НОВИЯТ ДЕН в петък, 13-ти октомври

Варна през октомври
Снимка: Нина Милошевич

Eкстремното пресичане по бул. „8-ми Приморски полк” при новия хранителен магазин е факт, не от днес или вчера. Българинът обича да си пресича оттам, откъдето му е най-пряко. Репортерът ни Димитрина Дончева, попита хората, защо минават за по-пряко през булеварда, а не слизат по-надолу, за да използват пешеходната зона. Темата разглеждаме след 8.00ч.;

„Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона” във варненския кв. „Левски” бе обсъден от граждани снощи. Какво очакват живеещите в квартала и децата им, научаваме от Вяра Николаева след 8.30ч.;

Фестивалът на червенокръстките и здравни филми започна снощи. Какви са акцентите в 17-тото издание и какво сподели вицепрезидентът Илиян Йотова, под чиято егида се провежда фестивала, научаваме от разговора на Даниела Стойнова след 9.00ч.;

Мобилно приложение, което да чете етикетите на стоките на незрящите хора, ще бъде разработено за 72 часа, в рамките на технологичния маратон ТОМ, който се провежда в Техничуския университет във Варна. То е едно от петте изобретения, които трябва да са готови до неделя. Темата очаквайте след 9.15ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 19 март с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. За чия сметка ще бъде ремонтиран покривът на санирана жилищна сграда в Добрич? Кметът Йордан Йорданов коментира контролните функции на общината. Липсата на диалог с Министерството на правосъдието изкара за пореден път на протест надзиратели и служители на "Съдебна охрана" във Варна. Променят ли..

публикувано на 19.03.18 в 16:55

И във Варна акселераторска програма за startup-и

Акселераторска програма Start 2 Up, която ще подкрепя иновативни идеи в различни сфери на стартиращи компании или малки и средни предприятия, които искат да развият нови продукти или услуги обяви Регионалната агенция за предприемачество и иновации във Варна ( РАПИВ ). Подбирането на бизнес идеите ще е на конкурсен принцип. Отличените няма да..

публикувано на 19.03.18 в 16:13

НА СВЕТЛО в понеделник, 19.03.2018г.

Докога ще се борим с трафика из улиците на Варна - има ли решения и ако да, какви? Темата коментираме след 14ч.; „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2018 за студентски стаж и кариера на територията на страната се провежда във Варна - репортаж; Работата на няколко комисии към Общинския съвет във Варна следим с репортерите ни,..

публикувано на 19.03.18 в 13:08

"Новият ден" на 19 март със Сияна Спиридонова

"Календар" - историческа рубрика Преглед на печата в понеделник сутрин За мащабните ремонти и строителството на новия бул. "Левски" във Варна информират Николай Нанков - министър на регионалното развитие и благоустройството и кметът на Варна Иван Портних Здравна рубрика с д-р Людмила Емилова Балчиклии събират капачки за..

публикувано на 19.03.18 в 05:00

"Позиция" с Валери Великов, на 17 март

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Ремонтите на улиците във Варна и ежедневните задръствания, коментираме с министъра на регионалното развитие и блауствойството Николай Нанков, кмета на Варна Иван Портних и председателя на ДСБ-Варна Васко Василев. Злоупотреби или репресия...? Разговор..

публикувано на 17.03.18 в 08:00
Chart

#488 ТОП 20 (16.03.2018-23.03.2018)

публикувано на 16.03.18 в 21:01

РАДИО ВАРНА ПРЕДСТАВЯ на 17 март - " Събуди се с усмивка"

В събота след новините в 8 часа ще ви срещнем с българи, които според тях самите са успели да намерят щастието. Всъщност, това е относителна категория и всеки може да има собствено мнение по темата. 75-годишно проучване на учени от Харвард показа, че добрите връзки ни поддържат по-здрави и по-щастливи. Темата за щастието е толкова важна, че тя..

публикувано на 16.03.18 в 20:03