Броят на румънците и българите в Обединеното кралство се е увеличил със 76 процента

Автор:
ЕПА/БГНЕС

Броят на румънците и българите, живеещи в Обединеното кралство, се е увеличил със 76 процента през последните две години, съобщава сайтът "Яху нюз", като се позовава на публикувани вчера официални данни. Ограниченията за мигранти от двете страни отпаднаха през 2014 година. По данни на Националната статистическа служба миналата година на острова са живели 413 000 румънци и българи, в сравнение с 234 000 през 2014 г. От гражданите на двете балкански страни, живели в Обединеното кралство между началото на 2014 г. и края на 2016 г., 78 процента са румънци и 22 процента са българи, допълва новинарският сайт.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Около три четвърти от обществото е против ратификацията на Истанбулската конвенция

Към момента съотношението на хората, които смятат, че Истанбулската конвенция трябва да бъде ратифицирана, спрямо тези, които я отхвърлят, е около едно към три, каза в националния пресклуб на БТА Васил Тончев, собственик на социологическата агенция "Сова Харис". Той се позова на изследване направено от агенцията сред 828 пълнолетни българи в..

публикувано на 23.02.18 в 15:20
Комисията по енергетика изслуша министъра на енергетиката Теменужка Петкова във връзка със съхранението на оборудването на АЕЦ „Белене“

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще подаде оставка

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще подаде оставка. Това заяви тя пред журналисти в парламента в коментар на казуса със сделката за продажба на ЧЕЗ. Петкова заяви, че е разговаряла с министър-председателя Бойко Борисов. "Това което смятам, при най-малкото съмнение за някакви проблеми или някакви влияния, въздействия, че достойната..

публикувано на 23.02.18 в 13:07

Зимата се завръща, затопляне за Националния празник

Тази събота ще бъде последният за предстоящата седмица топъл ден с температури около 5-8 градуса. На места ще превали за кратко дъжд. От неделя зимата ще се завърне. Ще започнат валежи първо в Западна България, впоследствие и над останалата част от страната. Валежите ще бъдат от сняг, а..

публикувано на 23.02.18 в 11:15

Извънредно заседание в НЗОК заради просрочени задължения

Надзорният съвет на НЗОК заседава днес извънредно, за да разгледа въпросите, дискутирани на заседанието на Комисията по здравеопазване в сряда. Според финансовия министър има сериозни разминавания в информацията за дълговете към европейски клиники. В изпратено от него писмо се казва, че пред депутатите управителят на касата Камен Плочев..

публикувано на 23.02.18 в 11:11

Четвърти сме по убийства на глава от населението в ЕС според Евростат

България заема четвърта позиция в ЕС по брой умишлени убийства на 100 000 жители,  с коефициент 1,8 на сто, показват данни от анализ на Евростат за умишлените убийства в общността през 2016. Анализът на Евростат е  по повод  Европейския ден за жертвите на престъпността. Пред нас по  показател "умишлено убийство"  са само трите балтийски републики -..

публикувано на 23.02.18 в 10:44

ЕНП ще определи през ноември своя кандидат за следващ председател на ЕК

Европейската народна партия (ЕНП) съобщи, че ще определи в началото на ноември своя водещ кандидат за следващ председател на Европейската комисия. ЕНП е най-голямата европейска партия, а нейни представители са начело на ЕК от 2005 г. насам. Партията настоява за запазването на въведената за пръв път през 2014 г. система за водещи кандидати,..

публикувано на 23.02.18 в 10:14

Валентин Радев: Нулев е имиграционният натиск по границата

Отношението ни с Турция за охрана на общата граница е отлично, много добро. И то по оценка на Фронтекс, европейски депутати, които са били на границата ни, установяват с изненада, че има нулев натиск. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред БНТ и добави, че 84 процента по-малко мигранти има спрямо миналата година. У..

публикувано на 23.02.18 в 09:42