Броят на румънците и българите в Обединеното кралство се е увеличил със 76 процента

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на румънците и българите, живеещи в Обединеното кралство, се е увеличил със 76 процента през последните две години, съобщава сайтът "Яху нюз", като се позовава на публикувани вчера официални данни. Ограниченията за мигранти от двете страни отпаднаха през 2014 година. По данни на Националната статистическа служба миналата година на острова са живели 413 000 румънци и българи, в сравнение с 234 000 през 2014 г. От гражданите на двете балкански страни, живели в Обединеното кралство между началото на 2014 г. и края на 2016 г., 78 процента са румънци и 22 процента са българи, допълва новинарският сайт.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Една от затворените фабрики край Карнобат ще заработи още тази вечер

Една от фабриките край Карнобат на бизнесмена Миню Стайков ще възстанови работата си още тази вечер, а другите две утре, реши Районният съд в Карнобат. Предприятията бяха затворени в петък след акция на агенция "Митници" и работниците организираха протести с искане за възстановяване на производствения процес. От агенция "Митници" тази..

публикувано на 23.09.18 в 17:16

Патриарх Неофит почете тържествата за 140-годишнината от рождението на Екзарх Стефан

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод почетоха тържествата в с. Широка лъка за отбелязване на 140-годишнината от рождението на Екзарх Стефан. Негово Светейшество Български патриарх и Софийски митрополит Неофит отслужи заупокойна молитва. Образът на блажения наш предшественик и трети Български Екзарх- Стефан, грее с особена..

публикувано на 23.09.18 в 14:54

Македонският президент заяви, че няма да гласува на референдума на 30 септември

Два пъти получих доверието на гражданите, за да не позволя промяна на конституцията с цел промяна на конституционното име на Република Македония, да не приемам идеи и предложения, които биха застрашили македонската национална идентичност, спецификата на македонската нация, македонския език и македонския модел на съжителство. Не отстъпвам от това..

публикувано на 23.09.18 в 13:50

Кран за нерегламентирано точене на алкохол откриха в района на Карнобат

При производството на алкохол в района на Карнобат е имало тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол. Това съобщиха на специален брифинг днес от Агенция "Митници". Всичко това води до ощетяване на държавния бюджет, посочи Юлиян Мирков от агенция „Митници“. „Тръбата е част от производствен процес на дестилация в..

публикувано на 23.09.18 в 13:41

Ягоди с игли бяха открити и в Нова Зеландия

Новозеландска търговска верига е изтеглила ягоди, след като в някои от плодовете, доставени от Западна Австралия, са били   открити шивашки игли, предаде ДПА. След установяване на случая, от компанията посъветвали клиентите си да нарязват всякакви австралийски ягоди преди да ги изядат. Преди този случай, в Австралия имаше мащабна акция по..

публикувано на 23.09.18 в 13:18

Великобритания с предсрочни парламентарни избори през ноември

Екипът на британския премиер Тереза Мей започна подготовка за провеждане на предсрочни парламентарни избори през ноември, съобщи вестник "Съндей Тайм", цитирайки двама от нейните близки сътрудници. Целта на изборите е получаването на подкрепа на позицията на Мей по Брекзит и запазването на премиерския й стол...

публикувано на 23.09.18 в 07:07

Барбекюто и шишчетата на грил са не по-малко вредни от цигарите

Барбекюто и грил шишчетата увреждат тялото не по-малко от цигарите, твърдят учени. Постоянното печене или готвене на храна на открит огън или на въглища увеличава вероятността от развитие на пневмония, астма и други белодробни заболявания с 40-60%, което ги прави не по-малко опасни от цигарите. Това..

публикувано на 23.09.18 в 07:04