НОВИЯТ ДЕН в петък, 13-ти октомври

Варна през октомври
Снимка: Нина Милошевич

Eкстремното пресичане по бул. „8-ми Приморски полк” при новия хранителен магазин е факт, не от днес или вчера. Българинът обича да си пресича оттам, откъдето му е най-пряко. Репортерът ни Димитрина Дончева, попита хората, защо минават за по-пряко през булеварда, а не слизат по-надолу, за да използват пешеходната зона. Темата разглеждаме след 8.00ч.;

„Идеен проект за изграждане на мултифункционална спортно-рекреационна зона” във варненския кв. „Левски” бе обсъден от граждани снощи. Какво очакват живеещите в квартала и децата им, научаваме от Вяра Николаева след 8.30ч.;

Фестивалът на червенокръстките и здравни филми започна снощи. Какви са акцентите в 17-тото издание и какво сподели вицепрезидентът Илиян Йотова, под чиято егида се провежда фестивала, научаваме от разговора на Даниела Стойнова след 9.00ч.;

Мобилно приложение, което да чете етикетите на стоките на незрящите хора, ще бъде разработено за 72 часа, в рамките на технологичния маратон ТОМ, който се провежда в Техничуския университет във Варна. То е едно от петте изобретения, които трябва да са готови до неделя. Темата очаквайте след 9.15ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Бузев в клипа, посветен на него

"Позиция" с Валери Великов, на 14 юли

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Управителят на ОП „Паркинги и синя зона” инж. Младен Иванов гостува в студиото с коментар за първите дни от въвеждането на синята зона. Кога ще е готов стадион Варна, има ли забавяне в ремонта на бул. „Левски“, колко и къде ще са новите..

публикувано на 14.07.18 в 08:30

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 13 юли със Светлана Вълкова

"Опасен чар" - с песните на Тодор Колев "Володя Вълчев и приятели" - проект на Градската художествена галерия - Варна Художникът Антон Антонов и "Пътят на копнежа" "Важните неща" за живописеца Валентин Ангелов и скулптора  Петко Арнаудов „ArtExtreme СТРАЖА“ - многожанрова експозиция Духът на Чили в изложба Международният филмов фестивал "Любовта..

публикувано на 13.07.18 в 13:25

Радио Варна представя: Приказка за литературата

"Искам да ви разкажа една приказка. Толкова невероятна, че не може да бъде измислена. Толкова красива, че няма как да бъде хипербола. Това е приказка за пустинята и вятъра. За същността на съвършенството. За най-бързия човек на планетата. За един гениален българин, творящ необясними чудеса на малък остров в Тихия океан. За 140-годишно куче със..

публикувано на 14.07.18 в 08:00
Chart

#504 ТОП 20 (13.07.2018-20.07.2018)

публикувано на 13.07.18 в 09:18

Новият ден в петък, 13-ти

„Градски транспорт” спря продажбата на карти за автобус 7 заради започващия ремонт на старата част от бул. „Левски” – от ул. „Брегалница” до спирка „Явор”. Откъде ще минава „7-цата” все още се обсъжда. Заради изграждането на нов водопровод ще бъде затворена и част от бул. „Осми приморски полк” – от бул. „Левски” до ул. „Христо Смирненски”...

публикувано на 13.07.18 в 07:25

"На светло" на 12 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Какви промени се очакват в линиите на градския транспорт на Варна, заради ремонтите по бул. „Левски”? Интервю с 9-годишната София Иванова от Варна, която спечели първите места в три категории от VIII-ото издание на международния конкурс „Le Stelle di Garda" в Италия. Възможност за подготовка на кадри по заявка на бизнеса предоставя..

публикувано на 12.07.18 в 12:10

"Новият ден" на 12 юли с Емилия Николова

Превишени ли са нормите на авиационния шум над Варна? Репортаж от срещата във Варна на златните момичета с бъдещи гимнастички и настоящи почитатели Ще се закриват ли автобусни линии? Отговорът от Злати Златев, изпълнителен директор на "Градски транспорт" - Варна Научни съвети как по-бързо и качествено да обработваме кожените изделия Плюсовете на..

публикувано на 12.07.18 в 06:00