Оброчище с обновен пенсионерски клуб

С тържествена церемония днес бе открит напълно обновен пенсионерският клуб в село Оброчище. В центъра за възрастни хора са инвестирани над 30 хиляди лева от бюджета на Община Балчик – за подмяна на покрива, външната и вътрешна фасада, настилки, санитарен възел, нови мебели.

В най-голямото село на Добричка област живеят около 450 пенсионери. Помещението ще се ползва ежедневно от членовете на клуба, от пенсионерския хор „Текенски напеви”, както и за различни празници и поводи, каза кметът на селището Данаил Караджов. Днес той преряза лентата на обновената сграда заедно с общинския кмет Николай Ангелов.

Председателят на клуба Димо Кузманов благодари от името на всички: „След много години се сдобихме с помещение, в което да се събираме за раздумка, репетиция на хоровете, развлечения и спорт. Имаме къде да посрещнем гости от сродни клубове. Благодарим и да ни е честито.

В поздравлението си към възрастните хора от Оброчище общинският кмет Николай Ангелов припомни обещанието си преди година, че клубът ще бъде реновиран. Обобщи, че се ремонтират шест пенсионерски клуба в община Балчик, като най-много средства са отделени за най-голямото село.

„Всички знаем какво беше състоянието на тази сграда, как сме я променили, за да бъде по-уютна, по-удобна и дом на пенсионерите в село Оброчище. Да сме здрави и дълго време да ползвате тази прекрасна придобивка. Дай боже да правим още много хубави неща”, приветства Ангелов.

Кметът на Оброчище Данаил Караджов продължи: „Може да са дадени най-много пари, но най-много чакахме. Стана един много хубав клуб. След време, като се пенсионирам, и аз да вляза в него с гордо вдигната глава. Да са живи и здрави хората, за да го ползват дълги години.”

В присъствието на официалните гости, членовете на клуба и хора от селото, ритуалът по освещаването извърши отец Стратия Александров. Бяха поднесени подаръци, а местният хор „Текенски напеви” поздрави с песен. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Утре се навършват 5 години от самозапалването на Пламен Горанов пред Община Варна

В негова памет приятели на младия варненец и техни съмишленици ще се съберат пред сградата на администрацията. Очаква се отново да бъде поставен въпроса защо  все още няма паметна плоча на мястото на грамадата пред Община Варна. Приятелите на Пламен Горанов припомнят, че е минала година от както е внесена петицията в Комисията по култура на Общинския..

обновено на 19.02.18 в 17:06

Учениците в Добрич пушат най-често марихуана

Така смятат 37 % от участниците в социологическо проучване, проведено през ноември 2017 г. в 14 училища в града. Анкетирани са 1400 момичета и момчета от ІХ до ХІІ клас. Основната задача на проучването, извършено чрез анонимна анкета, е насочена към изследване на здравното поведение, нагласите и оценките по отношение на употребата на..

обновено на 19.02.18 в 16:40

Ученици се преклониха пред паметника на Левски в Алеята на възрожденците

Ученици от начално училище "Васил Левски" и от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Васил Левски" във Варна  присъстваха на общоградското поклонение в Алеята на възрожденците в Морската градина по повод 145-годишнината от гибелта на Апостола и поднесоха цветя на паметника му. Почит към Васил Левски изразиха..

публикувано на 19.02.18 в 14:56

Съдебни охранители ще протестират в Добрич

Служители на сектор „Съдебна охрана“ в Добрич ще проведат днес от 17 и 30-сет протест   пред сградата на Съдебната палата. Протестът ще премине под формата на „събрание на открито“. Проявата се организира от синдикалното дружество към Синдикат „Охрана,“ поясни Добромир Мавродиев, зам.-председател на дружеството. „Настояваме за изравняване на..

публикувано на 19.02.18 в 13:41

Балчик почете паметта на Апостола на свободата

Вечна памет на Васил Иванов Кунчев засвидетелстваха днес десетки жители на Балчик пред Паметника на Апостола на свободата. На общоградско поклонение по повод 145 години от гибелта на Васил Левски градинката пред мемориала се изпълни с деца и възрастни, сред които кметът Николай Ангелов и неговите заместници, председателят на Общински..

публикувано на 19.02.18 в 12:38

Партийни активисти дариха храна и дрехи за бездомниците в Добрич

Добричкият Център за временно настаняване на бездомни мъже получи дарение от постелъчно бельо и хранителни продукти. Приютът е създаден от фондация „Ръка за помощ“ преди пет години и е с капацитет шест души. Помощите бяха осигурени от представители на общинското ръководство на ГЕРБ в Добрич и депутатът Даниела Димитрова За петте години на..

публикувано на 19.02.18 в 09:52

Адреси без вода на 19 февруари

Районът между бул."Владислав Варненчик", бул."Цар Освободител", ул."Струга" и ул."Отец Паисий" отава без вода от 8 ч. до около 17 ч. Без вода от 10ч. до 21ч. ще са в кв. "Аспарухово", в карето между улиците "Нарва",  бул. "Народни будители", "Кирил и Методий", "Найчо Цанов", карето между улиците: "Кирил и Методий", бул. "Първи май", "Георги..

публикувано на 19.02.18 в 08:27