Оброчище с обновен пенсионерски клуб

С тържествена церемония днес бе открит напълно обновен пенсионерският клуб в село Оброчище. В центъра за възрастни хора са инвестирани над 30 хиляди лева от бюджета на Община Балчик – за подмяна на покрива, външната и вътрешна фасада, настилки, санитарен възел, нови мебели.

В най-голямото село на Добричка област живеят около 450 пенсионери. Помещението ще се ползва ежедневно от членовете на клуба, от пенсионерския хор „Текенски напеви”, както и за различни празници и поводи, каза кметът на селището Данаил Караджов. Днес той преряза лентата на обновената сграда заедно с общинския кмет Николай Ангелов.

Председателят на клуба Димо Кузманов благодари от името на всички: „След много години се сдобихме с помещение, в което да се събираме за раздумка, репетиция на хоровете, развлечения и спорт. Имаме къде да посрещнем гости от сродни клубове. Благодарим и да ни е честито.

В поздравлението си към възрастните хора от Оброчище общинският кмет Николай Ангелов припомни обещанието си преди година, че клубът ще бъде реновиран. Обобщи, че се ремонтират шест пенсионерски клуба в община Балчик, като най-много средства са отделени за най-голямото село.

„Всички знаем какво беше състоянието на тази сграда, как сме я променили, за да бъде по-уютна, по-удобна и дом на пенсионерите в село Оброчище. Да сме здрави и дълго време да ползвате тази прекрасна придобивка. Дай боже да правим още много хубави неща”, приветства Ангелов.

Кметът на Оброчище Данаил Караджов продължи: „Може да са дадени най-много пари, но най-много чакахме. Стана един много хубав клуб. След време, като се пенсионирам, и аз да вляза в него с гордо вдигната глава. Да са живи и здрави хората, за да го ползват дълги години.”

В присъствието на официалните гости, членовете на клуба и хора от селото, ритуалът по освещаването извърши отец Стратия Александров. Бяха поднесени подаръци, а местният хор „Текенски напеви” поздрави с песен. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен маратон „Километри от книги“ ще се проведе във Варна

Кампанията "Километри от книги" ще се проведе за поредна година в морската столица. С нейна помощ досега бяха събрани и купени над 400 книжки, като безплатни библиотечки вече радват децата в шест варненски здравни заведения, разказа в интервю за Радио Варна Дими Илиева – маркетинг директор в компанията, организатор на събитието. Доброто дело..

публикувано на 24.09.18 в 15:55

Дъжд и гръмотевици

През нощта облачността от запад ще се увеличава до значителна и на много места ще превалява дъжд, като главно над северозападните райони валежите на места ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад умерен до силен с пориви до 20-24 м/с, призори ще отслабва. Минимални температури между 9 и 14..

публикувано на 24.09.18 в 15:42

Продължават ремонтите дейности по пътищата от републиканската мрежа в Източна България

 Движението па автомагистрала „Черно море“  област Варна се осъществява  двупосочно в платното за Бургас, поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Движението в участъка Кранево – Варна е ограничено за движение на МПС над 10 тона. Обходният маршрут е : Кичево – Оброчище. Движението по път Добротич – Калоян да се осъществява с повишено..

публикувано на 24.09.18 в 13:26

Промяна на транспортната мрежа в Белослав

Променя се  транспортната мрежа в Белослав, заради новата учебна година и предстоящия зимен сезон. Това   съобщава на сайта си местната администрация. Промяната предвижда забраняване  паркирането на автомобили  по улица „ Трети март” в участъка от кръстовището на ул. „Св.Св.Кирил и Методий” и ул. „Трети март” до ул. „Софроний Врачански”...

публикувано на 24.09.18 в 12:43

До 90 км по магистрала "Тракия"

До 90 км/ч по АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208. Причината е неравности на пътната настилка, необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост през почивните дни. В последния от серията три почивни дни по пътищата в страната и най-вече на входовете с Гърция се очаква..

публикувано на 24.09.18 в 12:40

Адреси без вода на 24 септември

Без вода във Варна до 18ч. остава кв. "Христо Ботев" - районът на "Колелото", фабрика "Христо Ботев" и Кооперативен пазар.

публикувано на 24.09.18 в 10:17

Ало-проблеми с А1 във Варна

До 14 часа ще бъде отстранена аварията, която предизвика проблем с използването на телефонните номера на компанията А1. Използването на всички услуги в момента е затруднено. Проблемът засяга различни части на Варна.

публикувано на 24.09.18 в 10:11