Областният управител на Добрич обсъжди със земеделци идеята за добив на газ

Своите притеснения от инвестиционното намерение за добив на газ в областта изразиха  на среща с областния управител в Добрич Красимир Кирилов земеделски стопани от региона, членуващи в Асоциацията на българските зърнопроизводители. Земеделските производители внесоха в деловодството на областната управа протестна декларация, с която заявяват категоричното си желание да се запазят земята и водата на Добруджа и Добричка област, съобщи след срещата пресслужбата на областната администрация. „Притесненията ни са огромни, защото добивът на газ и изобщо преминаването през водоносния слой на Добруджа, крие риск за живота и здравето на хората. Заявеното инвестиционно намерение на „РУСГЕОКОМ“ крие и други опасности – използването на тежки технологии и вибрациите, крият огромен риск и от земетресения“ – е мнението на Стелиян Стоянов, председател на УС на асоциацията. Участниците в срещата са разтревожени, че се предвижда на територията на община Генерал Тошево да бъдат направени 41 сондажа, което, според тях, означава, че неминуемо ще се стигне и до отчуждаване на имоти, за да бъдат изградени газопроводи. Проблемът ще бъде разискван и на извънредно заседание на Общинския съвет в Генерал Тошево идната седмица след внесено искане на седем общински съветници, стана ясно след срещата в Областната управа. Областният управител е заявил, че ще постави проблема на фокус, за да се гарантира здравето и поминъкът на жителите на областта и е уверил, че  земеделските стопани могат да разчитат на подкрепа, когато е за доброто на Добруджа.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Човечност и добро сърце

"Моля за повишено внимание на шофьорите! Силният вятър е принудил, идващите от юг ята щъркели да нощуват на земята, а не по клоните на дърветата и стълбовете. Птиците не виждат през нощта, възможно е да излизат на пътя. Моля, внимавайте да не ги нараните!!!" Този призив днес се въртеше в социалните мрежи и събираше адмирации. Човечността, оказа се, я..

публикувано на 19.03.18 в 17:20

Владимир Путин спечели убедително вота и в Генералното консулство във Варна

От   Генералното консулство на Руската федерация във Варна съобщиха окончателните резултати от гласуването за президент на Русия на 18 март в избирателната комисия  номер 8051 със седалище Генералното консулство. Броят на избирателите, упражнили правото си на глас е 1958 .От тях предсрочно са гласували 944-ма от Добрич, Бургас, Шумен, Сливен и..

публикувано на 19.03.18 в 16:35

Финансират 10 варненски двойки с репродуктивни проблеми

Общо 29 хиляди лева ще бъдат дадени на лица с репродуктивни проблеми, стана ясно от заседанието на постоянната комисия по "Здравеопазване" към Варненския общински съвет. Сумата е за 10 двойки, на които им предстоят инвитро процедури. Съветниците от комисията приеха доклада за самооценка и последваща акредитация на АГ-болница Варна,..

публикувано на 19.03.18 в 16:28

Украинска чудотворна икона пристига за поклонение във Варна

На 24 март 2018 г. (събота) в 16:30 часа в катедралния храм "Успение Богородично" в град Варна ще бъде пренесена иконата на Пресвета Богородица "Скоропослушница" от град Ананиев, Одеска област - Украйна. С благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан светинята ще остане за поклонение в град Варна..

публикувано на 19.03.18 в 16:24

Петокласници посетиха Апелативен съд - Варна

Нова серия петокласници - доброволци, включени в програмата на МВР „Детско полицейско управление“ гостуваха днес в Апелативен съд – Варна по специално предвидената за тях тема „Съд и прокуратура“. Учениците от ОУ “Г.С.Раковски“ във Варна се срещнаха и разговаряха със съдия Росица Тончева от Наказателно отделение на Варненския апелативен съд...

публикувано на 19.03.18 в 16:13
Продуцентът на сериала - Димитър Гочев                       з

Община Варна финансира с около 290 хил. лв. тв-сериал

35 хиляди лева е съфинансирането, което Община Варна ще даде за проекта "Прилагане на мерки за енергийна ефективност в административни сгради - сградата на ОДМВР-Варна". Това решение взеха на заседание на постоянната комисия "Финанси и бюджет". 288 хиляди лева без ДДС ще бъдат дадени за заснемането на сериала "Фалшив герой" във Варна...

обновено на 19.03.18 в 16:08

Варненските надзиратели отново на протест

Надзиратели от затвора във Варна излязоха на пореден протест, тъй като исканията им за увеличаване на заплатите с 20 процента все още не са изпълнени. Председателят на синдикалната организация на служителите в затворите в морската столица Николай Тонев каза, че гласът на надзирателите не се чува от Министерството на правосъдието.Репортерът..

публикувано на 19.03.18 в 15:48