Оброчище с обновен пенсионерски клуб

С тържествена церемония днес бе открит напълно обновен пенсионерският клуб в село Оброчище. В центъра за възрастни хора са инвестирани над 30 хиляди лева от бюджета на Община Балчик – за подмяна на покрива, външната и вътрешна фасада, настилки, санитарен възел, нови мебели.

В най-голямото село на Добричка област живеят около 450 пенсионери. Помещението ще се ползва ежедневно от членовете на клуба, от пенсионерския хор „Текенски напеви”, както и за различни празници и поводи, каза кметът на селището Данаил Караджов. Днес той преряза лентата на обновената сграда заедно с общинския кмет Николай Ангелов.

Председателят на клуба Димо Кузманов благодари от името на всички: „След много години се сдобихме с помещение, в което да се събираме за раздумка, репетиция на хоровете, развлечения и спорт. Имаме къде да посрещнем гости от сродни клубове. Благодарим и да ни е честито.

В поздравлението си към възрастните хора от Оброчище общинският кмет Николай Ангелов припомни обещанието си преди година, че клубът ще бъде реновиран. Обобщи, че се ремонтират шест пенсионерски клуба в община Балчик, като най-много средства са отделени за най-голямото село.

„Всички знаем какво беше състоянието на тази сграда, как сме я променили, за да бъде по-уютна, по-удобна и дом на пенсионерите в село Оброчище. Да сме здрави и дълго време да ползвате тази прекрасна придобивка. Дай боже да правим още много хубави неща”, приветства Ангелов.

Кметът на Оброчище Данаил Караджов продължи: „Може да са дадени най-много пари, но най-много чакахме. Стана един много хубав клуб. След време, като се пенсионирам, и аз да вляза в него с гордо вдигната глава. Да са живи и здрави хората, за да го ползват дълги години.”

В присъствието на официалните гости, членовете на клуба и хора от селото, ритуалът по освещаването извърши отец Стратия Александров. Бяха поднесени подаръци, а местният хор „Текенски напеви” поздрави с песен. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Предимно слънчево в сряда

Ще е слънчево с временни увеличения на облачността по-значителни над северозападните райони, където на отделни места не е изключено слабо да превали. Ще духа до умерен вятър във вътрешността предимно от север, а по крайбрежието от североизток. Температури между 28 и 33 градуса,за Варна около 29 градуса.

публикувано на 20.06.18 в 05:54

Адресите без ток на 20 юни, сряда

Няколко района във Варна ще са с прекъсване в електрозахранването днес - 20 юни - сряда, съобщиха от Енерго про. Причината е извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия. - от 08:00 ч. до 17:00 ч., гр. Варна, квартал Виница - част от ул. Ангел Главчев, част от ул. Мария Бацарова, ул. Младежка, местност..

публикувано на 20.06.18 в 05:52

Започва Националният събор на читалищата в Бяла

От днес до 23 юни в Бяла ще се проведе десетото издание на Националния събор на читалищата. Съборът ще бъде открит в 19:00 часа от Анастас Трендафилов - кмет на Община Бяла и Силва Хачерян – представител на Министерство на културата. Събитието е не само от местно, но и от национално значение. В юбилейното издание на Събора ще участват 57..

публикувано на 19.06.18 в 17:01

Летен детски клуб в библиотека "Дора Габе"

В Регионална библиотека „Дора Габе” стартира Летен детски клуб „Играй и учи!”, който предлага на децата от Добрич и гости на града  на възраст от 6 до 14 години разнообразни занимания с много приключения в света на книгите и четенето.Срещите в клуба ще са наситени с драматизации, куклен театър, рисуване, моделиране, забавни..

публикувано на 19.06.18 в 16:52

Рисуването като трудотерапия

"Работата с хората с увреждания ми дава всичко. Те ме радват... Аз отивам с огромно желание на работа и си тръгвам много заредена. Това са едни страхотни и много добри хора.", сподели за удовлетворението си от работата в интервю за Радио Варна Кристина Кръстева, която преподава изобразително изкуство в Агенция за социално развитие „Вижън“ – Варна...

публикувано на 19.06.18 в 15:34

С църковен молебен отбелязаха 4 г. от наводнението в Аспарухово

Заупокойна молитва и благодарствен молебен   отслужи в храма „Св. Цар Борис I” в квартал „Аспарухово” във Варна отец Добромир по повод навършването на 4 години от наводнението. Тогава бедствието отне живота на 13 души и разруши много къщи. Стотици доброволци дойдоха в квартала, за да помогнат на аспаруховци и в тяхна чест има издигнат паметник...

публикувано на 19.06.18 в 15:28

Фотоизложба на Двореца в Балчик закрива Българското европредседателство

Фотоизложбата „Вечната красота на Двореца в Балчик“ е едно от събитията, с които в края на юни ще бъде закрито в Берлин Българското председателство на ЕС. На 28 юни по покана на посланика на България в Германия в българското посолство ще се открие експозицията от 60 фотоси – 40 представят съвременната красота на архитектурно-парковия комплекс и 20..

публикувано на 19.06.18 в 14:26