Оброчище с обновен пенсионерски клуб

С тържествена церемония днес бе открит напълно обновен пенсионерският клуб в село Оброчище. В центъра за възрастни хора са инвестирани над 30 хиляди лева от бюджета на Община Балчик – за подмяна на покрива, външната и вътрешна фасада, настилки, санитарен възел, нови мебели.

В най-голямото село на Добричка област живеят около 450 пенсионери. Помещението ще се ползва ежедневно от членовете на клуба, от пенсионерския хор „Текенски напеви”, както и за различни празници и поводи, каза кметът на селището Данаил Караджов. Днес той преряза лентата на обновената сграда заедно с общинския кмет Николай Ангелов.

Председателят на клуба Димо Кузманов благодари от името на всички: „След много години се сдобихме с помещение, в което да се събираме за раздумка, репетиция на хоровете, развлечения и спорт. Имаме къде да посрещнем гости от сродни клубове. Благодарим и да ни е честито.

В поздравлението си към възрастните хора от Оброчище общинският кмет Николай Ангелов припомни обещанието си преди година, че клубът ще бъде реновиран. Обобщи, че се ремонтират шест пенсионерски клуба в община Балчик, като най-много средства са отделени за най-голямото село.

„Всички знаем какво беше състоянието на тази сграда, как сме я променили, за да бъде по-уютна, по-удобна и дом на пенсионерите в село Оброчище. Да сме здрави и дълго време да ползвате тази прекрасна придобивка. Дай боже да правим още много хубави неща”, приветства Ангелов.

Кметът на Оброчище Данаил Караджов продължи: „Може да са дадени най-много пари, но най-много чакахме. Стана един много хубав клуб. След време, като се пенсионирам, и аз да вляза в него с гордо вдигната глава. Да са живи и здрави хората, за да го ползват дълги години.”

В присъствието на официалните гости, членовете на клуба и хора от селото, ритуалът по освещаването извърши отец Стратия Александров. Бяха поднесени подаръци, а местният хор „Текенски напеви” поздрави с песен. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Уникална изложба показва макети на знакови места от двете страни на Дунав

  45 макета на значими културно-исторически обекти, разположени от двете страни по поречието на река Дунав, ще бъдат представени в изложба в Добрич днес в 17 и 30 ч. в Младежкия център. От българска страна в експозицията са включени  24 макета на крепостта „Баба Вида” във Видин, Националния музей параход „Радецки” в Козлодуй, Патриаршията в..

публикувано на 13.12.17 в 13:07

Отворени врати в Innovator Creative Spaces до края на декември

До края на годината Innovator Creative Spaces , първото по рода си споделено работно пространство за изобретатели и ентусиасти във Варна обявява дни на отворените врати. Мястото отвори само преди дни. Целта на екипа e дa cъздaдe взaимoдeйcтвaщa cи мpeжa oт paбoтни пpocтpaнcтвa из цялaтa cтpaнa. В рaбoтилницата на ул. "София" 1 във Варна има 3D..

публикувано на 13.12.17 в 13:00

Център за почасови услуги в домашна среда помага на над 100 добричлии

Създаденият Център за почасови услуги в домашна среда в община Добричка предоставя услуги на над 100 потребители от населените места в района, съобщиха от общинската управа. В проекта, който се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, са обхванати самотно живеещи възрастни хора, които не могат да се обслужват сами,..

обновено на 13.12.17 в 11:58

„Корал Резиденс“ е новият жилищен проект на „Планекс“ във Варна

Комплексът има предимствата на свежия въздух, морската панорама и спокойствието на кв. „Бриз“ След отчетен ръст от 10% на сделките с имоти в София за 2017 г., същата възходяща тенденция започва да се наблюдава и във Варна. Специалистите отбелязват потенциала на града за растеж на сектора, като данните на Агенцията по вписванията..

обновено на 13.12.17 в 11:58

НУИ „Добри Христов“ с юбилейна изложба „25 години специалност „Изящни изкуства““

Национално училище по изкуствата „Добри Христов” – Варна представя юбилейна изложба „25 години специалност „Изящни изкуства”   от 18.30 часа в залите на Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Експозицията показва развитието на специалността от 1992 г. до днес. Изложбата включва творби на настоящи възпитаници на училището - ученици..

публикувано на 13.12.17 в 11:25

Нов конкурс за туристическо лого обявява Община Добрич

Нов конкурс за изработване на туристическо лого ще обяви Община Добрич, тъй като досегашният конкурс е прекратен с решение на журито, съобщиха от общинската управа. В общината са получени 30 предложения, но седемчленното жури с председател доц. д-р Соня Алексиева от Нов български университет не е определило победител. Мотивът на оценяващата..

публикувано на 13.12.17 в 10:47

Детски рисунки станаха Коледни картички на Област Добрич

Областният управител в Добрич Красимир Кирилов ще изпраща две детски рисунки като поздравителни картички до институции по случай предстоящите празници Коледа и Нова година. Рисунките са на  четвъртокласничката Полина Петрова и Камен Тодоров от трети клас, и двамата са ученици в СУ „П.Р. Славейков“. Това съобщи пресцентърът на Областната..

публикувано на 13.12.17 в 10:36