Демонстрират робота Финч в бургаската регионална библиотека

Демонстрация как се работи с робота Финч ще бъде направена в залата на бургаската Регионална библиотека "Пейо Яворов", която се намира на улица "Булаир" №10. Показното е предназначено за представители на читалищни библиотеки от областта. Събитието ще се проведе на 13 октомври от 13.00 часа. Чрез тази инициатива бургаската библиотека се присъединява към Европейската седмица на кодирането, която се провежда през октомври в цялата страна. Тя има за цел да повиши обществения интерес към програмирането. РБ "Пейо Яворов" разполага с няколко робота Финч, които са дарени от Посолството на САЩ у нас.


Снимка
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обявяват конкурс за есе на тема „Само ако започнеш да правиш добро, ще повярваш в него“

В рамките на програма „Младежки дейности“ 2018 г., дирекция „Образование и младежки дейности“ ще реализира първото издание на Националния конкурс за есе на тема „Само ако започнеш да правиш добро, ще повярваш в него“. Съгласно регламента право на участие имат всички младежи на възраст от от 15 до 35 години. Всеки автор може да участва с едно..

публикувано на 19.01.18 в 07:51

Адресите без ток на 19 януари

От 9:00 ч. до 16:00 ч. във Варна без ток ща са: ул. Георги Живков 16; ул. Парижка комуна 7,11,16,А,Б,18,А,Б; ул. Сава Доброплодни 7; ул. Христо Самсаров 8, А, Б, 9, 11, 13. От 08:30 ч. до 16:30 ч. поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в..

публикувано на 19.01.18 в 06:37

Днес ще е слънчево, температурите се повишават

Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне до умерен и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще се повишат до 7-12 градуса, за Варна около 9 . Вълнение на морето по крайбрежието 1-2 бала, в открито море 3. Температура на морската вода 6-8 градуса.  

публикувано на 19.01.18 в 06:05

Пътната обстановка в Добричка област постепенно се нормализира

Вече няма затворени пътища, съобщи в края на деня дежурният в Областно пътно управление. Преди минути е бил отворен пътят Добрич – Генерал тошево – Кардам. През деня над 75 машини на пътноподдържащата фирма са се включили в борбата с преспите и снегонавяванията по републиканската пътна мрежа в региона. В момента част от техниката продължава..

публикувано на 18.01.18 в 17:36

Отворен е републиканският път Балчик – Албена

Авариралите четири тира след разклона за село Стражица са изтеглени с техника и след час и половина движението бе освободено към 15,00 часа.   През целия ден други ограничения не са били въвеждани в община Балчик, каза началникът на районното управление на МВР Николай Митев. Екип на „Благоустрояване и комунално стопанство“ отстрани..

публикувано на 18.01.18 в 17:34

На Атанасов ден отбелязахме 180 години от построяването на храма „Св. Атанасий” във Варна

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи празнична Архиерейска св. Литургия. В нея участие взеха свещеници от Варненска и Великопреславска епархия и от други епархии в страната и чужбина. Два църковни хора пяха по време на светата Литургия. Хорът при храм „Св. Атанасий” и гостуващият мъжки хор при..

публикувано на 18.01.18 в 17:20

Бедстващите моряци от "Амсел" излизат утре на протест

20-те моряци от кораба „Амсел“ организират протест утре от 12 часа пред самия кораб , съобщи за Радио Варна адвокатът им Христо Раев. Протестът е с цел да се привлече вниманието на обществото върху проблема на моряците, повечето от които са от Украйна. Припомням, че Радио Варна първо информира за бедственото положение на екипажа. Хората са без..

публикувано на 18.01.18 в 16:46