"Новият ден" на 12 октомври със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика с автор и водещ Деян Урумов - 6.15 ч.

Преглед на печата - 7.30 ч.

Днес празнува варненският район „Младост”. Тридневна програма е подготвена за празника от местното кметство. Повече подробности за нея ще научим от кмета на район "Младост" Христо Христов - 8.10 ч.

Въвеждащо обучение в доброволчеството ще се проведе край Варна. Имат ли желание да бъдат доброволци варненските младежи? - 8.20 ч.

Спортни вести - 8.30 ч.

Нови 38 астероида откриха студенти от Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров” във Варна. Подробности за това ще научим от астронома доц. д-р Веселка Радева - 8.40 ч.

Техническият университет във Варна ще бъде домакин на първия технологичен маратон TOM във Варна. В рамките на 72 часа, от днес до неделя, инженери, дизайнери, иноватори и ентусиасти ще се обединят, за да подобрят живота на хора със специални нужди. Още за инициативата очаквайте в 9.10 ч.

17-ти международен фестивал на червенокръстките и здравни филми – Варна ще бъде открит тази вечер от 18.00 часа в Санаторно-оздравителения комплекс „Камчия“ от вицепрезидента Илияна Йотова. Тази година мотото на фестивала е „Агресия – хуманизъм – кино“. - 9.40 ч.

Покани от културните афиши на Варна, Добрич и Балчик - 10.20 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 23 октомври с Вяра Николаева

Празникът на третия по население район на Варна се отбелязва за 6-ти път, след като с решение на ОбС на града през 2012-а г. за него бе определена датата 23-и октомври. Датата се смята за начало на местното самоуправление във Варна. През 1878 г. в териториалните граници на днешния район „Одесос” са назначени първите български административни и..

публикувано на 23.10.17 в 13:30

Как се развива startup културата у нас, чуйте в StartUp

Oще месец продължава т.нар. дигитално турне edit on the road, което започна в края на август от Варна и ще обхване общо седем те най-големи града у нас. Зад идеята да срещнат дигиталните предприемачи и традиционния бизнес стои Саша Безуханова. Дама, която определено не се нуждае от представяне. Защо се налага чуйте от самата нея:..

публикувано на 23.10.17 в 12:00

“Новият ден” на 23 октомври с Мариела Димитрова

„Розата на ветровете” по нашето Черноморие, любопитните им древни имена дадени от рибари и мореплаватели и духат ли и до днес тези ветрове? В 8.15 часа ще научим от синоптика Вяра Рафайлова. Старият варненски рибар дядо Красимир, който малко след изгрев е хвърлил въдиците, почти целогодишно. Ще ни разкаже каква риба хваща през есента и..

публикувано на 23.10.17 в 06:15

Радио Варна представя: Живот край границата

В седмицата, в която добруджанската община Генерал Тошево буквално ври и кипи заради инвестиционното намерение на една фирма със сложното име РусГеоКом.БГ да добива природен газ ние решихме да ви пренесем там – сред жителите на няколко села, които освен че са пряко заинтересовани от допускането или недопускането на дупченето на земята им със..

публикувано на 22.10.17 в 13:55

НОВИЯТ ДЕН на 22 октомври с Габриела Гаврилова

6 .40 - Каква е разликата между източно-църковната музика и останалата? Защо тя е толкова трудна и се налага нейното "опростяване" на Запад? - мнението на един млад варненец, пленен от "тайнството"- Александър Александров .  7.40 - Неделна проповед – о тец Ясен Шинев. 8.10 – Хилда Казасян за най-голямата кампания на Свето..

обновено на 22.10.17 в 08:02

45 оборота в минута #429 (21.10.2017)

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! Специални гости във втория час са Аннамари Ола и Емил Билярски от група Meszecsinka , както и Флориан Демирев , по чиято покана музикантите са в България. Броени часове преди последния концерт от есенното им турне музикантите от българо-унгарския проект разказват..

публикувано на 21.10.17 в 22:08

"Позиция" с Валери Великов, на 21 октомври

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Обобщаваме новините от седмицата, с акценти върху протестите на генералтошевци, предстоящия нов етап от ремонта на Аспарухов мост, законовите промени, които касаят частните съдебни изпълнители, искането на БСП за оставки и много други теми от последните..

обновено на 21.10.17 в 06:54