Сигнали за заблуждаваща реклама в туризма

Снимка: БГНЕС

Сигналите, свързани с хотелиерството и ресторантьорството по време на туристическия сезон през тази година,  са по повод заблуждаваща реклама и относно качеството на предлаганите услуги - това съобщи във Варна Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център . Той присъства на  информационното турне на ЕПЦ под мотото „Вашите права като европейски граждани”, което се провежда съвместно от европейските мрежи в България с идеята гражданите да се информират за правата си като потребители в Европейския съюз.

Пред Даниела Стойнова Арсенов обясни:


ВИЖТЕ ОЩЕ

Няма досатъчно удобни автобусни линии в „Цветния“ квартал

Жителите на „Цветния“ квартал във Варна се оплакват от недостига на автобуси в района. Даниела Алекссиева, наша редовна слушателка, кометира статията на Радио Варна, в която говорим за намерението на Община Варна да купи 77 електрически автобуса и 10 тройлебуса така: „Общината да помисли и как живеещите в „Цветния“ квартал да ползват автобуси!..

обновено на 25.06.19 в 11:23

Правителството предлага помощите за отглеждане на дете да се прекратяват при отсъствия от училище

Месечните помощи за отглеждане на дете до завършване на средното му образование ще се прекратяват при отсъствия от часовете. Санкцията ще се прилага, ако в рамките на един месец от учебната година са допуснати отсъствия повече от три дни от дете, посещаващо група за задължително предучилищно образование, и от пет учебни часа от ученик. Това..

публикувано на 25.06.19 в 11:08
Румен Радев

"Бетономорие" приветства ветото на президента върху Закона за черноморското крайбрежие

“Президентът съвсем правилно открива несъразмерност между строгите санкции на държавата и липсата на строгост към грижата на държавата. Ето тук е ключът. “, каза пред БНР Мирослава Петрова от групата “Бетономорие“ в коментар към решението на президента за връщане на част от текстовете в Закона за черноморското крайбрежие за ново обсъждане в..

публикувано на 25.06.19 в 11:08
Емил Радев

"Българската" европрограма за борба с двойните стандарти вече приема проекти за финансиране

Новата европейска програма, чиято цел е да премахне различията при храните между държавите от Източна и Западна Европа, както и да засили ролята на потребителските организации в борбата с двойните стандарти в ЕС вече функционира напълно. От 24 юни до 6 ноември т.г. тече срокът, в който всички заинтересовани лица - потребители и потребителски..

публикувано на 25.06.19 в 11:07

Медитация и безплатни тренировки по зумба и пилатес на арт фестивал в Морската градина

Безплатни тренировки по зумба, пилатес и Медитация с тибетски звънкови купи ще радват варненци и гостите на града на арт фестивала "Сръчко". Зумба фитнесът ще се проведе на 6-ти и 7-ми юли от 19 часа и ще е с продължителност по 1 час. Тренировките ще бъдат водени от Ани, Андриана и Мануел от клуб "Макси Фит". Пилатес тренировката ще..

публикувано на 25.06.19 в 10:58

Киноложка изложба започва в Каварна

От днес до 30 юни Каварна е домакин на първата по рода си Международна киноложка изложба, която се организира от Българската републиканска федерация по кинология и община Каварна. В нея  предварително са се записали за участие собственици на различни породи кучета, притежаващи документи за произход, за качествата на четириногите..

публикувано на 25.06.19 в 10:50
Безработица

Рекорд: Под 2% безработица във Варна

Рекордно ниско равнището на безработицата, отчитат от  Регионалната служба по заетосттa във Варна. В областта тя е намаляла до 3% през май, а в град Варна е под 2%. За четвърти пореден месец се отчита спад в равнището на безработица във Варненска област, уточняват от дирекцията.  Броят на регистрираните безработни в края на май е 6652, с 1097..

публикувано на 25.06.19 в 10:42