Подготвят за ремонт главната улица на село Безмер

Община Тервел подготвя проект за ремонт на главната улица на с. Безмер,  за който ще са необходими близо 900 000 лева.Улицата е с дължина 1,9 км и е част от общински път по линията Тервел-Безмер-Гуслар до границата с община Кайнарджа, област Силистра. Рехабилитацията не може да бъде финансирана по Програмата за развитие на селските райони или друг източник, затова общината ще търси финансов ресурс чрез ползване на общински дълг, поясниха от местната управа. По този повод на 19 октомври се предвижда среща за публично обсъждане на проекта за ремонт на пътя. Обсъждането започва в 16 ч. в заседателната зала на община Тервел.  Състоянието на пътната настилка е изключително тежко, улицата е строена през 70-те години на миналия век и е силно амортизирана, а на отделни места има непроходими участъци, твърдят от общинската управа. За обекта има изготвен технически проект с подробна количествено-стойностна сметка. Предвижда се бъдещият общински дълг да бъде изплатен за срок от 10 години.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Откъде "идва" Коледа?

Какви са традициите около Рождество Христово през вековете, откъде идва по-често използваното название: "Коледа", кои са Свети Николай и Дядо Коледа, какво е значението на Витлеемската звезда - това са част от въпросите, на които ще се търсят отговорите на среща в събота в Учебния музей към РИМ-Варна. За втора година историци ще обясняват на достъпен за..

обновено на 15.12.17 в 19:14

КЕВР вдигна цената на водата във Варна с 2,5%

Комисията на енергийно и водно регулиране проведе закрито заседание в специализиран състав "ВиК", на което прие окончателно решение за изменение на цени на ВиК услуги за 2018 г. С решението са коригирани цени на ВиК услугите на операторите в 14 области на страната - София, Перник, Монтана, Враца, Пловдив, Смолян, Кърджали, Русе,..

публикувано на 15.12.17 в 17:13

„Корал Резиденс“ е новият жилищен проект на „Планекс“ във Варна

Комплексът има предимствата на свежия въздух, морската панорама и спокойствието на кв. „Бриз“ След отчетен ръст от 10% на сделките с имоти в София за 2017 г., същата възходяща тенденция започва да се наблюдава и във Варна. Специалистите отбелязват потенциала на града за растеж на сектора, като данните на Агенцията по вписванията..

обновено на 15.12.17 в 16:58

Военноморският музей във Варна откри най-новата си изложба

Военноморският музей откри изложбата „Многото пътеки към морската история 2017“, която представя част от 250-те нови експоната, дарени през годината. На събитието присъстваха самите дарители, благодарение на които фондът на музея се обогати през изминалата година, както и представители на местната власт, офицери от строя и от запаса,..

публикувано на 15.12.17 в 16:57

Пътни ремонти променят движението в кв. Аспарухово

От 17-ти декември (неделя) ще бъде въведен следващия етап на временна организация на движение във връзка с ремонтните дейности по реконструкция на бул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“. Предвижда се затваряне на едното платно за движение на бул. „Народни будители“ в посока център Аспарухово от ул. „Чонгора“ до кръстовището с изграждащия се бул...

публикувано на 15.12.17 в 16:47

Проект на Община Добрич ще обнови изцяло четири учебни заведения

Кметът на община  Добрич подписа днес договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, съобщиха от общинската администрация.  Договорът е за реализацията на проект  „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич – І“ и е част от Инвестиционна програма на град Добрич. Бюджетът на..

публикувано на 15.12.17 в 16:41

Дядо Коледа ще акостира в Каварна

Традиционната обиколка на Дядо Коледа край морето тази зима ще започне от Каварна. На 18 декември, понеделник – първият ден от  седмицата преди Коледа, любимецът на всички деца ще акостира на трета буна в Каварна. Той ще пристигне там с рибарски кораб, пред грейналите погледи на малчуганите, заедно с чувала си, пълен с лакомства за тях...

публикувано на 15.12.17 в 16:38