Ученици от стъкларското училище във Валашске Мезиржичи практикуват в Балчик

Седем ученички от специалност живопис при Средното художествено училище по стъкларство и дизайн в чешкия град Валашске Мезиржичи се представят на 13 октомври в обща изложба. От началото на месеца те твориха на тема „Балчик” по крайбрежието. Откриването е от 11,00 часа в Градската художествена галерия.

Изложбата е резултат от изпълняващия се съвместен проект между Историческия музей в Белия град, Община Балчик и културен център „Двореца”. По петима ученици са на практика в държавния културен институт и Община Балчик, съответно от специалностите стъкло и вътрешен дизайн.

Община Балчик има подписан договор за сътрудничество с чешката община. В началото на миналия месец делегация от побратимения град бе тук, водена от кмета Роберт Стржинек. С местната управа бяха обсъдени възможностите за обмен на групи от млади хора, занимаващи се със спорт и участващи в творчески състави. Двете страни декларираха готовност за развитие на отношенията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Човечност и добро сърце

"Моля за повишено внимание на шофьорите! Силният вятър е принудил, идващите от юг ята щъркели да нощуват на земята, а не по клоните на дърветата и стълбовете. Птиците не виждат през нощта, възможно е да излизат на пътя. Моля, внимавайте да не ги нараните!!!" Този призив днес се въртеше в социалните мрежи и събираше адмирации. Човечността, оказа се, я..

публикувано на 19.03.18 в 17:20

Владимир Путин спечели убедително вота и в Генералното консулство във Варна

От   Генералното консулство на Руската федерация във Варна съобщиха окончателните резултати от гласуването за президент на Русия на 18 март в избирателната комисия  номер 8051 със седалище Генералното консулство. Броят на избирателите, упражнили правото си на глас е 1958 .От тях предсрочно са гласували 944-ма от Добрич, Бургас, Шумен, Сливен и..

публикувано на 19.03.18 в 16:35

Финансират 10 варненски двойки с репродуктивни проблеми

Общо 29 хиляди лева ще бъдат дадени на лица с репродуктивни проблеми, стана ясно от заседанието на постоянната комисия по "Здравеопазване" към Варненския общински съвет. Сумата е за 10 двойки, на които им предстоят инвитро процедури. Съветниците от комисията приеха доклада за самооценка и последваща акредитация на АГ-болница Варна,..

публикувано на 19.03.18 в 16:28

Украинска чудотворна икона пристига за поклонение във Варна

На 24 март 2018 г. (събота) в 16:30 часа в катедралния храм "Успение Богородично" в град Варна ще бъде пренесена иконата на Пресвета Богородица "Скоропослушница" от град Ананиев, Одеска област - Украйна. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан светинята ще остане за поклонение в град Варна..

публикувано на 19.03.18 в 16:24

Петокласници посетиха Апелативен съд - Варна

Нова серия петокласници - доброволци, включени в програмата на МВР „Детско полицейско управление“ гостуваха днес в Апелативен съд – Варна по специално предвидената за тях тема „Съд и прокуратура“. Учениците от ОУ “Г.С.Раковски“ във Варна се срещнаха и разговаряха със съдия Росица Тончева от Наказателно отделение на Варненския апелативен съд...

публикувано на 19.03.18 в 16:13
Продуцентът на сериала - Димитър Гочев                       з

Община Варна финансира с около 290 хил. лв. тв-сериал

35 хиляди лева е съфинансирането, което Община Варна ще даде за проекта "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради - сградата на ОДМВР-Варна". Това решение взеха на заседание на постоянната комисия "Финанси и бюджет". 288 хиляди лева без ДДС ще бъдат дадени за заснемането на сериала "Фалшив герой" във Варна...

обновено на 19.03.18 в 16:08

Варненските надзиратели отново на протест

Надзиратели от затвора във Варна излязоха на пореден протест, тъй като исканията им за увеличаване на заплатите с 20 процента все още не са изпълнени. Председателят на синдикалната организация на служителите в затворите в морската столица Николай Тонев каза, че гласът на надзирателите не се чува от Министерството на правосъдието.Репортерът..

публикувано на 19.03.18 в 15:48