са открити мед, кадмий, цинк, около, живак, бензен, ксилен, нафтален и нефтопродукти. Останалите измерени показатели отговарят на нормите за добро..

публикувано на 20.11.17 в 16:06

Докторанти от ВМУ "Н. Вапцаров" участват в международни научни форуми

45 докторанти от Висшето Военноморско училище „Никола Впацаров” във Варна ще получат възможност да участват в международни научни форуми и да извършват научни изследвания чрез реализацията на проект по оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, финансиран с над 620 000 лева. Основните направления, по които ще работят учените,..

публикувано на 20.11.17 в 16:02

Никулдеско градче ще радва бургазлии за празника на града

Бургас винаги се е славел със своя артистичен дух и хора на изкуството. Този неповторим дух и традиции ще покаже тази година никулденското градче в градинката до Часовника на 6-ти декември. Пространството отново ще се оживи, като този път ще приюти всички видове изкуства, с които Бургас се гордее от години – литература, музика, танци, балет,..

публикувано на 20.11.17 в 15:52

Базов миночистач „Шквал“ участва в учение на ВМС на Гърция

Корабите от Втората постоянна противоминна група кораби на НАТО (SNMCMG2), в състава на която е и базов миночистач „Шквал“ от Военноморските сили (ВМС) на Република България, се включиха в учението на ВМС на Република Гърция „Niris 2017”, съобщиха от МО. В него..

публикувано на 20.11.17 в 15:43

Публично обсъждат втори общински заем във Варна – този път за 36 млн. лв

Ново обществено обсъждане за втори общински заем организира днес Община Варна, след като миналата седмица от администрацията представиха плановете си да вземат над 40 млн. лв за довършването на т. нар. "Синя зона" във Варна, която трябваше да заработи в началото на тази година, за довършването на пречиствателната станция на Златни пясъци и т. нар...

обновено на 20.11.17 в 14:21