"На светло" на 14 септември

Подготовката за първия учебен ден и почистването на училищата е на фокус този следобед. Разговор с Ивета Стоянова- преподавател и учениците Вера и Евгени, които се включиха в инициативата на ОУ „Васил Друмев” да подготвят двора му за началото на учебната година;

Ще ви срещнем с китайския посланик Джан Хайджой, който ще каже какво мисли за българските био продукти. Какво обичат най-много китайците да похапват у нас ще научим от интервюто на Даниела Стойнова;

Поставено е началото на обучение на лекари от болници в Североизточна България по програма на Министерство на здравеопазването за ендуваскуларно лечение на исхемичен инсулт. Подробности след 15ч. от Валери Великов;

Ще говорим отново на здравна тема след 16ч., но под шапката на културно мероприятие. По традиция през октомври ще се състои поредното 17-то издание на фестивала на червенокръстките и здравни филми. Разговор с председателя на БЧК Христо Григоров.

Сияна Спиридоново ще ни разкаже в репортажа си на финал за една инициатива на варненско училище. Защитени и застрашени от изчезване животни в България "оживяха" през лятната ваканция по стените на СУ "Св. Климент Охридски". Темата очаквайте след 16.30ч.

Успешен и приятен ден в нашата компания, Ви желае екипът: Нина Милошевич, Иван Тасев, Александър Тодоров и Димитър Димитров!


ВИЖТЕ ОЩЕ

На Бабинден в Голица, Солник и Бърдарево - фоторепортаж

"Пред хана задрънкаха каруци и спряха. Повече от петнайсет-двайсет души селяни влязоха в кръчмата. Само като ги видеше човек, можеше да познае кои отде са. Ето тия с големите калпаци и с червени антерии, мъже едри, космати. Смятат ги малко диви и ги наричат „въяци“, защото говорят с „ва“: „Иване ва!“ „Ела ва!“ . Това е откъс от "Вечери в..

обновено на 20.01.18 в 17:01
Протестът във Варна на 18 януари

"Позиция" с Валери Великов, на 20 януари

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Членове на инициативния комитет и варненски общински съветници с мненията им „за” и „против” референдума за Морската градина БСП внесе водът на недоверие по темата „Корупция” – мотивите са в интервюто с депутата от левицата Георги Андреев..

обновено на 20.01.18 в 08:54
Chart

#480 ТОП 20 (19.01.2018-26.01.2018)

публикувано на 19.01.18 в 21:01

НА СВЕТЛО в петък, 19 януари

В последния работен ден от седмицата, ваша компания са: Нина Милошевич, Ива Петрова и Галена Ковчазова. Проследяваме в началото на програмата каква е ситуацията във Варна с острите респираторни заболявания и грипа? Информация след първото заседание за 2018г. на Областната комисия в РЗИ дава д-р Янка Драганова - директор на Дирекция „Надзор на..

обновено на 19.01.18 в 11:10

Хоризонти на 19.01.2018

Пътуваме към Португалия. И по-точно към брега на Атлантическия океан. Там ще ни отведе Алекс Бабунска. Ще посетим Кашкайш, ще научим как от старинно рибарско селище то се превърна в световноизвестно място за почивка. За рибарските лодки, яхтите, стръмния скалист бряг и морската храна слушайте Хоризонти от 11 до 12 часа с автор и водещ Иван Симеонов.

обновено на 19.01.18 в 11:09

"Новият ден" на 19 януари със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. 20-те бедстващи моряци от кораба „Амсел“ във Варна организират протест днес. Повече подробности за протеста и причината за него ще научим от техния адвокат Христо Раев - 8.10 ч. Що е то космолет? Обяснява ни доц. д-р Веселка Радева..

публикувано на 19.01.18 в 04:15

"На светло" в четвъртък, 18.01.2018г.

Добър ден от следобедния екип: Нина Милошевич, Добромир Мързов и Валери Великов! Темите в предаването днес: Адв. Христо Раев коментира ситуацията с гръцкия кораб „Амсел”, който е задържан във Варна по искане на екипажа. 20-те украинкси моряци не са получавали заплата повече от година и в момента бедстват без храна и средства. Подробностите..

публикувано на 18.01.18 в 11:13