"Новият ден" на 12 октомври със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч.

Преглед на печата - 7.30 ч.

Днес празнува варненският район „Младост”. Тридневна програма е подготвена за празника от местното кметство. Повече подробности за нея ще научим от кмета на район "Младост" Христо Христов - 8.10 ч.

Въвеждащо обучение в доброволчеството ще се проведе край Варна. Имат ли желание да бъдат доброволци варненските младежи? - 8.20 ч.

Спортни вести - 8.30 ч.

Нови 38 астероида откриха студенти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна. Подробности за това ще научим от астронома доц. д-р Веселка Радева - 8.40 ч.

Техническият университет във Варна ще бъде домакин на първия технологичен маратон TOM във Варна. В рамките на 72 часа, от днес до неделя, инженери, дизайнери, иноватори и ентусиасти ще се обединят, за да подобрят живота на хора със специални нужди. Още за инициативата очаквайте в 9.10 ч.

17-ти международен фестивал на червенокръстките и здравни филми – Варна ще бъде открит тази вечер от 18.00 часа в Санаторно-оздравителения комплекс „Камчия“ от вицепрезидента Илияна Йотова. Тази година мотото на фестивала е „Агресия – хуманизъм – кино“. - 9.40 ч.

Покани от културните афиши на Варна, Добрич и Балчик - 10.20 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" в четвъртък, 18.01.2018г.

Добър ден от следобедния екип: Нина Милошевич, Добромир Мързов и Валери Великов! Темите в предаването днес: Адв. Христо Раев коментира ситуацията с гръцкия кораб „Амсел”, който е задържан във Варна по искане на екипажа. 20-те украинкси моряци не са получавали заплата повече от година и в момента бедстват без храна и средства. Подробностите..

публикувано на 18.01.18 в 11:13
Морската градина

“Новият ден” на 18 януари с Мариела Димитрова

Трети протест „Варна, спаси Пирин, спаси Морската!” организират варненци във фейсбук.   Те ще се съберат днес, от 18.30 часа пред община Варна . Протесът във Варна е и с искането провеждане на местен референдум за Морската градина, след като Върховният административен съд (ВАС) задължи председателя на Общински съвет-Варна да внесе подписката..

публикувано на 18.01.18 в 06:38

"POST FACTUM" на 17 януари с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Ще се провали ли референдумът за морската градина във Варна? Кои са пречките в законодателството и  могат ли местните референдуми да изпълнят предназначението си на инструмент за решаване на даден въпрос? С представител на "Форум гражданско участие" коментираме темата след 18 часа. На рождения ден на..

публикувано на 17.01.18 в 17:07

"На светло" в сряда, 17.01.2018г.

Добър ден от следобедния екип - Нина Милошевич, Милица Панайотова и Атанас Илиев! Репортаж от заседанието на Правната комисия към Варненския общински съвет - темата е произвеждане на местен референдум за Морската градина и крайбрежната зона във Варна. Очаквайте подробности след 14ч.; Как Общностния център във Вълчи дол помага на семейства в риск..

публикувано на 17.01.18 в 11:22
Проектът за новия канал

"Море и бряг" с Валери Великов, на 17 януари

Гост в студиото е полковник Юлиян Цонев - началник на Катедра "Информационни технологии" във ВВМУ "Никола Й. Вапцаров". Поводът за разговора с него е новооткритата специалност "Киберсигурност" и модерния кабинет, в който ще се обучават студентите по тази специалност. Пряко по телефона Виолин Райков от секция „Морска екология и биология” към Института..

публикувано на 17.01.18 в 10:17

"Новият ден" на 17 януари със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч. Антоновед е! - проповед на отец Ясен Шинев - 6.40 ч. Преглед на печата - 7.30 ч. Временната „Правна комисия“ към Варненския общински съвет ще заседава днес, за да  за да обсъди предложението за местен референдум за Морската градина. Членовете на комисията ще..

публикувано на 17.01.18 в 04:05

От звукозаписното студио на Радио Варна: Павел Димитров с "Ново начало"

Младият акордеонист Павел Димитров реализира своя първи професионален запис в Радио Варна. Това беше наградата му от конкурса за млади изпълнители на класическа и популярна музика "Музикални бисери" - 2017 г., който се организира от СУ за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски" - Варна. Радио Варна беше медиен партньор на събитието, а..

публикувано на 16.01.18 в 14:48