Изграждат второ пътно платно от Поморие до Ахелой

Реконструкцията на 5-километровия участък от пътя Слънчев бряг - Бургас започва от днес. Със средства от републиканския бюджет ще се изгради второ платно в отсечката между Поморие и Ахелой. Началото и края на участъка са между проектираните обходи на гр. Ахелой и гр. Поморие, чието строителство също предстои да започне. Идеята е в резултат пътят от двулентов да стане четирилентов, а скоростта да се увеличи до 100 км/ч. В момента с 4 платна са само в участъците Бургас - Сарафово и Равда - Слънчев бряг. Идеята е да се облекчи автомобилния трафик между туристическите комплекси, където трафикът е интензивен целогодишно. Отсечката не преминава през населени места, но в близост до нея се намира входът на къмпинг "Ахелой".

На символичната първа копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенцията Дончо Атанасов. По-рано същия ден, от 10.00 ч., министър Нанков ще участва в деветата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие в Несебър. Сред темите, които ще бъдат дискутирани на форума, са: управлението, строителството и поддръжката на транспортната инфраструктура, съвременните нормативни документи, регионалните и националните приоритети, устойчивата пътна безопасност. Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява „Ен Ар Консулт“ ЕООД. Авторският надзор ще е на „Виа план“ ЕООД. Очаква се проектът да бъде изпълнен за срок от 6 месеца.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Българското хоро победи "Цар Футбол"

Традиционното хоро в Морската градина и този път събра своите верни почитатели. Въпреки провеждащия се в същия час финал на Световното по футбол между Франция и Хърватска. Вече трета година под чинарите и кестените в неделя се извива българско хоро . Без значение от метеорологичните условия или празници. И този път публиката се питаше кое е хорото и..

публикувано на 15.07.18 в 20:35

Къде се раждат най-вкусните дини и пъпеши?

Лято е и на все повече места по улиците във Варна се появяват импровизирина сергии, където продават дини и пъпеши. Предлагат се вече и от производители в региона. Традиционно най-предпочитани са тези от района на Българево и Каварна. Затова и те имат много почитатели. Анка Илиева повече от десетина години продава в района около храм "Света Петка"...

публикувано на 15.07.18 в 18:05

Промени в движението на Градския транспорт във Варна от новата седмица

Промени в движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36,37,12,17,17А,17/60,46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила от 17-ти или от 21-ви юли, в зависимост от линията. Причината е изпълнение на три обекта по проект „Интегриран градски транспорт на Варна – втора фаза”, финансиран по Оперативна програма „Региони в..

публикувано на 15.07.18 в 16:55

Ново, първично огнище на птичи грип пламна в Добричко

Този път селото е Миладиновци. Това става ясно от заповед за хуманно умъртвяване на животните, разписана от изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев след получаване на лабораторен резултат за наличие на инфлуенца тип „А“. В животновъдния обект в село Миладиновци се отглеждат бройлери, като заповедта е да..

публикувано на 15.07.18 в 15:25

Колебливо време и през новата седмица

През следващата седмица атмосферата ще остане неустойчива. Нощем и до обяд ще е предимно ясно и слънчево, а по-значителна облачност ще се развива в следобедните часове, когато на отделни места ще превалява краткотраен дъжд. На повече места и с по-значителни количества ще са валежите в четвъртък и петък, когато и максималните температури слабо..

публикувано на 15.07.18 в 13:33

Проверяват нелегален пазар за животни в с. Гроздьово

Сигнал за нелегален пазар за животни, който се провежда до входа на с. Гроздьово, община Долни чифлик провериха кметът на общината Красимира Анастасова, заедно с представители на полицията и кмета на селото Георги Георгиев. Проверката констатира струпване на жители на селото от ромската общност, и вързани в близост няколко коня  и пони. Животните са..

публикувано на 15.07.18 в 13:17

Времето днес ще бъде идеално за плаж

Днес над Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-съществени в северните райони, където на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимална температура на въздуха 27-30°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25-26°.

публикувано на 15.07.18 в 07:46