Демонстрират робота Финч в бургаската регионална библиотека

Демонстрация как се работи с робота Финч ще бъде направена в залата на бургаската Регионална библиотека "Пейо Яворов", която се намира на улица "Булаир" №10. Показното е предназначено за представители на читалищни библиотеки от областта. Събитието ще се проведе на 13 октомври от 13.00 часа. Чрез тази инициатива бургаската библиотека се присъединява към Европейската седмица на кодирането, която се провежда през октомври в цялата страна. Тя има за цел да повиши обществения интерес към програмирането. РБ "Пейо Яворов" разполага с няколко робота Финч, които са дарени от Посолството на САЩ у нас.


Снимка
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отложиха делото за референдума в Чернево за 7 юни

Делото за оспорване на законосъобразността на решението на Общинския съвет в община Суворово за провеждането на местен референдум, относно изграждането на депо за неопасни отпадъци от дейността на "Девен" АД  в землището на село Чернево, се отложи отново за 7 юни от 15.00 часа. Съдебен състав с председател съдия Тинка Косева се позова на факта,..

обновено на 26.04.18 в 16:32

Полагане на маркировка за Синя зона ограничава паркирането на автомобили

Във връзка с въвеждането на „синя зона“ в град Варна в дните 27-ми, 28-ми и 29-ти април ще се полага хоризонтална маркировка по улиците „Райко Жинзифов“, „Кръстьо Мирски“, „Пирот“, „Прага“, „Русе“ и част от ул. „Кавала“, съобщиха от ОП „Общински паркинги и синя зона“. За времето от 7.00 ч. до 19,30 ч. спирането на моторно-превозни средства в..

публикувано на 26.04.18 в 16:26

Ще пръскат срещу кърлежи в Добрич

Обработка на тревните площи срещу кърлежи ще се извърши на 30 април и на 1 май в Добрич. Обичайната за сезона дезакаризация ще обхване централната градска част, районите на детските площадки и градския парк „Свети Георги“. Обработката ще се извършва рано сутринта – от 5 и 30-сет до 7.00 ч. На обработените места ще бъдат поставяни указателни табели,..

публикувано на 26.04.18 в 16:13

Проверен е сигнал за замърсяване на река Екренска

След сигнал за изтичане на непречистени отпадъчни води в коритото на река Екренска е и звършен съвместен обход на представители на Басейнова дирекция „Черноморски район“, РИОСВ – Варна, Община Балчик и кмета на с. Кранево. Реката пресича с. Кранево, общ. Балчик и нерегламентираното заустване в нея е предпоставка за замърсяване на водите на река..

публикувано на 26.04.18 в 15:39

19 варненски училища се включват в Панорама на средното образование

Панорама на професиите и профилите в средното образование ще се проведе на 27-ми април от 10.00 до 18.00 ч. в Юнашкия салон. Организатор на събитието е Община Варна, а в него ще се включат 19 средни училища, професионални и профилирани гимназии, които ще представят актуална информация за учебната 2018/19 година. Представители на..

публикувано на 26.04.18 в 15:28

Приют за безнадзорни лица ще изграждат в Добрич

Новото звено ще е с капацитет от 15 места. За финансирането общината ще кандидатства с проект по Оперативна програма „Региони в растеж“, съобщиха от общинската управа. За разкриването на новата социална услуга ще се проведе обществено обсъждане на 8 май от 14.00 ч. в голямата заседателна зала на кметството. До 7 май на еmail: dobrich@dobrich.bg..

публикувано на 26.04.18 в 15:23

Бъдещи инженери "борят" бизнес-казуси

Ежегодното студентско състезание по предприемачество успя да провокира бъдещите инженери в ТУ-Варна с различни казуси, поставени от бизнеса. Състезанието се провежда по повод днешния празник на специалностите "Индустриален мениджмънт" и "Технологично предприемачество и иновации" към катедра „Индустриален мениджмънт” в ТУ – Варна. Тази година..

публикувано на 26.04.18 в 15:12