"На светло" с Доротея Николова на 12 октомври

Общоградската спартакиада се проведе във Варна за седемнадесети пореден път. Поводът е празника на район "Младост". Репортаж на Нина Милошевич.

Имената на български летци ще носят 18 улици на територията в селищно образование „Летище“, в кметство Звездица, където е имало военно летище по време на Втората световна война. Този факт обаче не се размина със спорове. Повече за тях от репортажа на Мариела Димитрова.

Жители на село Чернево,община Суворово протестираха пред сградата на Административния съд във Варна заради делото на областния управител Стоян Пасев срещу Общинската избирателна комисия,която обяви резултатите от местния референдум, посветен на проекта за изграждане на депо за неопасни отпадъци от ТЕЦ „Девен” край Чернево. Даниела Стойнова с повече подробности.

От 12 до 15 октомври Техническият университет във Варна е  домакин на 72 часов технологичен маратон ТОМ. ТОМ е международен формат, който събира инженери, дизайнери, иноватори и ентусиасти, които ще се обединят, за да подобрят живота на петима души със специални нужди. Организаторите са подготвили серия от отворени събития и лекции за широката публика, които ще дадат възможност на всеки да се докосне до магията на ТОМ.С информация за отделните предизвикателства, които ще решават иноваторите очаквайте Димитрина Дончева.

Третото издание на фестивала „Синелибри” ще предложи на публиката уникална съвкупност от  киносъбития, литературни премиери и музикални импресии. Билетите вече са в продажба. Във Варна началото е тази вечер в 19 ч. с филма „По действителен случай” на Роман Полански. Сияна Георгиева от ФКЦ допълва.

За новия творчески сезон хоровата школа „Черноморски звуци” при читалище „Паисий Хилендарски” в Балчик набира малки и големи хористи, съобщи диригентката на състава Валентина Георгиева. Албена Иванова уточнява.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" с Доротея Николова на 18 декември

Близо 53 %  от жителите на община Генерал Тошево гласуваха вчера на референдума срещу проучванията за   добив на газ. От тях 96,91 % се произнесоха отрицателно. Повече от Петранка Божкова. Репортаж на Сияна Спиридонова затова колко са активни жителите на Аспарухово в търсенето на работа. Дни преди коледните и новогодишни празници ви срещаме..

публикувано на 18.12.17 в 14:29

Новият ден в понеделник, 18 декември

Добър старт на деня Ви пожелават Нина Милошевич, Милица Панайотова и Атанас Илиев! Отзвук от провелото се награждаване на детските рисунки в конкурса ни "Подаръци ще има" очаквайте след 8.00ч.; Вчера се проведе референдум в Генерал Тошево, който трябва да реши ще се провеждат ли инвестиционни дейности за добив на газ. Какво споделиха излезлите до урните..

публикувано на 18.12.17 в 05:50

45 оборота в минута #437 (16.12.2017) | Михаил Иванов

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! В това издание се срещаме с българския басист Михаил Иванов . Възпитаник на Консерваторията в Амстердам, той участва в различни музикални проекти в Европа и в България. С кои музиканти работи в последно време научаваме от самия него, а най-новата му авторска музика прави..

публикувано на 17.12.17 в 08:41

"Новият ден" с Вяра Николаева на 17-и декември

В община Генерал Тошево се провежда местен референдум. Решението за допитването е взето на заседание на Общинския съвет на 1 ноември. Въпросът, по който жителите на добруджанската община ще се произнесат, е: „ Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за..

публикувано на 16.12.17 в 16:05

"Позиция" с Валери Великов, на 16 декември

Работата на Варненския общински съвет през изтичащата година обобщава неговият председател Тодор Балабанов , в интервю на Даниела Стойнова Гост в студиото е председателят на комисията по транспорт към местния парламент Добромир Джиков , с когото коментираме Проекта за интегриран градски транспорт Пряко по телефона кметът на Генерал..

публикувано на 16.12.17 в 08:30
Chart

#475 ТОП 20 (15.12-22.12.17)

публикувано на 15.12.17 в 21:00

НОВИЯТ ДЕН на 16 декември с Габриела Гаврилова

7.40 – Каква е историята на името „Коледа”, кой носи подаръците и други позабравени подробности около Рождество – това ще научат децата, които посетят Учебния музей на 16 декември . Лиляна Липчева с подробностите. 8.10 –Как рускоговорящата украинка Елена Николов а научи за българските сурвачки и защо поставя върху тях..

публикувано на 15.12.17 в 19:12