Съдът спря производството по делото за резултата от референдума в Чернево

Състав на Варненския административен съд спря производството по делото, образувано заради жалба на областния управител Стоян Пасев срещу решението на Общинската избирателна комисия за обявяване на  резултата от референдума в село  Чернево, община  Суворово. Става дума за  изразеното мнение на  жителите на селото срещу изграждането на депо за неопасни отпадъци от Тец "Девен" на тяхна територия. Причината за спирането е друго дело срещу решението на Общинския съвет в Суворово, с което се насрочва референдума. Група жители на село Чернево дойдоха пред сградата на съда, за да протестират срещу това, че се пренебрегва мнението им и че вече е подписано решението за изграждане на депото. Пред репортера Даниела Стойнова те заявиха,че са готови на крайни действия:ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Добрич се присъединява към глобалната инициатива „Часът на земята“

Тази година Часът на Земята ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 ч., за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени. Община Добрич също ще загаси за един час фасадното осветление на..

публикувано на 19.03.18 в 11:07

Световни учени ще развиват наука в помощ на туризма във Варна

Това ще стане в единствения за страната Центъра за компетентност в креативните и рекреативните индустрии към Висшето училище по мениджмънт във Варна. Според универистетския рейтинг на Министерството на образованието и науката училището е първо по критерии за научни изследвания. Проектът е на стойност седем милиона евро. Разработен е от ВУМ заедно с..

публикувано на 19.03.18 в 11:07

Ще обучават пенсионери с цел осигуряване на по-активен живот

Хора над 55 години от община Балчик и от румънски общини от окръг Констанца – Тузла, Аджиджеа и Компана, които търсят възможности за трудова реализация, ще бъдат обучавани по проект по Програмата за трансгранично сътрудничество INTERREG V-A Румъния и България. Основната цел е реализация на пазара на труда и осигуряване на по-активен,..

публикувано на 19.03.18 в 11:01

Балчиклии събират капачки за състезание по благотворителност

Спортният клуб по лека атлетика „Черно море – 2005“ в Балчик организира състезание по благотворителност. Бал­чи­ш­ки­те ле­ко­а­т­ле­ти при­зо­ва­ват сво­и­те при­я­те­ли и съ­пер­ни­ци от клу­бо­ве­те в стра­на­та да се вклю­чат в бла­го­т­во­ри­тел­на ак­ция за раз­дел­но съ­би­ра­не на пла­с­т­ма­со­ви ка­па­ч­ки.  "Ос­та­ват по-мал­ко..

публикувано на 19.03.18 в 10:37

Част от кв. "Младост" е без вода

Без вода днес ще бъде част от варненския квартал "Младост", съобщиха от ВиК-Варна за Радио Варна. Без вода ще са абонатите в ж.к."Младост" бл.149, бл.150 и бл.152. Водоподаването ще бъде възстановено около 15.00 ч., допълниха от водоснабдителното дружество.

публикувано на 19.03.18 в 10:24

Медици искат от ГЕРБ по-висок стандарт за детско и училищно здравеопазване

Увеличаване на единния държавен стандарт за детско и училищно здравеопазване поискаха медицински специалисти от училища и детски градини в Добрич на среща с общински съветници от ГЕРБ. Медиците настояват и за намаляване на броя на обслужваните деца, както и за преразглеждане на единните разходни стандарти за 2018 г., за да се гарантира..

публикувано на 19.03.18 в 09:50

"Пчеломания" за 15-ти път от 22 март в Добрич

Близо 80 фирми от страната и чужбина ще участват в ХV-то издание на специализираното изложение „Пчеломания“ в Добрич, което ще се проведе от 22 до 24 март в спортен комплекс „Простор“. Традиционен организатор на форума е „Добрички панаир“ АД. На изложението ще бъде представено най-модерното пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи,..

публикувано на 19.03.18 в 09:31