"На светло" на 14 септември

Подготовката за първия учебен ден и почистването на училищата е на фокус този следобед. Разговор с Ивета Стоянова- преподавател и учениците Вера и Евгени, които се включиха в инициативата на ОУ „Васил Друмев” да подготвят двора му за началото на учебната година;

Ще ви срещнем с китайския посланик Джан Хайджой, който ще каже какво мисли за българските био продукти. Какво обичат най-много китайците да похапват у нас ще научим от интервюто на Даниела Стойнова;

Поставено е началото на обучение на лекари от болници в Североизточна България по програма на Министерство на здравеопазването за ендуваскуларно лечение на исхемичен инсулт. Подробности след 15ч. от Валери Великов;

Ще говорим отново на здравна тема след 16ч., но под шапката на културно мероприятие. По традиция през октомври ще се състои поредното 17-то издание на фестивала на червенокръстките и здравни филми. Разговор с председателя на БЧК Христо Григоров.

Сияна Спиридоново ще ни разкаже в репортажа си на финал за една инициатива на варненско училище. Защитени и застрашени от изчезване животни в България "оживяха" през лятната ваканция по стените на СУ "Св. Климент Охридски". Темата очаквайте след 16.30ч.

Успешен и приятен ден в нашата компания, Ви желае екипът: Нина Милошевич, Иван Тасев, Александър Тодоров и Димитър Димитров!


ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 20 ноември с Емилия Николова и Жоро Бекяров

"Радио POST еr" - денят в пет минути. Защо се налага община Варна да тегли нов дългосрочен заем? Аргументи „за” и „против” - след публичното обсъждане в зала „Пленарна”. След черната серия катастрофи, ще бъдат ли ефективни мерките на властта? Григор Димитров вече е част от „голямата игра”. Как стигна дотук? 

публикувано на 20.11.17 в 16:59

"На светло" на 20 ноември 2017 година с Димитрина Дончева

Няма по-добро начало на следобедната програма  "На светло"  от щастливата новина за Григор Димитров и неговия   заслужен успех снощи в Лондон на турнира Асоциацията на   професионалните тенисисти .  Емоцията още ни държи затова и потърсихме, макар е косвена, връзка с него от  морската столица. След голямата победа на Гришо разговаряме с   Огнян..

публикувано на 20.11.17 в 12:03
ГМО ябълка портокал

“Новият ден” на 20 ноември 2017 с Мариела Димитрова

75% от българите искат въвеждането на доброволен за бизнеса стандарт “Без ГМО“. Това показа проучване на сдружение „За Земята” по повод предстоящото второ четене в Народното събрание на изцяло новият Законопроект за храните. В него се предлага вместо доброволен стандарт, браншови организации да изработват добри производствени практики. В..

публикувано на 20.11.17 в 06:15

45 оборота в минута #433 (20.11.2017) | Франк Майер

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! След като гостува на предаването в началото на лятото, Франк Майер се завръща за едно много специално издание на 45 оборота в минута . Селекцията е негова от първата до последната минута, което ни дава възможността отново да се насладим на еклектичния му и космополитен..

публикувано на 18.11.17 в 21:15

"Новият ден" с Вяра Николаева на 19-и ноември

Първите 3 соларни, зарядни устройства по проекта „Соларни панели – как да ги използвам в моя квартал?” на сдружение „ Няма невъзможни неща” вече са монтирани в района на НЧ “Просвета 1927” в кв. Аспарухово във Варна. Устройствата са общо 17-т. От тях ще се възползват безплатно и гражданите на още три квартала в нашия град – "Младост",..

публикувано на 18.11.17 в 16:57

"Позиция" с Валери Великов, на 18 ноември

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Депутатите Пламен Манушев от ГЕРБ и Анелия Клисарова от БСП с коментар за оставката на Димитър Главчев, избирането на Цвета Караянчева и последния евродоклад. С бившия командир на Военноморските сили ще говорим и за строежа на двамата нови..

обновено на 18.11.17 в 08:47

НОВИЯТ ДЕН на 18 ноември с Габриела Гаврилова

Добро утро от екипа на Радио Варна - Иван Тасев и Габриела Гаврилова. До 9 часа ще потърсим к аква е връзката между приятелство и сладки и една рецепта за постна вкусотия ? - Антоанета Генова и Живка Герасимова. Ще разберем и как да направим родово проучване – Паша Александрова ,   наследник на възрожденски род на опълченец, чийто наследници са..

обновено на 18.11.17 в 07:51