НОВИЯТ ДЕН в петък, 13-ти октомври

Варна през октомври
Снимка: Нина Милошевич

Eкстремното пресичане по бул. „8-ми Приморски полк” при новия хранителен магазин е факт, не от днес или вчера. Българинът обича да си пресича оттам, откъдето му е най-пряко. Репортерът ни Димитрина Дончева, попита хората, защо минават за по-пряко през булеварда, а не слизат по-надолу, за да използват пешеходната зона. Темата разглеждаме след 8.00ч.;

„Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона” във варненския кв. „Левски” бе обсъден от граждани снощи. Какво очакват живеещите в квартала и децата им, научаваме от Вяра Николаева след 8.30ч.;

Фестивалът на червенокръстките и здравни филми започна снощи. Какви са акцентите в 17-тото издание и какво сподели вицепрезидентът Илиян Йотова, под чиято егида се провежда фестивала, научаваме от разговора на Даниела Стойнова след 9.00ч.;

Мобилно приложение, което да чете етикетите на стоките на незрящите хора, ще бъде разработено за 72 часа, в рамките на технологичния маратон ТОМ, който се провежда в Техничуския университет във Варна. То е едно от петте изобретения, които трябва да са готови до неделя. Темата очаквайте след 9.15ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" с Доротея Николова на 18 декември

Близо 53 %  от жителите на община Генерал Тошево гласуваха вчера на референдума срещу проучванията за   добив на газ. От тях 96,91 % се произнесоха отрицателно. Повече от Петранка Божкова. Репортаж на Сияна Спиридонова затова колко са активни жителите на Аспарухово в търсенето на работа. Дни преди коледните и новогодишни празници ви срещаме..

публикувано на 18.12.17 в 14:29

Новият ден в понеделник, 18 декември

Добър старт на деня Ви пожелават Нина Милошевич, Милица Панайотова и Атанас Илиев! Отзвук от провелото се награждаване на детските рисунки в конкурса ни "Подаръци ще има" очаквайте след 8.00ч.; Вчера се проведе референдум в Генерал Тошево, който трябва да реши ще се провеждат ли инвестиционни дейности за добив на газ. Какво споделиха излезлите до урните..

публикувано на 18.12.17 в 05:50

45 оборота в минута #437 (16.12.2017) | Михаил Иванов

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! В това издание се срещаме с българския басист Михаил Иванов . Възпитаник на Консерваторията в Амстердам, той участва в различни музикални проекти в Европа и в България. С кои музиканти работи в последно време научаваме от самия него, а най-новата му авторска музика прави..

публикувано на 17.12.17 в 08:41

"Новият ден" с Вяра Николаева на 17-и декември

В община Генерал Тошево се провежда местен референдум. Решението за допитването е взето на заседание на Общинския съвет на 1 ноември. Въпросът, по който жителите на добруджанската община ще се произнесат, е: „ Против ли сте Община Генерал Тошево чрез Общинския съвет или кмета на общината да одобрява устройствени планове, определящи територии за..

публикувано на 16.12.17 в 16:05

"Позиция" с Валери Великов, на 16 декември

Работата на Варненския общински съвет през изтичащата година обобщава неговият председател Тодор Балабанов , в интервю на Даниела Стойнова Гост в студиото е председателят на комисията по транспорт към местния парламент Добромир Джиков , с когото коментираме Проекта за интегриран градски транспорт Пряко по телефона кметът на Генерал..

публикувано на 16.12.17 в 08:30
Chart

#475 ТОП 20 (15.12-22.12.17)

публикувано на 15.12.17 в 21:00

НОВИЯТ ДЕН на 16 декември с Габриела Гаврилова

7.40 – Каква е историята на името „Коледа”, кой носи подаръците и други позабравени подробности около Рождество – това ще научат децата, които посетят Учебния музей на 16 декември . Лиляна Липчева с подробностите. 8.10 –Как рускоговорящата украинка Елена Николов а научи за българските сурвачки и защо поставя върху тях..

публикувано на 15.12.17 в 19:12