Съдът спря производството по делото за резултата от референдума в Чернево

Състав на Варненския административен съд спря производството по делото, образувано заради жалба на областния управител Стоян Пасев срещу решението на Общинската избирателна комисия за обявяване на  резултата от референдума в село  Чернево, община  Суворово. Става дума за  изразеното мнение на  жителите на селото срещу изграждането на депо за неопасни отпадъци от Тец "Девен" на тяхна територия. Причината за спирането е друго дело срещу решението на Общинския съвет в Суворово, с което се насрочва референдума. Група жители на село Чернево дойдоха пред сградата на съда, за да протестират срещу това, че се пренебрегва мнението им и че вече е подписано решението за изграждане на депото. Пред репортера Даниела Стойнова те заявиха,че са готови на крайни действия:ВИЖТЕ ОЩЕ

Три нови пешеходни подлеза ще има по трасето на бул. "Левски"

Общо 4 пешеходни подлеза ще има по протежението на бъдещия булевард "Левски", става ясно от проекта на мащабното инфрастуктурно съоръжение. Те ще бъдат изградени  до стадион „Спартак“, между булевардите „Цар Освободител“ и „Сливница“, между „Сливница“ и Вл. Варненчик“, а на улица  „Кракра“ще има и автомобилен, и пешеходен прелез. Отделно на трите..

публикувано на 20.07.18 в 16:39

В момента: Глобяват наред за неправилно паркиране около хотел "Черно море"

Екипи на Общинска полиция масово пишат фишове за неправилно паркиране в центъра на Варна в момента. Репортер на Радио Варна ги засече в района на хотел "Черно море" - по улиците "Баба Рада" и "Стефан Караджа", но следи от дейността им (уведомления за наложена глоба) се забелязват по предните прозорци и на автомобили, паркирани по съседните пресечки...

публикувано на 20.07.18 в 16:14

Близо 500 водачи с глоби в "синята зона" само за седмица

Общо 494 нарушения е констатирала Общинска полиция на територията на синята зона само за седмица. Съставени са 6 акта и 488 фиша по Закона за движение по пътищата, съобщават от община Варна. Най-честите нарушения са паркиране по тротоарите и на забранени със знаци места. „Синята зона“ във Варна е факт от 11-ти юли и в момента тече едномесечен..

публикувано на 20.07.18 в 15:21

Четири квартала в Добрич с режим на водата от понеделник

В Добрич започна присъединяването на абонати към новия водопровод, който се изгражда по проекта за обновяване на водния цикъл. Това налага спиране на водоподаването в различни райони на града, където се извършва присъединяването, съобщиха от звеното за управление на проекта. От понеделник, 23 юли, ще се пристъпи към спиране на водата в..

публикувано на 20.07.18 в 14:51
Двореца в Балчик

Добър сезон се очертава в Балчик

Между 13 и 14 на сто е  ръстът в броя на нощувки и туристи в община Балчик. Това показва отчетената туристическа дейност за първите шест месеца на годината, съотнесена към данните до края на юни от миналата година. Тук са пребивавали средно около пет дни близо 117 хиляди души, осъществили над половин милион отсядания...

публикувано на 20.07.18 в 14:47

Бивш земеделски шеф получи условна присъда

Бившият директор на Областна дирекция „Земеделие“ в Добрич Стилиян Митев, получи условна присъда от 3 години „лишаване от свобода“ с 5-годишен изпитателен срок, заради незаконно построени в района на Кранево хотел, винарна и медицински пункт. С решението на Окръжния съд в Добрич Митев беше лишен и от право да заема държавна или обществена..

публикувано на 20.07.18 в 14:41

Още промени в градския транспорт от утре

Промени в движението в градския транспорт във Варна по линиите с номера 10, 209, 36, 37, 12, 17, 17А, 17/60, 46, 55 и тролейбусни линии 86 и 88 влизат в сила тази седмица. Някои от тях – в квартал „Аспарухово“ – вече са факт от вторник. Останалите ще бъдат променени в събота – 21-и юли. Причината стартът на ремонтите по три обекта, финансирани по..

обновено на 20.07.18 в 14:19