Съдът спря производството по делото за резултата от референдума в Чернево

Състав на Варненския административен съд спря производството по делото, образувано заради жалба на областния управител Стоян Пасев срещу решението на Общинската избирателна комисия за обявяване на  резултата от референдума в село  Чернево, община  Суворово. Става дума за  изразеното мнение на  жителите на селото срещу изграждането на депо за неопасни отпадъци от Тец "Девен" на тяхна територия. Причината за спирането е друго дело срещу решението на Общинския съвет в Суворово, с което се насрочва референдума. Група жители на село Чернево дойдоха пред сградата на съда, за да протестират срещу това, че се пренебрегва мнението им и че вече е подписано решението за изграждане на депото. Пред репортера Даниела Стойнова те заявиха,че са готови на крайни действия:ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна обяви спешен телефон за критични ситуации

Община Варна обяви спешен телефонен номер при възникване на инциденти или критични ситуации поради влошената метеорологичната обстановка и силен до бурен вятър. При проблем гражданите могат да подават сигнал на тел.052/820 112 или на единния спешен номер 112. От отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна препоръчват на гражданите да..

публикувано на 18.01.18 в 13:32

Полицията в Балчик съветва пътуванията да са само по спешност

Силен вятър и навявания, при тези обстоятелства пътищата са все още проходими, но полицията съветва на входно-изходните точки на града да се предприемат пътувания само при спешност, съобщи началникът на районното управление в Балчик Николай Митев. Селата Сенокос, Дропла, Пряспа, Кремена нямат ток, прекъснато частично е електричеството по..

публикувано на 18.01.18 в 12:57

20 моряци бедстват на кораб във Варна - без вода, храна и отопление

20 украински моряци бедстват на кораб „Амсел“ във Варна, това съобщи за Радио Варна адвокатът на моряците Христо Раев. Хората са без вода, храна и отопление, нямат и никакви средства. Не са получавали заплати за последната една година. Собственик на кораба е офшорна компания, плавателният съд се оперира от гръцка фирма. Моряците са опънали..

публикувано на 18.01.18 в 12:53

Десетки коли и камиони блокирани от снега край село Любен Каравелово

Около 100 души са блокирани в автомобилите си в момента в района на село Любен Каравелово, за това сигнализира слушателят на Радио Варна Валентин Димов. Според него от АПИ не са подали навреме информация за това, че пътят е затворен. Той твърди, че на мястото има екип на пътната агенция, но той не предупреждава шофьорите за проблемите на пътя...

публикувано на 18.01.18 в 12:44

Ел. захранването на над 100 населени места в Североизточна България е възстановено

Силният вятър, придружен с дъжд и мокър сняг, предизвика редица аварии по съоръженията от електроразпределителната мрежа в Североизточна България. От сутринта екипите на енергодружеството в Североизточна България възстановиха електрозахранването на над 100 населени места в областите Велико Търново, Габрово, Търговище, Варна, и Добрич...

публикувано на 18.01.18 в 12:37

Пътят Добрич-Генерал Тошево-Кардам е затворен

Временно е затворен за движение пътят Добрич – Генерал Тошево – Кардам, съобщиха от пресслужбата на Областната администрация. Причина за ограничителната мярка са снегонавяванията на места по пътния участък. В отделни участъци навяванията достигат от два до четири метра. Изпратени са допълнително машини за разчистване и осигуряване на..

публикувано на 18.01.18 в 12:34

Паднали клони и закъсали автомобили във Варненско

Силният вятър във Варна, нанесе много щети на паркирани автомобили. Сигнали са получени на телефона на дежурния в Община Варна - 052 / 820-112 за паднали дървета върху автомобили на ул."Васил Друмев", и в кв. "Възраждане". Пътят за Каменар, Куманово и Кичево е в тежко състояние заради падналия сняг и силния вятър. Екипи на пожарната са на място, за да..

публикувано на 18.01.18 в 12:14