"На светло" на 14 септември

Подготовката за първия учебен ден и почистването на училищата е на фокус този следобед. Разговор с Ивета Стоянова- преподавател и учениците Вера и Евгени, които се включиха в инициативата на ОУ „Васил Друмев” да подготвят двора му за началото на учебната година;

Ще ви срещнем с китайския посланик Джан Хайджой, който ще каже какво мисли за българските био продукти. Какво обичат най-много китайците да похапват у нас ще научим от интервюто на Даниела Стойнова;

Поставено е началото на обучение на лекари от болници в Североизточна България по програма на Министерство на здравеопазването за ендуваскуларно лечение на исхемичен инсулт. Подробности след 15ч. от Валери Великов;

Ще говорим отново на здравна тема след 16ч., но под шапката на културно мероприятие. По традиция през октомври ще се състои поредното 17-то издание на фестивала на червенокръстките и здравни филми. Разговор с председателя на БЧК Христо Григоров.

Сияна Спиридоново ще ни разкаже в репортажа си на финал за една инициатива на варненско училище. Защитени и застрашени от изчезване животни в България "оживяха" през лятната ваканция по стените на СУ "Св. Климент Охридски". Темата очаквайте след 16.30ч.

Успешен и приятен ден в нашата компания, Ви желае екипът: Нина Милошевич, Иван Тасев, Александър Тодоров и Димитър Димитров!


ВИЖТЕ ОЩЕ
Пост фактум

"POST FACTUM" с Емилия Николова и Жоро Бекяров

След избора на членове на Висшия съдебен съвет от Народното събрание - какъв ще бъде мандатът на новия съвет с оглед неписаната договорка между партиите при избора на парламентарната квота. И ще бъдем ли маркирани отново в доклада на ЕК по отношение съдебна реформа. Коментар на съдебния репортер на БНР Силвия Великова Днес всеобхватното..

публикувано на 21.09.17 в 16:48

„На светло" на 21 септември с Габриела Гаврилова

14.15 – Продължава   Европейската седмица на мобилността.  Магдалена от 8 клас и нейните съученици от Професионалната  гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ и преподавателят по биология Стойна Илиева. 14.40 – За втора поредна година 21 септември е обявен за Европейския ден без загинали на пътя.   Репортаж от специализираната полицейска..

публикувано на 21.09.17 в 11:53

"Новият ден" на 21 септември с Ваня Славова

8.15. Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна отбелязва Европейската седмица на мобилността с редица събития.   Учениците от 8-ми клас на ПГИ „Д-р Иван Богоров“ и експерти участваха  в дискусия за „Опазване чистотата на атмосферния въздух“. Анкета на Нина Милошевич. 8.40. Младежки архитектурен пленер ще се проведе..

публикувано на 21.09.17 в 06:05
Фрикинген, Германия

НА СВЕТЛО на 20.09.2017г.

Tържественото откриване на новата учебна 2017/2018 г на ИУ-Варна. Първокурсниците ще имат възможността днес и утре да опознаят своя университет – репортаж на Светлана Вълкова; "Солта е злато" - мото на най-стария солодобивен център в България - този в Провадия. Проследяваме посещението на министъра на културата Боил Банов в Солниците в Провадия; Кой е..

публикувано на 20.09.17 в 14:49

"Море и бряг" с Валери Великов, на 20 септември

В пряко включване по телефона директорът на Центъра за подводна археология в Созопол Калин Димитров ще каже какви открития са направени по време на проекта Black Sea MAP. Той е финансиран от британска фондация с близо 18 млн евро. Основната му цел са морски археологически проучвания в българските води на Черно море, за да бъде..

публикувано на 20.09.17 в 09:41

"Новият ден" на 20 септември с Доротея Николова

За новите приложения на апитерапията очаквайте в разговора на Даниела Стойнова с д-р Пламен Енчев, който я практикува повече от 25 години. Негов учител е Стоимир Младенов,баща на съвременната апитерапия в България – лекар, отдал целия си живот и практика в тази насока, издал много книги за лечението с пчелни продукти и работил в областта на лечението с..

публикувано на 20.09.17 в 05:52

"На светло" на 19 септември с Вяра Николаева

14.15 – Що е то отворени данни и как да ги използваме? Отговорът в репортаж на колегата Доротея Николова. 14.40 -  Регионалната инспекция по околната среда и водите във Варна отбелязва Европейската седмица на мобилността. Днес   в ПГИ „Д-р Иван Богоров“ експерти участват в дискусия за „Опазване чистотата на атмосферния въздух“...

публикувано на 19.09.17 в 13:39