Общински съвет - Генерал Тошево заседава извънредно срещу добива на газ

 Извънредна сесия на общинския съвет в Генерал Тошево поиска съветникът Никола Костов. В дневния ред на заседанието е включена една точка - приемане на протестна декларация срещу инвестиционното предложение на "Русгеоком БГ"  за разработване и усвояване на находище за природен газ  „Спасово”, блок „Добрич”.  Находището включва  участъците „Рогозина”, „Чернооково”, „Калина” и „Рогозина изток”.

Общинският съветик от Земеделски народен съюз  Николай Костов е категоричен, че  разработката на находището  ще доведе до унищожаване на Златна Добруджа, ще замърси водата и почвата, крии огромен риск за здравето и живота на хората, като няма да доведи  до никакви ползи за региона.

Събрани са необходимите подписи за това - общо 7.  Искането е подкрепено от четиримата съветници от коалиция "Земеделци и демократи", двама от БСП и един от Гражданско обединение за Тошево.В едноседмичен срок трябва да се проведе извънредната сесия на Общински съвет - Генерал Тошево. Очаква се администрацията да обяви точната дата.

В същото време  вчера в  община Ген Тошево е постъпило писмо от „Русгеоком БГ”  ЕАД.  В него инвеститорът уведомява , че всички дейности по търсене и проучване  на природен газ са приключили на 5 март 2014 година и след тази дата на територията на находище „Спасово”, блок „Добрич” не са извършвани никакви други дейности. Площадката се охранява и периодично се прави инспекция на състоянието й.    Предстоят обществени обсъждания в 18 населени места на инвестиционното предложение да се добива природен газ от РУСГЕОКОМ.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Три нови пешеходни подлеза ще има по трасето на бул. "Левски"

Общо 4 пешеходни подлеза ще има по протежението на бъдещия булевард "Левски", става ясно от проекта на мащабното инфрастуктурно съоръжение. Те ще бъдат изградени  до стадион „Спартак“, между булевардите „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на улица  „Кракра“ще има и автомобилен, и пешеходен прелез. Отделно на трите..

публикувано на 20.07.18 в 16:39

В момента: Глобяват наред за неправилно паркиране около хотел "Черно море"

Екипи на Общинска полиция масово пишат фишове за неправилно паркиране в центъра на Варна в момента. Репортер на Радио Варна ги засече в района на хотел "Черно море" - по улиците "Баба Рада" и "Стефан Караджа", но следи от дейността им (уведомления за наложена глоба) се забелязват по предните прозорци и на автомобили, паркирани по съседните пресечки...

публикувано на 20.07.18 в 16:14

Близо 500 водачи с глоби в "синята зона" само за седмица

Общо 494 нарушения е констатирала Общинска полиция на територията на синята зона само за седмица. Съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата, съобщават от община Варна. Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и на забранени със знаци места. „Синята зона“ във Варна е факт от 11-ти юли и в момента тече едномесечен..

публикувано на 20.07.18 в 15:21

Четири квартала в Добрич с режим на водата от понеделник

В Добрич започна присъединяването на абонати към новия водопровод, който се изгражда по проекта за обновяване на водния цикъл. Това налага спиране на водоподаването в различни райони на града, където се извършва присъединяването, съобщиха от звеното за управление на проекта. От понеделник, 23 юли, ще се пристъпи към спиране на водата в..

публикувано на 20.07.18 в 14:51
Двореца в Балчик

Добър сезон се очертава в Балчик

Между 13 и 14 на сто е  ръстът в броя на нощувки и туристи в община Балчик. Това показва отчетената туристическа дейност за първите шест месеца на годината, съотнесена към данните до края на юни от миналата година. Тук са пребивавали средно около пет дни близо 117 хиляди души, осъществили над половин милион отсядания...

публикувано на 20.07.18 в 14:47

Бивш земеделски шеф получи условна присъда

Бившият директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич Стилиян Митев, получи условна присъда от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок, заради незаконно построени в района на Кранево хотел, винарна и медицински пункт. С решението на Окръжния съд в Добрич Митев беше лишен и от право да заема държавна или обществена..

публикувано на 20.07.18 в 14:41

Още промени в градския транспорт от утре

Промени в движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36, 37, 12, 17, 17А, 17/60, 46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила тази седмица. Някои от тях – в квартал „Аспарухово“ – вече са факт от вторник. Останалите ще бъдат променени в събота – 21-и юли. Причината стартът на ремонтите по три обекта, финансирани по..

обновено на 20.07.18 в 14:19