Отбелязваме Световния ден без сутиени

Адриана Лима

В подкрепа на информираността за рака на гърдата, 13 октомври се счита като денят без сутиени, като се очаква ползата от това да е огромна. И ти дава иновативен начин да покажеш, че си загрижена и информирана за рисковете от това заболяване.

Полезен или вреден е сутиенът?
Сутиенът (особено такъв, който не ви е по мярка и е по-тесен) може да окаже негативно влияние върху развитието на бюста, тъй като го пристиска и пречи на нормалния растеж и оформяне. Също така тесните сутиени са вредни, тъй като нарушават притока на кръв към бюста, а в зависимост от това колко стегнати са, пречат и на дихателния процес.

Липсата на сутиен може ли да причини болки в кръста и гърба?

Според изследвания в тази област липсата на сутиен не води до болки дори при жените с по-пищен бюст.

Според ново проучване носенето на сутиени може по-скоро да навреди на формата на гърдите, отколкото да я подкрепи. Учените установяват, че сутиенът пречи на нормалния растеж на тъканите в областта на гърдите, което намалява наедряването и оформянето на самия бюст. В проучването взимат участие 130 жени с различен размер на бюста. В продължение на 15 години, изследователският екип проследява появата на евентуални изменения на бюста. За определен период от време от няколко месеца до няколко години по време на проучването, доброволките не носят сутиен. Жените отговарят на поредица от рутинни въпроси относно изпитването на болка в гърба или областта на гърдите в периода, в който не носят сутиен. Те отговарят отрицателно на тези въпроси и допълват, че се чувстват много по-свободно. Размерът и формата на гърдите им също са много по-симетрични и хубави, обясняват изследователите. За измерване на бюста, те използват сантиметър и специален апарат. Изследователите стигат до извода, че липсата на сутиен не само подобрява външният вид на гърдите, но и намалява риска от проблеми и болки в гърба. Въпреки това сутиенът не бива да се изхвърля от гардероба. Има случаи, в които носенето му е належащо, като при прозрачни блузи и рокли или такива от много тънка материя, когато липсата му може да предизвика неудобство и неразположение. При физически активности, като бягане, скачане и други, носенето на сутиен се препоръчва също, като за целта има специално разработени спорни модели, които предпазват гърдите от увреждане по-време на интензивното движение.

ВИЖТЕ ОЩЕ
piazza_duomo_milano

В Северна Италия гласуваха "за" автономия от Рим

Избирателите в италианските области Венето и Ломбардия гласуваха за по-широка автономия от централното правителство в Рим. Двете богати области на Италия са управлявани от клонящата към сепаратизъм Северна лига. Те поискаха по-широка автономия, при която да имат повече правомощия в сферите на имиграцията, сигурността, образованието и околната среда,..

публикувано на 23.10.17 в 07:10
Шиндзо Абе

Категорична победа за Шиндзо Абе в Япония

Японският министър-председател Шиндзо Абе се зарече „да пипа твърдо” по въпроса с опасността от Северна Корея след като спечели убедителна победа на предсрочните парламентарни избори. „Както обещах по време на кампанията, непосредствената ми задача е да се захвана твърдо със Северна Корея”, каза Абе. „За целта се изисква силна дипломация”,..

публикувано на 22.10.17 в 17:24

Парламентът на Каталуния обявява независимост на 27 октомври?

Парламентът на Каталуния най-вероятно ще обяви едностранно независимост на региона на 27 октомври, съобщи в. „Расон”. Каталунският лидер Карлес Пучдемон и заместникът му Ориол Жункерас обсъдили положението и се договорили идната седмица да обявят излизане от състава на Испания, пише „Расон”.Очаква се в понеделник регионалният парламент да определи..

публикувано на 22.10.17 в 15:20

Мустакатата Мона Лиза с нов собственик срещу близо 630 хил.евро

Едно от 38-те авторски копия на Леонардовата „Джоконда”, дело на художника Марсел Дюшан, на което тя е с мустаци и брадичка, беше продадено на търг в Париж от аукционна къща Сотбис за 631,5 хиляди евро. Картината, озаглавена L.H.O.O.Q., беше с предвиждана цена между 400 и 600 хиляди евро. Американско-френският художник Дюшан за пръв път слага..

публикувано на 22.10.17 в 14:49

Техническа неизправност докара двойка до брак в самолет

Лондонски адвокат реши скоростно да направи предложение за брак на приятелката си, когато самолетът им рязко започнал да губи височина и кислородните маски се спуснали над главите на пътниците, съобщава в. „Дейли мирър”. Крис Джинс летял с приятелката си Кейси със самолет на AirAsia от Австралия за Бали. Той смятал да направи предложение на..

публикувано на 22.10.17 в 14:46
Протест на полицаи

Пореден протест на служители на МВР

Поредният национален протест на синдикатите в МВР се провежда днес. Той е под надслов "За достойно заплащане". Униформените се събраха в градинката пред МВР в София, откъдето тръгна шествието. Първо се отправиха към Министерство на финансите. а след това към Народното събрание. Те заявяват, че липсва диалог с ръководството на МВР по искането за..

публикувано на 22.10.17 в 14:24

Надеждните пароли в модерния свят

Британски експерти съветват как да си съставим непробиваема парола, която ще отнеме на хакерите 227 милиона години, за да я разбият, пише в. "Сънди мейл". Кибер специалисти от британското вътрешно ведомство изтъкват, че паролите, с които най-често се опитваме да защитим нашите устройства, могат да бъдат преодолени от хакерите за по-малко от секунда...

публикувано на 22.10.17 в 13:43